home
20-10-11

Ramane cum am stabilit!

Luni, Steaua joaca "acasa" cu Rapid, pe Arena Nationala. Disperat sa isi confirme popularitatea cu care se lauda, ciobanul a fixat pretul biletelor incepand de la 5 lei la peluza. Ce-ar mai fi de spus...? Nimic in plus fata de ce spuneam in 6 iulie, in articolul de mai jos.

Nu, nu, de trei ori nu!

Văd că gluma se îngroaşă şi mai ales că lumea începe să ia gluma drept un lucru serios, ba chiar normal: Steaua pleacă din Ghencea! N-o dă nimeni afară (în ciuda falsului conflict cu MApN...decizia fusese deja luată), nu se repară stadionul, nu sunt probleme cu gazonul, pur şi simplu Steaua pleacă singură şi nesilită de nimeni. Către Naţional Arena...de fapt, către Nicăieri.

Marea problemă când Răul se întâmplă nu este că el se întâmplă, ci că e posibil ca oamenii să se obişnuiască cu el. (Într-una din cărţile sale, Conu' Alecu Paleologu - un obişnuit al închisorilor comuniste - afirma dur că "omului dacă-i dai să mănânce rahat, după o vreme şi rahatul i se pare că are gust bun") Prin urmare, în ciuda acestei grozăvii care nu se sprijină pe nimic altceva decât pe capriciul lui Becali, lumea pare că începe să se acomodeze cu ideea.

Nu va lipsi, probabil, mult până când unii vor veni şi vor spune că ce toată ziua bună ziua Ghencea, când Steaua a jucat primii 27 de ani ai istoriei altundeva decât în Ghencea! Poţi să-i contrazici? În fond, dacă stăm strâmb şi judecăm drept, mutarea pe Naţional e de fapt o echilibrare cosmică a periplului istoric al acestei echipe, întrucât dacă trasăm o axă imaginară între Ghencea şi Muncii, jumătatea ar veni cam pe unde era vechiul stadion Republicii, prima casă a Stelei.

Până una alta, cu ceva mai puţină imaginaţie, Duckadam declară că din moment ce suporterii îl înjură, iar Armata îl hărţuieşte, o avea şi Becali motivele lui pentru care mută Steaua din Ghencea. Ceva mai insidios, Meme "Carton" Stoica manipulează tot felul de statistici şi spune că dacă pe Ghencea au renunţat 5.000 de plătitori să vină la un meci din cauza ploii, atunci mutarea pe Naţional - o arenă acoperită - e clar că e nu doar justificată, ci chiar rentabilă!

Serios acum, poate că unora li s-a făcut dor de fotbal şi de Steaua. Poate chiar sunt curioşi să-i vadă la treabă pe Moraes, pe Tatu, pe Gabi Matei, poate aşteaptă revederea cu Tătăruşanu, Latovlevici sau chiar Nicoliţă. Dar se gândeşte cineva la modul serios să susţină Steaua pe stadionul Naţional? Ne-am pierdut cu toţii minţile?

Dacă nici plecarea absolut gratuită din Ghencea nu ne face pe toţi să adoptăm o poziţie comună - aceea de BOICOT TOTAL al meciurilor Stelei - înseamnă într-adevăr că pentru unii rahatul începe să aibă gust din ce în ce mai bun.
Aştept cu mare curiozitate poziţia acelor grupuri organizate de suporteri stelişti care încă mai există: semnalul trebuie să plece de la ele! Dar fiecare dintre noi trebuie să-şi ia propria decizie.

Steaua fără Ghencea nu se poate.

Ovidiu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
57 ani de la 21-10-1954

Ziua de nastere a lui Marcel Raducanu

Atacant dreapta, cu o tehnica impecabila, s-a remarcat prin faptul ca dribla toti adversarii pana ajungea aproape de poarta, dupa care marca. A fugit din Romania comunista in 1981. Palmares: 2 titluri, o cupa. Cifrele sale: 229 partide - 94 de goluri.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Distrugerea jucatorilor - specialitatea casei

cu pieptul in fata si cu mintea goala (mediafax) Dacă săptămânile trecute ne-am ocupat de umilirea antrenorilor vezi articol si de frauda financiară făcută în club vezi articol, această mică trilogie ajunge la final, când vom face �