home
20-09-11

Steaua şi problemele ei

E întîia oară din mai 2008-2009 cînd Steaua, bătută de Pandurii, pierde două meciuri la rînd în campionat! Eliminarea lui Latovlevici din minutul 19, altfel justă, îi poate oferi unele circumstanțe atenuante. În general însă, jocul ei nu merge, iar asta constituie problema de fond.

Firește că și Levy are o parte din vină deoarece antrenorul răspunde primul de rezultate. Ca atare, și capul lui cade primul. Oricum, bilanțul tehnicianului israelian, raportînd numărul de puncte la cel al partidelor petrecute pe bancă, e cel mai slab de la preluarea clubului de către Gigi Becali.

Mai departe, încep și nu se mai termină erorile de management, de orientare, aparținînd cu precădere patronului. Din cauza acestuia, Steaua a ajuns singura formație din Liga 1 obligată să joace toate meciurile în deplasare! Veți zice că și Rapid, plecată din Giulești, se găsește într-o situație asemănătoare. Fals, întrucît una e să parcurgi cîteva sute de metri pînă în Regie și alta să faci, cazul Stelei, sute de kilometri pînă la Constanța, la Ploiești ori la Cluj!

Purtați mereu pe drumuri, jucătorii acuză o stare de oboseală fizică, dar și psihică, ultima provocată de presiunile exercitate permanent de finanțator. Deși echipa scîrțîie din balamale, Gigi Becali nu încetează să fabuleze și s-o vadă în finala Europa League, prorocire de-a dreptul ridicolă! Sigur, e bine să vrei, însă mai trebuie să și poți, ceea ce în momentul actual îi depășește pe roș-albaștri, aflați încă în curs de omogenizare. Soluția ar fi reîntoarcerea în Ghencea, doar că patronul, orgolios și încăpățînat, întîrzie să ia în discuție varianta! Greșește grav.

Nu neagă nimeni că Gigi Becali a băgat bani. Poate nu cîți pretinde, dar a băgat. Din păcate, a luat jucătorii care i-au plăcut lui, nu pe cei care i-ar fi trebuit echipei, de unde un întreg talmeș-balmeș, ba și o valoare îndoielnică. Exceptîndu-l pe Bourceanu, a adus numai fotbaliști comozi, dispuși mai degrabă să sară coarda decît să pună osul. Am mai spus-o și o repet: europarlamentarul construiește cu o mînă și demolează cu cealaltă!

Steaua se mai confruntă cu o problemă spinoasă, ridicată de Liță Dumitru duminică seara la Recursul etapei, pe GSP TV, însă privită superficial, chiar ignorată. Cu Concordia Chiajna, fostul internațional i-a întîlnit recent în deplasare pe juniorii Stelei într-o partidă oficială, găzduită pe Voința. Pur și simplu, Liță s-a crucit constatînd în ce condiții se pregătesc și joacă puștii mutați din Ghencea! Pe un teren impracticabil, adevărată arătură, cu vestiare ca niște peșteri, fără lumină și fără dușuri!!!

Cu alte cuvinte, dacă prezentul Stelei nu-i încurajator, viitorul ei se anunță și mai sumbru. În loc să se preocupe de schimbul de mîine, Gigi Becali se dă în spectacol pe micile ecrane. El refuză să înțeleagă că fiecare doarme cum își așterne.


Ovidiu Ioanitoaia

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel