home
19-11-11

"Corectitudinea" media

Săptămână trecută colegul Andrei Dobre a publicat un articol numit ”Ei, prin voi”
Ei prin voi (articol)prin care prezenta fața perfidă a formatorilor de opinie din țară. Nu cred că se mai îndoiește nimeni de faptul că fotbalul românesc, situația tragică a societății noastre a ajuns în acest punct fără întoarcere și datorită mass mediei, care a ales modelul american de îndobitocire a telespectatorilor, cititorilor de ziare/reviste doar pentru rating și automat..bani.
Plecând de la articolul precedent, vreau să vă prezint câteva personaje pe care le vedem aproape zilnic la televizor dându-și cu părerea și înfluentând oamenii cu tâmpenii. Vreau să vă prezint cam cât de ”integrii” și ”curați” sunt acești indivizi în spatele sticlei.

Horia Ivanovic:

Pe celebrul gras slinos îl cunoașteți foarte bine. Extrem de habarnist în istorie sportivă și statistică, însă bun în îmbârligat și creat scandaluri. Însă vă întrebați poate ce are el cu Pițurcă (nu că Piți e vreun sfânt), care l-a fiecare emisiune îl face praf, dar după victoria cum a fost ea, bună, proastă, cu Grecia nu s-a găsit să abordeze măcar subiectul, ci a trecut mai departe, după ce cu o zi în urmă a făcut zob cu gura aia mare de la maseur la grădinarul naționalei, însă atenție, nu și pe Mircea Sandu.

Aţi văzut duminică emisiunea Fanatik Show, a lui Horia Ivanovici? Dacă da, n-aţi fost martorii unei emisiuni de analiză sportivă, ci a unui linşaj mediatic.

1. Ivanovici, un maestru al combinaţiilor, a invitat în studio oameni care să-l critice pe selecţioner: Daniel Nanu şi Mădălin Voicu. Fiţi convinşi că s-a asigurat în prealabil de asta!

2. A folosit un ton agresiv, a formulat acuze la adresa lui Piţurcă şi a condus discuţiile într-un mod foarte provocator.

3. S-a asigurat de faptul că, prin telefon, vor interveni oameni de fotbal aflaţi în conflict cu selecţionerul, un exemplu în acest sens fiind Cornel Dinu.

Aversiunea lui Horia Ivanovici faţă de Victor Piţurcă este foarte veche, moderatorul punînd-o pe tapet în cîteva emisiuni bune, realizate în exact aceeaşi cheie.

Nu cunosc cu exactitate motivul, dar chiar dacă l-aş cunoaşte, probabil că tot nu vi l-aş spune. Oricum, vorbim aici de INTERESE. Interese care nu converg. Şi atunci cînd vorbim de interese, vorbim şi de grupuri. Well… în cazul de faţă ele arată, în mare, aşa:

Clanul Becali – Piţurcă VS Adrian Mutu – Nicu Gheară – Horia Ivanovici.

Ştiţi că Piţurcă este un apropiat al lui Giovanni, da? Şi mai ştiţi că Mutu se află în conflict cu fostul său impresar. Şi că naşul lui Adi este Nicu Gheară – Prieten bun cu Horia Ivanovici. Gurile rele spun că un pion al său.

Amintiţi-vă episodul în care Giovanni l-a atacat dur pe Ivanovici, spunînd că i-a dat şpagă şi rîzînd de faptul că mănîncă un peşte la o masă!

Acum gîndiţi-vă la animozităţile dintre Mutu şi selecţioner!

Vi se clarifică lucrurile, cît de cît?

Booooooon! Acum citiţi cu atenţie şi dialogul ăsta, între Radu Moraru şi Victor Piţurcă!

Victor Piţurcă: Păi ce fac, fac pe plan lui Horia Ivanovici? Cel mai mare duşman al meu în momentul de faţă, Horia Ivanovici. Horia Ivanovici ce se întâmplă, a supt din fotbalul românesc bani, a şantajat multă lume din fotbalul românesc.
Radu Moraru: Dar aveţi probe aici?
Victor Piţurcă: Ce tu nu ştii, ce ţi-e frică de Horia Ivanovici, că după emisiunea aia s-a luat de tine şi ţi-a vorbit urât, caracteristic lui?
Radu Moraru: Nu mi-e frică de nimeni… o secundă ca să fac o clarificare. Horia Ivanovici a dat la un moment dat un articol foarte jegos în care se lua de familia mea…

Victor Piţurcă: Cum poate un asemenea om să aibă emisiune TV?
Radu Moraru: Poate prin intermediul celor care se uită la el, sau îi dau bani, sau îl susţin. Eu nu comentez calităţile lui de…
Victor Piţurcă: Să vă spun ce s-a întâmplat acum un an de zile. Eu, Porumboiu, Giovani Becali, Florin Marin, Cristian Chivu, Victor Becali, Boc, am depus o plângere la DNA şi am spus cum acest om a încercat să ne şantajeze cerând… şi unii chiar au dat bani, nu vedeţi ce i-a făcut lui Porumboiu? Şi asta le face la mulţi.
Radu Moraru: Asta e o dezvăluire, n-am ştiut.
Victor Piţurcă: A fost la DNA, DNA-ul a dat-o la poliţie, nu l-am mai văzut la nici o emisiune rostindu-mi numele. A tăcut din gură. Şi noi acum nu am dat mare importanţă. Avocatul meu nu ştiu ce a făcut, m-a sunat un comisar o dată, 100% s-a întâmplat ceva pe acolo de nu s-a dat spre judecare acest caz.
Emisiunea Naşul, B1TV, 15 septembrie

via chinezu, via Monitoring Media

So, aveţi imaginea completă, da? Poate că Piţurcă trebuie să plece, poate că Piţurcă e un antrenor prost, poate că naţionala ar avea un viitor mai bun cu altcineva pe bancă, dar să nu ne spună asta Horia Ivanovici !!

www.fanatik.ro – vedeţi voi vreo reclamă pe site? Ntz, dar el rezistă! Nu acelaşi lucru putem spune despre ediţia print a Fanatikului care, într-un mod miraculos, are reclamă la greu. Cum naiba? Are un tiraj foarte, foarte mic şi mai e şi săptămînal !! Ale presei mistere…

P.S. Vă recomand cu căldură să urmăriţi modul în care Ivanovici vorbeşte despre Craiova, tonul pe care-l foloseşte în discuţiile cu Adrian Mititelu şi frecvenţa cu care acesta intră în emisiuni. Şi vă mai spun că Ivanovici plăteşte spaţiul de emisie de la OTV. Cu ce? Cu aceiaşi bani cu care ţine şi ziarul. 1. Bani din publicitate, 2. bani aflaţi la vedere, 3. bani pe care nu-i încasează de la Piţurcă cel pe care-l atacă, desigur.

Sursa: Nandos.ro http://www.nandos.ro/2009/03/31/ivanovici-linsaj-mediatic-la-adresa-lui-victor-piturca/


Vă mai amintiți eliminarea Stelei din semifinala de Cupă UEFA? Ivanovici ca un extraordinar jurnalist a transmis imediat de la stadionul ”Giulești”, unde Gigi cel din Corsica (Giulești Sârbi pentru cunoscători) țipa și se maimuțărea împreună cu băieții colorați, savurând eliminarea Stelei. Așa a stat transmisia în direct vreo 40 de minute, așa arăta un ”live” al unei emisiuni care din păcate este în vogă.

Dar de episodul ”jucătorul Stelei s-a spovedit la Fanatik show” vă amintiți? În care ne-a Gigi l-a dat în judecată și cei doi nu și-au mai vorbit până astă toamnă, când după marea împăcare domnul Creditor întră câte jumătate de oră pe emisiune?
Priviți o mostră de jurnalism de 5 stele made în Romania:


De asemenea, Grasu este singurul reporter care are vacanțâ din decembrie până în martie și din iunie până la finalul lui august, asta în urma unei gale Fanatik show în decembrie când Mutu câștigă premiul de cel mai bun fotbalist de când candida și Burebista (Burebista autenticul, nu Costel Câmpeanu) și unor emisiuni de final de sezon despre hotelurile Păuneștilor.

Mare regret și mare tristețe când văd asocierea lui Marius Mitran cu asemenea lichea.

Mihai Mironică:

Subiectul Mironică a fost întors și reîntors pe toate fețele pe acest site și nu numai. Pe lângă faptul că este un necunoscător care consideră că fiecare suporter român este o brută, iar fiecare suporter englez are un doctorat, că ne bombardează cu exemplul Liverpool și când există o discuție și despre hârtie igienică, domnul Mironică este și un ipocrit cu două fețe.

Stiați că:

Mihai Mironică l-a facut căcăcios pe Torje-Porsche într-o emisiune după ce acesta a răspuns ironic Ortansei Cazacu și celeilalte reporterițe de la PRO, două stimabile care la Partizan Belgrad – Real Madrid, meci din UCL din 2003 sau 2004, îmi scapă anul (perioadă în care nu pupam grupe) s-au dus și i-au întrebat pe Raul, Roberto Carlos și Zidane ce părere au despre Mutu și Chivu. Nimic despre meci, de situația de la Belgrad, ci doar ce părere au despre Mutu și Chivu.
Revenind la Maronel, acesta l-a făcut căcăcios pe Inima Banatului după ce acesta și-a cerut simbria pentru prezența la emisiunea ”Pe Bune”. Venind vorba de exceptionala emisiune co-moderată de Miro și Banciu:

Creditorul a interzis ProTV-ul în Ghencea din cauza programului "Pe bune", cu Mironică şi cu Banciu, după care a făcut pace cu staţia, obţinînd scoaterea lui din grilă
Emisiunea "Pe bune" a dispărut de la televizor fiindcă l-a enervat pe Gigi Becali! Realizatorii Mihai Mironică şi Radu Banciu îl ironizau des pe patronul Stelei, care iniţial a interzis posturile ProTV şi sportro, din cauza asta, de la toate acţiunile organizate de club, adică interviuri, antrenamente, conferinţe de presă. Decizia fusese luată la începutul acestui an.

Relaţia dintre Becali şi trustul Pro s-a schimbat radical imediat ce postul a acceptat să scoată "Pe bune" din grilă, la cererea lui Gigi. În schimb, televiziunea sportro a difuzat toate meciurile amicale pe care le-a disputat Steaua în cele două stagii efectuate în Antalya, opt partide în total, afacere din care clubul a cîştigat în jur de 50.000 de euro. Roş-albaştrii au anunţat pe site-ul oficial că jocurile vor fi transmise de această staţie pe data de 13 ianuarie. A doua zi a fost ultima ediţie a emisiunii "Pe bune", după aceea a fost exclusă din program, deşi datele de audienţă indică faptul că era una dintre producţiile cu cele mai bune performanţe. Conducerea postului din Pache Protopopescu n-a putut fi contactată pentru a comenta informaţiile.

Sursa : http://radubanciu.ro/forum/discussion/10/gigi-becali-a-desfiinţat-o-emisiune-tv/p1

Creditorul a cerut concedierea lui Maronel și a lui Banciu, iar șeful Felix Drăghici a răspuns aplecat cu un: Da, stăpâne!.
Banciu a fost dat afară, Mironică nu, că deh, are vechime și uite așa ”prietenia” celor doi s-a stricat.
Revenind la Miro fără frică, acesta obișnuia să îi facă praf pe Răzvan Lucescu, Tamaș si Mutu. Pe Răzvănel l-a criticat cu nerușinare până când acesta a întrat în direct, la un special. Imediat, prima replică a lui Miro a fost: ”Răzvan, vreau în primul rând să îți spun că esți cel mai educat și coerent antrenor din fotbalul românesc, ești un gentleman adevărat”. Păi bine băi tată băi, parcă erai regele ironiei și al coerenței.
Apropo de coerență:

Mihai Mironică, 21 iunie 2011: Și să vezi Babicule, cu cine atacam noi Olanda, cu cine? Cu Marius Niculae, Babicule. Olanda care zicea : ”Haideți bă și înscrieți odată”. Întelegi ce vreau să zic? Noi atacam Olanda cu Marius Niculae.

Mihai Mironica, 15 noiembrie 2011: Noi jucăm cum jucăm și Pițurcă lasă acasă un jucător cum este Marius Niculae, golgeterul ligii. Cam așa stăm noi, înțelegi?


Costin Știucan și Decebal Rădulescu urmați de Silviu ”să vorbim despre pișat” Samuilă aka Contraatachisții.

Vă mai aduceți aminte de emisiunea Contraatac? Emisiunea aia de la 7 seara când încă grila noastră conținea acest pseudo post. Cei doi, urmați de Urechilă făceau o emisiune mai de prost gust decât cea a lui Capatos.
Bineînțeles, emisiunea începea și se termina cu domn Creditor :



Acesta îi înjura pe toți, îi facea în toate modurile posibile pe oamenii de care auzea. De religia lui Sabău, de hainele lui N”Doye, de etnia lui Paszkany, de culoarea lui Ze Kalanga, etc. Nu auzeam nici măcar un pâs din partea celor doi, ci doar râsete ca cele de mai sus. Însă când a fost o mică sclipire de a lui domn creditor, cei doi au sărit în sus, revoltați de ce face interlopul, individ promovat de dânșii.




Ultimul din listă, este nea Ovidiu Ioanițoaia, veșnicul inițiator de recursuri. Dacă tot am început cu Piturcă, păi atunci tot cu el vom și termina. Citeam săptămâna trecută un articol a lui Ioanițoaia în care critica selecția făcută și prezența lui Cociș în lot. Măi să fie, da unde erau oare articolele astea când Muc cel Mic era selecționer? Unde erau acuzele legate de selecția făcută, de prezența lui George Florescu în lot? Unde erau acuzele unui 0-0 1-1 0-2 1-2 cu Belarus, Albania, Franța, Bosnia, unde erau acuzele unei lipse de victorii a naționale în aproape un an de zile sau nu cumva noi am dus naționala la egalitate cu Papua Noua Guinee?
Bineînțeles că nu existau, deoarece nea Ovidiu a fost mereu amicul tatălui pseudo antrenorului, a fost amicul lui Mircea Lucescu, un antrenor atât de mare încât a nenorocit Brescia și s-a realizat într-un campionat turcesc, mai corupt decât Guvernul României și într-un campionat ucrainian unde a învestit cu Ahmedov aproape cât a investit și Manchester City de când a fost preluat de cei de la Etihad sau cumva tot noi am dat 50 de milioane pe Marcelo Moreno și Neri Castillo? Dar bineînțeles, Luce e al lor, face parte din grupul celor complexați de Sevilla și Monte Carlo care îi vor considera performanțele uriașe, oricât de normale ar fi acestea și mai ales nu vor constientiza că acesta a fost doar interimar la Inter. Bineînteles, însă asta este vina tot a Stelei.


V-am prezentat mai sus câteva nume extrem de importante ale presei de sport din România care au nenorocit fotbalul nostru și au ajutat enorm la distrugerea Stelei și care mereu s-au dat integrii și corecți. Din fericire încă mai există oameni curați, oameni care văd ceea ce trebuie să vadă și care nu s-au lăsat nenorociți de acest sindrom al corupției.
Timpul zboară și peste câțiva anișori vom rămâne doar cu emisiunea ”Replay”.

I.N.Money

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Istorie in ROS ALBASTRU - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Pastrarea valorilor

Recentul sondaj despre suporteri face pe scurt descrierea speciei de freegigi. Nevasta lu’ Dorel lasata nesupravegheata in gospodaria care prinde doar G.S.P Tv, cu sarma prinsa de tavanul vecinu