home
21-10-11

La o sueta cu un pahar de vin

Am privit în ultima oră pagina goală de word în tentativa mea de a încerca a scrie un articol. Este ora 16:35, într-o după masă de vineri după ce Steaua (simt o presiune când scriu numele acesta, parcă mâna se revoltă impotriva a ceea ce dictează creierul) a fost călcată în picioare de o echipă de rang-ul trei al Europei. Mă gândesc ce mai poate scrie un om în urma unei asemenea performanțe, de fapt, ce mai putem scrie fiecare din noi când suntem acuzați de faptul că vorbim doar de Becali și nu vorbim despre echipă, că nu îi susținem pe jucători și că suntem responsabili de ceea ce se întâmplă la Steaua.
Cum spuneam mai sus, încerc să găsesc un subiect pe care să îl abordez, subiect legat de Steaua, însă am ajuns când pronunț numele clubului pe care îl iubesc, să apară și figura celui ce creditează. Nu pot să scriu ceva, nu pot să mă leg de tactica folosită de Ilie Stan, de jocul celor 11 din teren, de campania de transferuri, de campania de pr pe care clubul o are fără să îmi sară în minte figura celui ce creditează echipa.
Orice discuție, analiză, cautarea de scuze reprezintă o simplă pierdere de timp pentru că vinovatul este același. Este tragic că nu mai poți să faci un articol, să îți spui în minte să ai o dezbatere legată de fotbalul Stelist fără coada necuratului.

Astăzi am beneficiat de un moment mai liber în programul meu și m-am uitat pe la televizor să văd cam ce reacții a produs această umilință. Pe lângă clasicele bancuri prezente prin Gazeta Sporturilor, Prosport, etc, unele chiar amuzante, altele folosite la infinit, două știri mi-au atras atenția:

1) Prima știre este o declarație.... de fapt să scurtez povestea, ambele știri îl au în prim plan pe creditor, ca să nu credeți că a apărut vreo reacție sclipitoare în presa noastră. Așadar, creditorul Stelei nu părea cine știe afectat de scor, în schimb era entuziasmat de faptul că a fost aplaudat și i s-a strigat numele de spectatorii din Haifa (bănuiesc că românii care muncesc pe acolo au făcut asta, nu văd altfel cum evreii ar aplauda și striga numele unui xenofob, antisemit, rasist, dictator, etc). Fiecare întelege ce vrea din această declarație, este deja obositor să explici că pentru el contează lauda de sine, decât clubul, dar deh...

2) A doua știre suna ceva de genul: Eu am văzut că suntem mai valoroși ca ei, bine ne-au dat cinci, da suntem peste ei.
În urma unui meci în care iei 5-0, ești călcat în picioare și tu spui asta și bineînteles că ești crezut de servitorii tăi, situația este fără ieșire.

Nu mai are rost să discutăm despre modul cum am ajuns aici, vina e absolut a fiecăruia dintre noi. Personal, m-am săturat până peste cap de figura celor pe care îi văd la fiecare protest, aniversare sau mișcare împotriva ciobanului. M-am săturat pentru că sunt aceeași oameni care cred, la fel ca și mine că poate mai putem salva clubul, că Steaua joacă mai mereu cu arena goală, că suntem 4-5 milioane de steliști, dar sunt aceleași figuri care fac ceva. Restul? Fiecare cu cel doar, poate doar cu datul din gură și inchisul ochilor.
Suntem principalii vinovați de acest declin, că nu am avut unitate, că am întors spatele la unele locuri, că ......... motivele se duc până la infinit.
Lașitatea, prostia și ignoranța noastră și-a spus cuvântul și acum e prea târziu să mai facem ceva.

PS: Cum vă spuneam mai sus, am urmărit atent subiectul ”accidentul” de la Haifa, pentru că din ce văd această idee se conturează în mintea suporterilor și nu am observat nicio reacție adevărată a fostelor glorii. O reacție care să spună într-adevăr ce se întâmpla la Steaua sau care măcar să ne arate că mai există o speranță. Nu, am urmărit același pupat peste scuipat a lui Lăcătuș, aceeași Lingușeală de LIAN a lui Puiu și același lobby pe care îl face pentru cioban din 2008, vise de accidente și nou început visate de Ilie și ”emergency ball-uri” ale celuilalt Ilie, așa că vă întreb cu silă, tristețe și stupoare și chiar vă provoc la o mică dezbatere:

Oare cel mai bun lucru pe care Creditorul l-a facut în acest ”mandat” al său a fost să ne arate adevăratul caracter al acestor glorii cu chip de lut? Al acestori oameni care ne întorc spatele și ucid clubul care le-a oferit și clădit tot ceea ce au astăzi?


I.N.Money

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Distrugerea jucatorilor - specialitatea casei

cu pieptul in fata si cu mintea goala (mediafax) Dacă săptămânile trecute ne-am ocupat de umilirea antrenorilor vezi articol si de frauda financiară făcută în club vezi articol, această mică trilogie ajunge la final, când vom face �