home
15-10-11

Distrugerea jucatorilor - specialitatea casei

Dacă săptămânile trecute ne-am ocupat de umilirea antrenorilor vezi articol
si de frauda financiară făcută în club vezi articol, această mică trilogie ajunge la final, când vom face și un mic popas la distrugerea jucătorilor aduși în trecut.


Vom începe cu v-ați obișnuit cronologic, începând din sezonul 2007

Vara lui 2007: Mihai Guriță: Gigi Becali: ''Eu l-am vrut pe Gurita la Steaua''

Patronul echipei Steaua, Gigi Becali, a confirmat luni seara venirea fotbalistului Mihai Gurita la Steaua si a declarat ca el este cel care l-a dorit pe atacantul constantean la formatia din Ghencea.

"Pe Gurita eu l-am propus. Are viteza, forta, este foarte siret si un an-doi poate sa mai joace. Eu i-am spus lui Mihai Stoica sa-l aduca", a declarat Gigi Becali luni, in studiourile Realitatii TV, comentand declaratii managerului general al Stelei


Mihai Gurita laudat
Iarna lui 2007:


"Vreau sa demonstrez tuturor ca sunt un profesionist si ca la 34 de ani sunt acelasi jucator valoros, chiar daca am traversat recent o perioada mai putin fasta. Indiferent daca voi fi titular sau voi intra doar cinci sau zece minute, voi muri pe teren pentru Farul. Mi-as dori sa ii demonstrez domnului Becali ca nu eram o oaie schioapa si a renuntat prea usor la mine", a spus Gurita.

Transferat in vara de la Farul la Steaua, Mihai Gurita a prins doar perioada de pregatire cu vicecampioana Romaniei, iar apoi a fost exilat la Gloria Buzau, de unde a plecat la Farul Constanta dupa un conflict cu conducerea clubului.

Mihai Gurita calcat in picioare


Pawel Golanski :

Gigi Becali a declarat că pe adresa clubului nu există oferte pentru fundasul polonez Pawel Golanski, acesta fiind declarat netransferabil de patronul stelist.

Golanski e netransferabil - creditorul


Gigi Becali, patronul Stelei, l-a contrat pe Pawel Golanski, fundaşul Stelei fiind incert pentru partida din această seară contra lui Twente.

"De trei ani Golanski stă numai în crampe. Am băgat o grămadă de bani în el şi joacă numai cînd vrea! Ce să mai joace el în ultimul meci din an. I-am promis 5.000 de euro lui Ogăraru pe meci şi 100.000 dacă vom cîştiga campionatul. În total ar fi ajuns la 250.000 de euro", a spus Gigi Becali la sportro.

Golanski out


Robinson Zapata :

Finantatorul Stelei l-a criticat pe Massimo Pedrazzini pentru ca l-a tinut in teren pe Petre Marin, dar l-a si laudat pentru ca i-a placut tactica meciului. "Mi-a placut cum a jucat. Tactica a fost buna, nu am fost dominati la mijlocul terenului. Dar nu am avut putere, insa cu jucatori ca Badea, nerefacut, Lovin, accidentat. Daca avea inspiratie sa il schimbe pe Petre Marin, la care s-a jucat tot meciul. Iacob nu a ridicat capul sa vada daca e Surdu, Badea nu s-a uitat ca e in ofside. Mi-a placut cum s-a jucat in aparare. Emeghara si Ovidiu Petre au fost ca ceasul. De Zapata nu mai spun, e portar", a afirmat Becali.

Zapata laudat


Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat după egalul cu FC Braşov, scor 0-0, că se vede o schimbare în jocul echipei după "era Bergodi". Şi dacă până acum după fiecare meci, Becali critica jucătorii, acum acesta a trecut la laude: Zapata a fost de milioane!

Zapata de milioane - creditorul


Gigi Becali nu a vrut să comenteze prestaţia lui Emilian Dolha din meciul cu CFR Cluj, aducîndu-şi aminte că şi el are la Steaua un portar care gafează destul de des.

"Ştiu şi eu un portar care gafează, dar nu vreau să spun cine. Nu voiam să spun, dar Zapata face unele gafe mai mari. Cu Tătărușanu eram campioni acum", a spus Becali la "Premium Liga", de la GSP TV.

Zapata criticat
http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/gigi-becali-zapata-face-unele-gafe-mai-mari-decit-dolha-181074.html

Gigi Becali a declarat după meciul cu Gloria Bistriţa că este mulţumit de joscul prestat de formaţia pe care o patronează.

"Am încercat să îl aduc pe Tătăruşanu încă de anul acesta, dar cei de acolo nu vor să-l dea. Tătăruşanu nu putea apăra azi. pentru că apăra contra lui. E posibil să îl luăm din iarnă. Dacă Steaua ia titlul, el va apăra în Liga Campionilor. Mă îngrijorează forma lui Zapata, dar avem echipă puternică care nu stă doar în Zapata", a spus Becali la televiziunea gazetei.

Zapata ridiculizat de creditor


Andres Mendoza :
Gigi Becali a declarat, pentru emisiunea Fanatik Show, de la Telesport, că este foarte mulţumit de jocul elevilor lui Lăcătuş.

"M-a impresionat Mendoza, a jucat foarte bine. E ca Hagi când are mingea. De fapt, întreaga echipă a luptat. Sunt foare mulţumit de joc, nu le-am dat nicio ocazie în prima repriză. I-am umilit"

Mendoza preferatul patronului


G.Becali:"La Mendoza renunţăm, la Habibou ne gîndim, iar pentru Pepe negociem. Ce ofertă să-i mai fac? E lent, nu are ce căuta în echipă. Eu am nevoie de un mijlocaș cu viteză, fantezist gen Culio."

Renunt la Mendoza - creditorul


Pantelis Kapetanos:

Kapetanos a marcat iar pentru Steaua în victoria de la Craiova şi a intrat la inima lui Gigi Becali. Şeful Stelei îl laudă pe grec, despre care spune că este un atacant veritabil!

"Kapetanos a început să îmi placă chiar foarte mult. Nu numai că da gol, dar ştie şi cu mingea, se lipeşte mingea de el. Îmi place deja foarte mult! E un atacant veritabil", a declarata Becali la Sport.ro

Kapetanos laudat


Deşi grecul a marcat pentru Steaua, iar Abel Moreno a declarat că va încerca să-l impresioneze pe Gigi Becali, finanţatorul roş-albaştrilor este sceptic. „Cred că de ăştia doi o să ne despărţim în iarnă. Din Kapetanos sare mingea ca din iapă, iar Abel ăla nu are cum să mă convingă el pe mine că e fotbalist“, a spus Becali.

Kapetanos criticat

(n.a) Abel Moreno a fost, anul următor plecării sale din Ghencea, în topul celor mai importanți și valoroși mijlocași centrali din Primera Division.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri seară, după eliminarea echipei antrenate de Marius Lăcătuş din Liga Europa, că vinovat pentru tot ce s-a întâmplat este jucătorul Pantelis Kapetanos, care a primit un cartonaş roşu în partida de la Bucureşti cu Napoli, informează prosport.ro.

Kapetanos criticat ca Steaua a fost eliminata din cauza lui


Janos Szekely:

La finalul meciului cu FC Nurnberg, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, şi-a manifestat din nou admiraţia pentru mijlocaşul venit de la Oţelul, Janos Szekely.

"Trebuie să o spun iarăşi, mi-a plăcut foarte mult cum a jucat Szekely, cred că va pleca pe foarte mulţi bani din România, va fi cel mai mare transfer realizat vreodată la noi", a spus Becali.

Szekely o sa fie cel mai bun și cel mai scump transfer - creditorul


Patronul Stelei, Gigi Becali, critică prestaţiile lui Szekely şi Tiago în partida de la Braşov şi spune că gruparea din Ghencea se va despărţi de cei doi jucători în vară.

"Ce şanse să-i mai dau lui Szekely dacă el a dat pase numai la adversar? Poate îşi revine, dar la echipa a doua. E decizia lui Marius, însă eu asta voi propune. La fel şi cu Tiago, cum sînt eu rău cu el? Ce, nu îi plătesc salariul?


Szekely out

Vă rog remarcați mai sus începutul declarației creditorului, ”ce șanse să îi mai dau lui Szekely dacă el dă pase numai la adversar”. Așadar patronul taie un jucător pentru că dă pase greșite. Patronul, nu antrenorul din acel moment.

Mergem mai departe...

Gigi Becali nu mai vrea sa mai auda de Janos Szekely. Finantatorul Stelei este suparat pe mijlocas care ar fi avut o disputa cu mai multi membri din stafful medical al Stelei: "Nu stiu de ce a injurat Szekely, dar a injurat urat de tot"

"Niciodata in viata lui Szekely nu mai are viata la Steaua. Nu stiu de ce a injurat Szekely, dar a injurat urat de tot. Il dau gratis, fara niciun ban, sa il ia Iancu", a spus Gigi Becali.

El a mentionat ca varianta cea mai probabila de indepartare a lui Szekely de la Steaua este un transfer la formatia FC Timisoara. "La Steaua s-a intamplat un lucru foarte grav, care nu s-a intamplat niciodata de cand sunt eu. Eu pot sa iau masuri doar pe cale civila, dar in privinta contractului nu am ce sa-i fac. Sa vedem ce modalitati avem, pentru ca Szekely nu mai are voie sa stea in grupul ala ca imi distruge tot. Daca Iancu il mai doreste, iau in calcul si sa il dau la Timisoara. Eu nu accept in casa mea sa injuri", a mai spus el.
Szekely facut praf de creditor





Carlos Toja

Finantatorul echipei din Ghencea are numai cuvinte de lauda la adresa fotbalistului transferat de la FC Dallas.

"Dupa parerea mea, Toja este cel mai bun mijlocas coordonator din Romania. L-am vazut in ultima vreme in forma lui maxima", a mai spus Becali.

Toja - salvarea Stelei

Mijlocaşul columbian de la FC Dallas va ajunge astăzi la Bucureşti, iar Gigi Becali spune că el va rezolva problemele echipei din ofensivă


"Nu mi-am pierdut încrederea în această echipă", a spus Gigi Becali la Fanatik Show imediat după Vaslui - Steaua. Toate speranţele patronului, dar şi ale staff-ului tehnic şi ale fanilor se leagă acum de sosirea lui Toja. Ultimul fotbalist transferat de vicecampioană va ajunge la Bucureşti azi sau cel mai tîrziu mîine.

"Am jucat prost la Vaslui, dar ce transferuri să mai fac? O să vină Toja ăsta, în care îmi pun mari speranţe. El va putea juca şi ca mijlocaş central, şi stînga, e un fotbalist care sper să rezolve toate problemele din atac. Abia aştept să se integreze pentru că eu cred că altfel va arăta Steaua cu Toja lîngă Szekely şi Dayro. Alt jucător eu nu mai iau, avem deja foarte mulţi! Nu vedeţi că sînt 3-4 care nu prind nici lotul?", a completat Becali.

Doar Toja ne mai poate salva - creditorul


Mijlocasul columbian Juan Carlos Toja a fost criticat de finantatorul Stelei, Gigi Becali, dupa meciul cu Twente Enschede, din Grupa H a Europa League.

"Daca-l vedeam pe Toja azi, eu nici 40 de euro nu dadeam pe el", a spus Becali dupa meci.

Toja ridiculizat

Rafael Gzelak

(n.a). Ăsta nu a beneficiat nici măcar de o laudă, la primul meci mediocru făcut de el, creditorul a început să tune și să fulgere.

Dezamăgit de prestaţia polonezului Rafal Grzelak în returul cu Motherwell, Gigi Becali a hotărît să adauge un nou criteriu jucătorilor pe care îi transferă la Steaua: aceştia trebuie să aibă păr!

Finanţatorul din Ghencea l-a criticat aspru pe Grzelak, despre a a spus a doua zi după meci: "Îi luăm numărul 10 lui Grzelak! Ăla merită numărul 10? Nu mai transfer în viaţa mea jucători cu chelie. Trică nu e prost, ştia el ce spune".

Gzelak nu e bun ca e chelios


Finanţatorul stelist Gigi Becali a anunţat în această seară că polonezul Rafal Grzelak a fost trimis la echipa a II-a, motivînd cu faptul că acesta i-a aplaudat pe ultraii care îl contestaseră pe patronul stelist pe tot parcursul meciului cu Gloria Bistriţa:

"De mîine, Grzelak va juca doar la Steaua II. De ce? Păi, i-a aplaudat pe huliganii ăia care m-au înjurat, nu aţi văzut! Oricum, s-a convins şi Stoichiţă că e mai bine în 10 oameni decît cu Grzelak pe teren", a spus Gigi Becali la Telesport.

Gzelak trimis la echipa a doua pentru ca a aplaudat contestatarii creditorului


Angelov


Ex-internațional bulgar, jucător cerebral și experimentat, trecut prin focurile Bundesligii a fost dat (cum oare) afară din Ghencea.

Singurul lucru bun în meciul de aseară a fost rezultatul, evoluţia oamenilor lui Lăcătuş fiind una modestă. Cei mai criticaţi jucători au fost căpitanul Tănase şi bulgarul de 32 de ani, Stanislav Angelov. „Joc prost, rezultat foarte bun. Mi-au plăcut doi jucători în mod excepţional, dau scris că vor ajunge mari fotbalişti: Tătăruşanu şi Gardoş. Tănase nu are capacitate de efort, iar Angelov nu este jucător de Steaua", a comentat Dumitru Dragomir, şeful LPF. Pe aceiaşi lungime de undă a fost şi patronul Stelei, Gigi Becali. „Am avut un singur şut spre poartă. Nu am avut mijloc, eram doar nişte băbăciuni. Linişte, amorţeală, adormeală... Angelov nu a făcut un meci prea bun. Ricardo este clar un închizător, iar lângă el trebuia folosit un jucător de creaţie, altfel fotbalul se complică", a afirmat şi Becali.

Angelov out


Novak Martinovic

Jucător care și-a câștigat rapid simpatia fanilor prin devotamentul de care a dat dovadă de fiecare dată când a fost aruncat în luptă. A fost criticat ca de obicei fără niciun argument verosimil de către creditor, ba mai mult, sârbul a pus piciorul în prag și nu a tăcut.


Novak Martinovic a reacţionat imediat după ce a fost găsit ţap ispăşitor pentu eşecul cu Gaz Metan, scor 0-3.

Într-un interviu acordat pentru gsp.ro, sîrbul i-a răspuns lui Gigi Becali care declarase după partidă: “Pe fraierul ăla nu îl veţi mai vedea în echipă!”. Novak şi-a păstrat calmul, dar e decis să se despartă de Steaua dacă lucrurile vor continua în acest fel.

“Recunosc, l-am ţinut pe Trtovac, dar nu trebuia să se dea penalty”, îşi începe pledoaria sîrbul. “Nimeni nu spune că eu sînt fundaş central, nu dreapta. E incredibil! Ştiu că n-am viteză, că nu driblez şi nu centrez ca un “lateral”! Mi s-a cerut să joc pe dreapta şi am acceptat ca să ajut echipa“, recunoaşte Martinovici.

Martinovic vinovat de tot ce e rau la Steaua


"Nu sunt convins că jucătorul a vorbit cu presa, mai ales că ştiu că el nu prea citeşte ziarele şi nu pune prea mare preţ pe ce se scrie. Totuşi, dacă se dovedeşte că aşa a fost, vom renunţa la el, dar din iarnă, pentru că nu putem să ne batem joc de el", a fost explicaţia lui Mihai Stoica. Jucătorul susţine însă că a avut acordul ofiţerului de presă. Tot Gigi Becali a mai declarat ieri că Martinovic nu va evolua contra lui Schalke joi seara. "Nu vreau să-l mai văd pe teren!", a tunat finanţatorul.

Martinovic out


Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, sâmbătă seară, după înfrângerea, cu scorul de 3-0, din meciul cu Gaz Metan Mediaş, că fundaşul Novak Martinovici, care a provocat penaltiul din prima repriză, i-a distrus echipa.
“Nu ai ce să faci, la 3-0 nu mai poţi să zici nimic. Eu spuneam dinaintea acestui joc faptul că dacă vrei să câştigi, trebuie ca fundaşii centrali să fie tot timpul în jumătatea adversă şi să dea multe centrări.

Martinovici a făcut penalti, iar eu i-am mai făcut şi contract pe 3 ani. Mi-a distrus echipa.”


Martinovic a distrus vestiarul si echipa Stelei - cretitorul


Maicon

"Dacia Chişinău nu e o echipă aşa slabă. Am jucat noi foarte bine. Am făcut faze frumoase, spectacol. Maicon a avut nişte execuţii de fotbalist, a înscris două goluri. Trebuie să demonstreze în mai multe meciuri. Cred că se vede şi mâna lui Cîrţu, am văzut o echipă combinativă, care joacă în viteză", a declarat Gigi Becali.

Maicon laudat

Meciul imediat următor:

Ultimul jucător intrat în colimatorul lui Gigi Becali este chiar cel pe care l-a cerut insistent în echipă pentru meciul de la Timişoara: Maicon.


"Eu nu i-aş mai da o şansă lui Maicon, cred că a avut timp suficient să demonstreze dacă poate ceva. Decizia îi va aparţine antrenorului, deşi lumea crede că eu spun care e echipa. Cîrţu l-a băgat în teren de gura mea pentru că am dat nişte bani pe el şi voiam să văd cum se descurcă.", a spus Becali la televiziunea sportro.

Maicon pleaca


Patronul Stelei spune că Timişoara nu merită titlul: "Atâta timp cât avem şanse matematice, ne batem la titlu", spune patronul Stelei. Brazilianul adus împrumut din Ucraina nu l-a impresionat pe Becali, care declară că nu îl va păstra de la vară: "Nu m-a impresionat cu nimic"

"Dacă aveam câţiva jucători la dispoziţie, ar fi fost altceva. Tănase ar fi făcut diferenţa. Sunt foarte mulţumit de joc. Felicit toată echipa. Maicon, însă, nu m-a impresiont cu nimic şi nu il voi păstra la vară", a declarat Becali la Sport.ro

Maicon nu are ce sa mai caute in Ghencea



Jucătorul a fost dat afară, s-a întors în Ucraina și este golgeter-ul la zi al campionatului marcând de 9 ori în 12 meciuri.


Am păstrat pentru final jucătorul care a fost mai criticat și hulit de către creditor, decât oricare fotbalist în ultimul deceniu. Este vorba de Nicolae Dică, jucător fără de care Steaua probabil nu realiza nici 50 % din performanțele din 2004-2006.
Deși Dică marca pe bandă rulantă goluri decisive, ex-piteșteanul nu era tocmai cel mai îndrăgit jucător de către cel ce creditează clubul.




Gigi Becali a explicat de ce l-a vandut pe Dica la Catania: era prea lent si incetinea jocul echipei.
"Pe Dica vroiam sa il dau de acum cateva luni. El era un jucator foarte tehnic, dadea pase bune, dar incetinea jocul. Era foarte lent. Eu vreau la Steaua un joc in viteza, cum a fost cel de azi", a declarat Becali la Telesport.

Nicolae Dica


Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, e sceptic în privinţa randamentului pe care îl va da Nicolae Dică în Ghencea, dar speră ca fotbalistul să îi demonstreze că se înşală.

"Niciodată nu cred că Dică va fi cel care a fost. E vîrsta, din cauza asta nu mai poate fi ce a fost. El e un jucător tehnic, se plimba foarte mult pe teren, acum, dacă nu mai are acea capacitate fizică... nu îi mai dă voie vîrsta, nu mai poate. Aşa cred eu, să dea Dumnezeu să-l ambiţionez pe Dică, să demonstreze că nu e aşa

Dica nu mai e bun - creditorul

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a anunţat în această după-amiază că jucătorii Nicolae Dică şi Lucian Burdujan nu vor mai evolua pentru formaţia "roş-albastră" în acest sezon, urmând ca la sfârşitul campionatului să nu li se prelungească înţelegerile cu gruparea din Ghencea.

"Burdujan şi Dică vor pleca din vară, dar în teren nu vor mai fi de acum. Aveam de gând să-i trimit la echipa a doua, dar n-are rost, că nu strică atmosfera nici unul. Dică e un om cuminte şi Burdujan e un băiat liniştit. Atunci, ce vină au ei? Că n-au venit cu forţa, eu i-am luat, dar în teren sau pe bancă nu vor mai fi", a anunţat Becali.

Dica strica vestiarul


"Vor pleca 7 jucători la vară şi vor veni alţi 5-6 cu mare caracter. Eu nu cer să fie mari fotbalişti, ci să aibă sânge rece. Vedeţi Onofraş nu a reuşit s-o bage în poartă din 6 metri. Nici Bilaşco, a avut câteva devieri, dar atât. Dică dă numai la alibi, stânga, dreapta, nu mai are curaj să tragă la poartă.

Să se ducă la Dacia Chişinău dacă joacă la alibi. Să se ştie, la Steaua accept numai jucători cu tărie de caracter", a explicat Gigi Becali.

Dica, pur si simplu calcat in picioare


Nicolae Dică a jucat pentru Steaua 135 de partide și a marcat 58 de goluri în meciuri de Champions League, Semifinală de Cupă Uefa, Finală de Cupă sau meciuri decisive.

Lista de mai sus reprezintă doar jucătorii de care s-a luat în mod repetat, doar 3 scăpând ”nevătămați” în acești 5 ani: Rădoi, Bănel și Tănase.


V-am prezentat trei articole care au evidențiat managementul halucinant cu privire la schimbarea antrenorilor, minciuni gogonate cu privire la banii ”investiți” în club și criticarea absurdă a unor jucători în public, lauda nemeritată și schimbări comportamentale cu 180 de grade față de unii jucători în decurs de chiar și o zi.
Orice doctor întrebat o să ofere același răspuns: diagnostic schizofrenie.

Restul e can-can.

I.N.Money

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Distrugerea jucatorilor - specialitatea casei

cu pieptul in fata si cu mintea goala (mediafax) Dacă săptămânile trecute ne-am ocupat de umilirea antrenorilor vezi articol si de frauda financiară făcută în club vezi articol, această mică trilogie ajunge la final, când vom face �