home
28-09-11

Poti face sex cu o oaie, dar nu ii poti manca, apoi, carnea

Legi, legi, legi. Ele guvernează realaţiile sociale, adică întreaga natura umană ciuvilizată.

E imposibil ca, odată la două-trei luni, să nu dai peste mici antologii de legi bizare, în special din zona nord-americană, acolo unde suveranitatea legală a fiecărui stat federal, precum şi numita abrogare tacită, sau ieşire morală din uz produc astfel de curiozităţi.

Spre exemplu:

►În Massachusetts, este ilegal să faci sex cu un clovn, la rodeo, atâta vreme cât... caii sunt de faţă.
►În Washington este perfect legal sa faci sex cu animale, atât timp cât cântaresc sub 18 kilograme.
►În capitala Statelor Unite, Washington D.C, este ilegal să faci sex în orice altă poziţie decât cea a misionarului.
►În Florida, este interzis să faci sex cu un porc spinos!
►Dacă vă nimeriţi prin Minnesota, aveţi grijă. Nu puteţi face sex cu un peşte viu! Cu peşti morţi nu-i interzis.
►În Dyersburg, Tennessee, este ilegal ca o femeie să sune un bărbat şi să-i dea întâlnire.
►În Utah, statul american unde consumul de pornografie informatică este cel mai ridicat, este perfect legal să faci sex cu animale atât timp cât nu plăteşti pentru asta.
►În Merryville, Missouri, este ilegală purtarea corsetului pentru că „privilegiul de a admira trupul neîncorsetat, plin de forme, al unei femei tinere, nu ar trebui negat bărbatului american normal şi cu sânge fierbinte”.
►În Liban, bărbaţii au voie să facă sex cu animalele, dar numai dacă acestea sunt de sex feminin. Pedeapsa pentru sex cu un animal mascul este moartea.
►Pedeapsa pentru masturbare în Indonezia este decapitarea.
►În Carolina de Nord, nu ai voie să porţi ochelari de soare în timp ce faci sex.
►Cuplurile necăsătorite din Florida nu au voie să stea în aceeaşi casă şi să facă sex, însă daca au adrese diferite, totul este permis.
►Tot in Florida, e ilegal sa săruţi sânii soţiei tale.
►Statul Tennessee, SUA, interzice sexul oral.
►În Bakersfield, California, daca vrei să faci sex cu Satana trebuie neapărat să foloseşti prezervativul!

Foarte amuzante, aceste legi – care nu se mai aplică, evident –, oferă o frescă a conştiinţei societăţii în momentul intrării în vigoare a respectivului text, acesta fiind motivul pentru care nu sunt şi nici nu vor fi abrogate.

Citeam acum vreo lună că municipalitatea din Paris a refuzat recent să voteze ieşirea legală din uz a unei legi care interzice femeilor să poarte pantalaloni în interiorul oraşului, această lege fiind şi azi în vigoare.

Resimt un profund dispreţ faţă de aceşti ageamii de categorie republicană care se dau grozavi prin toată lumea, cu legile lor bizare. Se dovedeşte, încă odată, că nu ştim să ne promovăm valorile, să atragem turişti, să ne facem cunoscut numele. Păi se compară ăştia cu noi?

Regulament disciplinar
FRF ABATERI SI SANCŢIUNI APLICABILE PERSOANELOR FIZICE


Articolul 50 – Incitarea la ură, violenţă si comportarea jignitoare

1. Fapta unei persoane de a incita/îndemna în mod public, la un comportament cu caracter jignitor/dispreţuitor se sancţionează cu suspendare de la 1 la 6 jocuri, dacă fapta a fost săvârsită de un jucător sau antrenor şi de la 2 la 4 luni, dacă fapta a fost săvârsită
de un oficial.

2. Fapta unei persoane de a incita/îndemna, în mod public, la un comportament violent sau la ură, se sancţionează cu suspendare de la 10 la 16 jocuri dacă fapta a fost săvârsită de un jucător sau antrenor si suspendare de la 4 la 6 luni dacă fapta a fost săvârsită de un oficial.

3. În cazuri grave, în special când abaterea a fost săvârsită folosind mass-media (presa scrisă, televiziunea, radio, internet etc.), dacă are loc în ziua jocului, în apropierea stadionului ori în stadion, penalitatea sportivă se va dubla.

Articolul 51 – Provocarea publicului


Orice persoană care provoacă publicul prin gesturi, cuvinte sau alte mijloace
înainte, în timpul sau după terminarea unui joc, va fi suspendată de la 1 la 6 jocuri dacă este jucător sau antrenor și de la o lună la 3 luni dacă este oficial.

Articolul 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului


1. Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane, se sancţionează astfel:
a) dacă autorul este un jucător sau antrenor, cu măsura suspendării de la 2 la 6 jocuri;
b) dacă autorul este un oficial, cu măsura suspendării de la 2 la 6 luni.

2. Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârsită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele:
a) dacă autorul este jucător sau antrenor, cu suspendare de la 4 la 8 jocuri si, respectiv, de la 8 la 12 jocuri, în caz de recidivă;
b) dacă autorul este oficial al unui club sau asimilat acestuia (finanţator, sponsor, alţii asemenea), el va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicată anterior.

3. În cazul sancţionării jucătorilor, cuantumul penalităţilor sportive aplicabile pentru săvârsirea abaterilor de mai sus, este prevăzut în anexa la prezentul regulament.

4 În cazul sancţionării oficialilor conform prevederilor alin. 2, lit. b, al prezentului articol, penalitatea aplicată este de 150.000 de lei la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului se va stabili prin dublarea sancțiunii aplicată anterior.

5. Declarațiile făcute de persoanele arătate la art. 4.1, lit. a) - g), care sunt de natură să prejudicieze în orice mod imaginea fotbalului cum ar fi – dar fără a se limita la: corectitudinea desfășurării jocurilor de fotbal, cele privind prestația arbitrilor, încălcarea unor prevederi regulamentare, activitatea unor persoane care intră sub incidența prezentului regulament, plata unor sume de bani pentru stimularea partenerilor de competiție sau altele asemenea – și care nu sunt dovedite –, se sancționează la prima abatere cu măsura suspendării de la 8 la 16 jocuri pentru jucători sau antrenori și de la 6 la 12 luni pentru oficiali și penalitate sportivă de 300.000 de lei. În caz de recidivă, persoana care face astfel de declarații, va fi declarată persona non grata.

6. Penalitățile sportive aplicate în condițiile alin. 2, lit. b) și alin. 4 din prezentul articol, pot depăși maximul general prevăzut la art. 20, alin. 2 din prezentul regulament.

7. Cluburile ai căror jucători, antrenori sau oficiali afectează, în orice fel, imaginea unei competiții prin săvârșirea unor fapte de natură să ducă la discreditarea acesteia, se sancționează cu excluderea din competițiile în curs/sau viitoare de la una la două ediții competiționale.

Articolul 54 – Rasismul


1. Orice persoană care, în mod public, discriminează sau denigrează pe altcineva într-o manieră jignitoare pe motive de rasă, culoare, limbă, religie, sex, origine etnică sau care comite o altă faptă dispreţuitoare având acest caracter, va fi suspendată pentru 6 jocuri la toate nivelurile, în cazul jucătorilor si antrenorilor si 4 luni pentru oficiali. În plus, clubul căruia aparține făptuitorul va fi sancționat cu programarea jocurilor fără spectatori de la 2 la 4 etape si o penalitate sportivă de la 45.000 la 60.000 de lei. Dacă acesta este un oficial, penalitatea va fi de la 65.000 la 80.000 de lei.

Aceeasi sancţiune se aplică si în cazul în care o persoană are un comportament xenofob, ofensator sau care hărţuieste o altă persoană pe astfel de motive.

Articolul 55 – Ameninţarea


Persoanele prevăzute la art. 4, alin. 1, lit. a) - g) din prezentul regulament care ameninţă sau intimidează o persoană (arbitru, jucător, antrenor, oficial etc.) vor fi suspendate de la 6 la 8 jocuri, dacă fapta este săvârsită de un jucător sau un antrenor, sau de la 2 la 4 luni, dacă fapta este săvârsită de un oficial sau o altă persoană.

Articolul 57 – Loviri sau alte violențe. Încăierarea

1. Fapta unei persoane, alta decât jucătorul, de a lovi sau a comite alte violențe care produc vătămarea unei alte persoane se sancționează cu suspendare de la 6 la 12 luni.

Articolul 44 – Abateri repetate (Recidiva)

1. Constituie recidivă săvârsirea unei noi abateri disciplinare în termen de un an, pentru persoanele juridice, si de 6 luni, pentru persoane fizice, socotit de la data aplicării sancţiunii anterioare.

Articolul 98 - Probe. Mijloace de probă

1. În vederea aflării adevărului, instanțele disciplinare sunt obligate să lămurească cauza sub toate aspectele, pe bază de probe.
2. Constituie probă orice element de fapt care servește la constatarea existenței sau inexistenței unei abateri disciplinare, la identificarea persoanei care a săvârsit-o si la cunoașterea împrejurărilor necesare pentru justa soluționare a cauzei.
3. Mijloacele de probă prin care se constată elementele de fapt ce pot servi ca probă sunt: raportul arbitrului, raportul arbitrilor asistenți, raportul celui de-al patrulea oficial, raportul observatorului de joc, raportul observatorului de arbitri, raportul supervizorului, procesul-verbal al ședinței tehnice însoțit de tabelul cu semnăturile celor prezenți, declarațiile făptuitorului, declarațiile părții vătămate, declarațiile martorilor, înscrisurile, înregistrările audio sau video, fotografiile, mijloacele materiale de probă, constatările tehnico-științifice, constatările medico-legale, expertizele, precum și orice alt mijloc de probă care poate duce la aflarea adevărului.

4 Sarcina administrării probelor, cu excepția cazului în care acțiunea disciplinară a fost pornită la solicitarea unei alte persoane, revine FRF/LPF.
5 La cererea instanțelor disciplinare, orice persoană care cunoaște vreo probă sau deține vreun mijloc de probă este obligată să le aducă la cunoștinţă sau să le înfățișeze. Refuzul de a aduce la cunoștință sau de a înfățișa mijloacele de probă deținute sau probele cunoscute, în termenul fixat de instanțele disciplinare, constituie abatere disciplinară și se sancționează cu penalitate sportivă de 15.000 de lei.

Articolul 102 - Aprecierea probelor


1. Probele nu au o valoare dinainte stabilită. Aprecierea fiecărei probe se face de instanțele disciplinare, în urma examinării tuturor probelor administrate, în scopul aflării adevărului.
2. Instanțele disciplinare vor ține cont de atitudinea părților în cursul desfășurării procedurii, precum și de modul în care acestea colaborează cu instanțele disciplinare și cu secretariatul comisiilor cu atribuții jurisdicționale ale FRF/LPF.

Articolul 107 - Începutul procedurii disciplinare


1. Abaterile disciplinare se urmăresc din oficiu.
Sesizarea se va face de Secretarul General al FRF/LPF, care împreună cu secretarul instanței disciplinare va face toate demersurile în vederea atașării la dosarul cauzei a: rapoartelor oficialilor de meci, articolelor din mass-media, înregistrărilor audio-video, fotografiilor sau oricăror mijloace de proba aflate în posesia FRF/LPF și necesare soluționării cauzei.

Articolul 113 - Deliberări

1. Comisia de Disciplină a FRF/LPF deliberează cu ușile închise.

Articolul 4 – Persoane

1 Următoarele persoane se află sub incidenţa acestui regulament:

c) alte persoane a căror apartenenţă la un club este de notorietate si nu a fost contestată până la momentul săvârsirii unei abateri;

Articolul 3 – Principii de conduită

Fotbalul românesc are la bază principiile: legalității, integrității, solidarității, loialității și fair-play-ului.

Să râzi de legi intrate in vigoare acum 100 de ani nu-i mare lucru. Şi până la urmă ce atâta gălăgie pentru ăştia din America, din Canada, din Franţa? Să provoci hohote de râs cu legi peste care au trecut generaţii, nu-i mare scofală. Dar ce avem noi... ce avem noi bate cu mult toate sutele de legi americăneşti, care, chipurile, ar trebui să provoace zâmbete.

Cu legi de-acum 100 de ani, mersi, oricine e-n stare!

„In orasul italian Milano exista o lege locala care-i obliga pe cetateni sa zambeasca tot timpul, cu exceptia situatiilor cand merg la spital sau la inmormantari. In statul american Oklahoma, orice persoana care se stramba in mod voit la un caine, ajunge la inchisoare sub invinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului. In Hong Kong, o femeie inselata are voie sa isi omoare sotul infidel, insa doar cu mainile goale. In statul american Washington, daca un cetatean se lauda in public ca are parinti bogati si influenti, persoana in cauza ajunge la inchisoare. In timpul oricarui act sexual petrecut in orasul Conorsville din Wisconsin, este interzis de lege ca un barbat sa traga cu o arma de foc in momentul in care partenera sa se apropie de orgasm”. Aşa, şi? Mofturi!!!

Să-i văd pe domnii franţuji stârnind hohote de râs cu legi intrate în vigoare de 2-3 ani, dacă le dă mână.

Până atunci, să ia lecţii de-aici, că or fi având şi ei faliţii lor, dar nu se compară cu faliţii noştri în nici într-un caz. Nu sunt în stare!

La noi, o lege apărută în 2009 zice, în esenţă, aşa: Poţi face sex cu o oaie, dar nu îi poţi mânca, apoi, carnea. Şi se respectă cu sfinţenie! Onoarea înainte de toate!

Să-i văd pe americani, să-i văd pe franţuji, să-i văd pe talibani sau pe orişicine, ce mai au de spus acum, că prea grozavi se dau cu antologiile lor desuete, de care m-am săturat până peste cap.

Pentru că e false! Nu e în mijlocul vieţii...

Belle Ciug

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel