home
27-09-11

Analiza: istoria care se repeta

Intr-un mod ciudat istoria are prostul obicei de a se repeta, iar in cazul nostru aceasta repetitie nu face altceva decat sa ne arate pentru a mia oara rahatul colorat si ambalat frumos cu titlu pretentios: Fotbal.

Ca sa fie meniul complet avem parte inclusiv de un "calciopoli" autentic romanesc, avand aceiasi reteta ca si acum 2 ani, cu arbitrii corupti (wow! mare surpriza) si conducatori de club, invenstitori, camatari sau bisnitari, care premiaza astfel de oameni (alta surpriza de proportii). Acest esalon al fotbalului mondial, arbitrajul, ar trebui sa fie cea mai neutra entitate a acestuia, dupa cum ii spune si numele, dar nu tot timpul teoria este pusa in practica corect. Faptul ca revedem acelasi episod cu alte personaje nu ne face sa ne gandim neaparat la curatenia de toamna care se desfasoara ci la cei din spate, care scot cate un tap ispasitor, fie el arbitru sau finantator, pentru a ramane ei in umbra si pentru a-si continua in liniste munca, pentru ca nu-i asa!? ei sunt pusi in frutea tarii, respectiv a fotbalului romananesc, pentru a conduce intr-un mod onest, transparent si nepartinitor.

Daca tot a venit vorba de fotbal, stiti voi... sportul ala de nu se mai joaca pe la noi decat o data sau de doua ori pe an, aici n-am avut nicio surpriza in ultimele doua saptamani, si o sa ma refer strict la ce s-a intamplat in campionat:

Steaua, echipa care are traditie, deci istorie, adica trecut, nu s-a dezmintit si a repetat isprava din ultimele sezoane, ba mai mult, a reusit sa doboare inca un record negativ. Nu va speriati! nu o sa reziste mult, pentru ca echipa ros-albastra o sa incerce cat de repede sa-l doboare si pe asta si are toate sansele avand in vedere adversarii din urmatoarele 3 etape.

Echipa cu stadione peste tot in tara a avut 3 meciuri cu 3 echipe... mediocre le-as spune, cu exceptia celor de la Gaz Metan care au un antrenor bunicel si omul stie sa-i aseze in teren. Toate 3 echipele au de altfel un lucru in comun pe care Steaua nu il are: antrenor profesionist pus la carma echipei... ati ghicit! sa antreneze. Pe scurt istoria s-a scris in felul urmator: Gazul a servit un sec 3-0, asa ca pentru neprezentare, Pandurii, echipa care nu-mi amintesc cand a batut ultima dat Steaua, au zis ca se poate si la ei, daca tot e promotie, si au dat doua, cu unu mai mult decat adversarul, pentru ca asta e scopul fotbalului, pana la urma, sa dai cu unu mai mult, iar Sportul, echipa de pe ultimul loc, a facut ce-a stiut mai bine: s-a aparat, iar echipa lui Levi a facut ce a stiut ea mai bine: a jucat penibil si a scos un egal cum numai la Steaua se poate, cu ultima clasata, aia de sunt ciuca batailor.

Nu-i nimic, mergem mai departe! Ne trantim la pamant doar pentru a avea de unde sa ne ridicam.

Poate sunt printre voi unii care cred ca avem parte de dezastru, durere, amaraciune. Inca n-ati vazut nimic. Aruncati o privire la adversarii din urmatoarele 3 etape: Otelul, campioana in exercitiu, care chiar daca nu are un inceput stralucit de campionat nu e de neglijat, Vaslui, o echipa bine organizata cu jucatori care pot face oricand diferenta, si... rapid. Aici no comment pentru ca iar ne critica unii sau altii daca i-as numi pe baietii astia... altfel decat romani, dar asta e cu totul alta poveste pe care o putem discuta la o bere.

Asadar, privind increzatori la viitor, cu sperante nemuritoare, asteptam ca istoria se se mai repete inca o data, dar vrem sa fie in favoarea noastra, sa pice inc-un dictator, indiferent de modul in care o va face! In acelasi timp, daca nu cer prea mult, ar putea sa cada in acelasi ritm cu el si ai sai supusi, unu mai brav decat celalalt.

AndyQ

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel