26-08-11

D-aia nu are ursul coada

Relația dintre Mihai Stoica și Creditorul se aseamănă mult cu povestea de dragoste dintre Scarlett O”Hara si Rhet Butler, mai ales în momentele de tensiune dintre aceștia. La fel ca și celebrele personaje, între cei doi ”conducători” ai Stelei avem un du-te – vino care a început din 2007.
Devenit între timp ”highlifer” de București, modestul gălățean s-a transformat dintr-un manager de succes, un om apreciat de suporteri, într-un bufon. Acum patru ani, unul din motivele rupturii generale dintre suporteri si creditor l-a reprezentat tocmai înlăturarea lui Stoica din Ghencea, acesta fiind aplaudat de fiecare dată când Steaua a dat piept cu vreo echipă condusă de el. În partea cealaltă, bărbatul din relație s-a destrăbălat de fiecare dată când a avut ocazia. Urcat pe maybach, pe scaune, peste moderatori de emisiuni, creditorul s-a dezlănțuit în stilul său grobian, atrăgând simpatia maselor puerile care schimbau cu plăcere ca să asculte ce mai zice ”nea Gigi”. Imediat după plecarea lui Stoica, Becali a făcut dezvăluiri într-o emisiune, în stilul clasic, unde bineînțeles, DNA-ul dormea, având recepție proastă probabil.






Întorcându-ne la Stoica, acesta a devenit pentru prima dată ”Mimi”, în urma unui scandal cu Marian Iancu, alt personaj interesant din fotbalul nostru. S-au bălăcărit, înjurat, ca apoi peste câteva luni să se împace.



Echipa condusă de Creditor pierdea teren din ce în ce mai mult în urma greșelilor de manageriat, greșeli care începeau ușor, ușor să îl falimenteze, în timp ce Urziceniul, echipa în structura căruia se afla Stoica, câștiga primul titlu din istorie.

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/razboi-total-in-direct-la-gsp-tv-gigi-mm-esti-o-jigodie-tupeista-mm-gigi-esti-un-cioban-oparit-180306.html


MM: Esti un cioban oparit! Becali: Esti un nenorocit! Ai pus 250 de oameni sa ma injure! pe www.sport.ro

Bineînțeles că Stoica a primit toata susținerea suporterilor care într-adevăr țin la Steaua și de fiecare dată și-au arătat respectul față de Meme. Între timp, proiectul Urziceni începea să se scufunde, Dan Petrescu părăsea corabia și începea un mini scandal cu Stoica, un scandal care părea un pic ieșit din context. Un alt lucru curios legat de viața personală a lui Stoica o reprezenta apariția din ce în ce mai mult în reviste de scandal și din ce în ce mai puțin în cele de fotbal. Apăruse o apropiere de familia Lucescu, o amiciție între Stoica și Răzvan, dar și între copiii acestora. Această apropiere părea și mai curioasă în condiția în care Stoica nu îl scotea din țigan, băiatul lui tata, vândut, în privat, însă în public se afișa drept cel mai bun prieten al său. După o mini prezență la Vaslui, unde Porumboiu probabil l-a mirosit imediat, iar pe 20 noiembrie 2010, Stoica anunță întoarcerea în Ghencea, după ce mai devreme cu o zi, anunțase că refuză să devină sclav, nu-i așa Meme? Sau îți fusese furat Blackberry-ul de Mache?

Imediat reacția suporterilor a fost de stupoare, însă Stoica a refuzat să discute cu aceștia și a început prima etichetare. La fel ca Ilie Dumitrescu, Stoica a înțeles că războiul cu creditorul este impotriva echipei, împotriva managerului sau antrenorului. Din acel moment s-a șters absolut totul cu buretele, toate performanțele realizate de Stoica la Steaua au fost luate și aruncate la gunoi chiar de acesta. A început printr-o sabotare absolut bizară a antrenorilor și colaboratorilor, plecând de la Lăcătuș, Cârțu, Narcis Răducan sau chiar Ronny Levy. Ultimii doi fiind doi oameni pe care el s-a bazat enorm în ultimii doi ani. Foamea de putere a lui Stoica a scăpat de sub control, devenind ușor, ușor la fel de antipatizat precum Creditorul sau Slugărseală.
http://www.youtube.com/watch?v=CwuPliO3SBE&feature=player_embedded



Pentru mine cea mai mare surpriză a reprezentat-o ignorarea masivă pe care a beneficiat-o Stoica de la Olaroiu, antrenor cu care se spune că au colaborat extraordinar. Cât a stat în Ghencea, Olăroiu abia a schimbat doua-trei vorbe cu Mihai Stoica, convingându-se și acesta de ce caracter are ”Michelle”. Foamea de putere a lui Stoica l-a făcut să își piardă ultima noimă de decență și a început să eticheteze suporterii Stelei, să îi impartă în tabere, la fel cum a făcut și seful său. Ceea ce Stoica uita este că mulți suporteri din Peluza Nord, Tribune, etc au același sentiment față de el cum au și ”disgrațioșii” de la Sud. Pentru orice suporter cu scaun la cap, ceea ce Stoica a făcut, face și o să mai continue câteva luni, până o să fie dat afară, se numește prost gust, trădare.
Stoica a reușit să ne păcălească foarte ușor, trebuie să recunoaștem asta, a avut acest talent să ne convingă să il susținem și să ignorăm semnalele care veneau din toate părțile.

Probabil d-aia nu are ursul coadă, nu-i așa Meme?

I.N.Money

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel