home
22-09-11

Steaua 4-0 (2-0) Sanatatea Cluj

Motto: Sanatatea, ca-i mai buna decat toate!

Nici nu putea iesi in fata unei Stele aflata in degringolada o echipa mai accesibila decat cea a virusilor verzi din Cluj. 

Cu toata reclama facuta de trusturile de presa meciului de cupa al deja “specialistei dintre amatori” Sanatatea Cluj, in speranta ca senzationalul va lua loc pe gazonul al celui de-al patrulea stadion pe care juca Steaua in postura de gazda in acest seozon, echipa din divizia C s-a prezentat lamentabil.

Steaua a inceput meciul intr-o formula inedita, dar plina de jucatori cunoscuti, cine se arde cu ciorba, sufla si-n iaurt: Stanca - Emeghara, Iliev, Martinovic, Lupu - Bicfalvi, Prepeliţă, D. Popa - Rusescu, Nikolic, Fl. Costea(2 surprize Lupu si Dorinel Popa, plus o semi-surpriza, Emeghara titular 2 meciuri la rand, pentru prima data dupa eclipsa de soare din ’99)

Cu un portar care ar trece cu greu cantarul la orice competitie, cu o aparare care l-ar face sa roseasca pana si pe Nicolita, cu un mijloc inexistent, dublat de un Ganea mai ponderal decat chiar si Lupu la meciul de retragere, Sanatatea a reusit sa mentina echilibrul pentru doar 3 minute. Dorinel Popa centreaza pentru Nikolici care deschide scorul cu o lovitura de cap.

Urmeaza eterna perioada de tatonare, 20 de minute cu virusii aparandu-se cum pot si Steaua facand ce stie mai bine ; tiki-taka fara finalitate, adica fara ocazii de gol si implicit sut la poarta. 

Exasperati de lipsa ocaziilor, stelistii incep sa traga de la distanta. Primul care o face este Pufulete Rusescu, venit sa arda o calorie in plus si sa isi ridice moralul vazand fotbalisti cu burta mai mare decat el. Respinge Paglisan in lateral si faza se incheie. Stelistii prind curaj, Bicfalvi isi incearca norocul si nu lipseste mult ca mingea sa intre in poarta, dar este oprita in ultima clipa de un Paglisan putin neatent.

Ocaziile insa nu se razbuna contra unei echipe de divizia C, iar dupa 7 minute Prepelita marcheaza prin acelasi procedeu incercat mai devreme. Sut de la 25m, Paglisan iese gresit din poarta, si scorul e pe placul creditorului care decide sa nu mai plece la pauza, incantat de usurinta cu care Costea se face ca joaca.

Repriza se incheie in ordine cu intrarile la sacrificiu a lui Ganea la Florin Costea si Lupu plus bara lui Bicfalvi din singura minge jucata cu folos de septarul Stelei in 45 de minute.

Pauza aduce intrarea lui Nastasie, un alt jucator tanar, in locul inexistentului Florin Costea. 

Dupa doar 5 minute, acelasi Dorinel Popa, centreaza bine de pe partea dreapta, Martinovici sare si mai bine din mijlocul a 3 virusi sanatosi si nefericitul Paglisan risca o intindere incercand sa scoata mingea din plasa.

Minutul 55, prima ocazie periculoasa pentru adversari, venita dupa o libera batuta bine de Crisan : mingea se ducea putin peste poarta dar Stanca respinge in corner.

Cel care sufla in ciorba, sufla si-n iaurt si-n sana : la 3-0, Bourceanu si Geraldo sunt adusi sa neutralizeze virusii. Intarita moral, pe teren e o singura echipa : Bicfalvi loveste din nou bara, semn ca golul pe sezon cu care ne-a obisnuit mai are de asteptat. Apoi iese din nou la rampa omul meciului, Dorinel Popa si suteaza frumos din interiorul careului pentru 4-0. Era minutul 87.

Singurul eveniment notabil dar pe care am preferat sa il ignoram, din considerente tehnico-tactice, a fost intrarea pe teren a patronului( sa nu ii dam idei)........Sanatatii. Noroc ca in Liga 1 e greu sa legitimezi jucatori de 50 si ceva de ani cati are gibonul.

In concluzie, un meci venit ca un calmant cu morfina pentru un pacient cu cangrena. 

Ramanem cu glumele facute pe seama adversarilor, un joc facilitat de valoarea indoielnica a adversarilor, dintre care unii chiar la limita ridicolului.

Jocul nu a convins, sunt circumspect ca Steaua isi va reveni dupa aceasta intalnire asa cum cu nesimtire comentatorii incercau sa insinueze.

Dorinel Popa, fara dubii omul meciului. Dar acest examen nu poate da masura capacitatilor sale. Debut curajos pentru cei doi tineri din fosta pepiniera a Stelei. In rest acelasi joc presarat cu greseli( ramane pe retina faza lui Nikolici din finalul meciului cand a trecut de un adversar uitand sa ia si obiectul jocului cu el)

Pana una alta urmeaza meciuri cu adversari cotati mult peste amatorii de astazi.

In rest ? Sa avem parte de Sanatate...daca se poate zilnic !

fcsteaua.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel