home
17-11-11

Pedepse mai aspre pentru cei considerati huligani

Proiect de modificare a legii 4/2008 initiat de Alin Trasculescu prevede, printre altele, modificarea urmatoarelor articole:

- inchisoarea de la 2 ani la 5 ani pentru introducerea, detinerea sau folosirea de materiale pirotehnice DE ORICE CLASA.

- patrunderea sau INCERCAREA DE PATRUNDERE, fara drept, prin orice mijloace in incinta suprafetei de joc (definit ca fiind terenul de joc si spatiul dintre teren si tribuna, adica si pista) – de la 6 luni – 1 an

- prezentarea la sectia de politie/jandarmi la fiecare meci, pentru toti suporterii impotriva carora s-a luat o masura de interdictie, fie ca e vorba de o masura provizorie luata de procuror pe timpul urmaririi penale, fie ca urmare a unei condamnari definitive, dar SI CA URMARE A UNEI MASURI COMPLEMENTARE DE INTERDICTIE DICTATA DE UN JANDARM (AMENDA), MASURA CE NU SE SUSPENDA ODATA CU PLANGEREA FORMULATA IMPOTRIVA PROCESULUI VERBAL IN INSTANTA.

Iata ca dupa aproape un an si jumatate, Alin Trasculescu revine in prim plan cu proiectul sau de modificare a legii 4/2008 care urmeaza sa fie analizat luni de catre Comisia de Invatamant si Sport a Camerei Deputatilor. Raportul acestei comisii este cel mai important raport de care se tine cont de cele mai multe ori la votul din Camera Deputatilor (for decizional). Senatul a respins acest proiect, insa acolo votul a fost unul politic, deoarece initiatorul este deputat PDL, iar majoritatea in Senat o detinea opozitia. In Camera Deputatilor colegii deputatului PDL sunt majoritari singura speranta fiind raportul Comisiei de Invatamant si Sport.

Link-uri utile pentru documentare:


- forma initiatorului


- raportul Comisiei de Invatamant de la Senat (nu mai conteaza pt ca oricum plenul Senatului a respins in totalitate proiectul)

- concluzii dupa participarea la sedinta Comisiei de Invatamant si Sport din Senat

- proiectului de Lege pentru punerea în aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale, ce anuleaza anumite articole din legea 4/2008 (probabil o sa intre in vigoare in primavara)

- Noul de procedura penal – ce introduce masura controlului judiciar impotriva inculpatului urmarit penal pentru infractiuni ce au legatura cu manifestarile sportive (probabil o sa intre in vigoare in primavara)

- Noul cod penal – ce introduce pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii unor drepturi (de a te afla în anumite locuri sau la anumite manifestari sportive ) (probabil o sa intre in vigoare in primavara)

De retinut ca noul cod penal si de procedura penal cu modificarile din proiectul de punere in aplicare a noilor coduri, reglementeaza, dupa parerea mea, cel mai bine tot ce insemna infractiuni la manifestarile sportive.

Romanian Ultras
(Cristi Brancovan)

Istorie in ROS ALBASTRU - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Pastrarea valorilor

Recentul sondaj despre suporteri face pe scurt descrierea speciei de freegigi. Nevasta lu’ Dorel lasata nesupravegheata in gospodaria care prinde doar G.S.P Tv, cu sarma prinsa de tavanul vecinu