home
19-10-11

Nicu Stroia

Secţia de gimnastică a CSA Steaua pare într-o oarecare inferioritate statică faţă de alte Secţii de tradiţie, însă de la înfiinţare, în 1950, şi până azi, a produs un număr onorabil de performanţe.

Anii `90 sunt reprezentaţi, la băieţi, de generaţiile lui Adrian Gal, Nicu Stroia, Dan Burincă, Adrian Ianculescu, Nistor Şandro sau Iulian Orzaţă, campioni mondiali şi europeni.

Nicu Florin Stroia s-a născut pe 20 octombrie 1971, în Pângăraţi (judeţul Neamţ) şi a fost unul din gimnaştii de bază ai clubul Steaua, la începutul anilor `90.

Un gimnast longeviv, şi-a creat anvergură pe bază rezultatelor interne, anturând pentru aproape 8 ani podiumul, la individual sau cu echipa, existând şi la cel mai înalt nivel internaţional, dar undeva într-o zonă mediocră a ierarhiei.

La nivel internaţional, rezultatele maxime pot fi identificate în participarea la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, Barcelona 1992 şi Atlanta 1996, locurile ocupate în ierarhia finală fiind modeste.

La Barcelona a terminat pe locul 7, iar la Atlanta pe locul 9, ambele fiind clasări pe echipe. Rezultatele sale la individual, la ambele participări, ies din grafic, în afară de bară fixă (locurile 17 şi 16), fiind extrem de modeste – la inele 64 şi 49, la sol 65 şi 35, la cal 85 şi 59, la paralele 61 (la ambele participări), iar la cal cu mânere locurile 38 şi 32.

De remarcat faptul că la Olimpiada de la Atlanta, Nicu Stroia a fost cel mai vârstnic component al lotului naţional de gimnastică, având 24 de ani şi 275 de zile, în timp cel mai tânăr compononent al lotului a fost Alexandra Marinescu, la 15 ani şi 125 de zile.

În 1992, Nicu Stroia cucerea medalia de bronz (bară fixă) la Campionatele Europene de la Budapesta.

La Campionatele Internaţionale ale României, Nicu Stroia are următorul palmares: aur în 1991 – la bară, aur în 1994 – la bară, aur în 1996 – la individual-compus.

În 1995 a fost declarat Maestru Emerit al Sportului, fiind între cei 11 gimnaşti din istoria Secţiei de Gimnastică a CSA Steaua care au primit această distincţie, până acum.

Astăzi, Nicu Stroia împlineşte 40 de ani.

LA MULŢI ANI!

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Distrugerea jucatorilor - specialitatea casei

cu pieptul in fata si cu mintea goala (mediafax) Dacă săptămânile trecute ne-am ocupat de umilirea antrenorilor vezi articol si de frauda financiară făcută în club vezi articol, această mică trilogie ajunge la final, când vom face �