25-08-11

Cronica unei calificari anuntate

Steaua s-a calificat in grupele copetitiilor europene pentru a 8-a oara consecutiv, dupa ce a trecut in dubla mansa de TSKA Sofia, dupa un 2-0 acasa si 1-1 in deplasare.

Echipe de start:

ŢSKA Sofia: M’bolhi - Bandalovsk, Haliovici, Stoianov, Ademar - Delev, Galcev, Iancev, Nelson - Platini, Zicu
Rezerve: Karadjov, Vidanov, Trifoniov, Kostov, Petrov, Decev, Zivec
Antrenor: Milen Radukanov

Steaua: Tătăruşanu - Nicoliţă, Galamaz, Iliev, Latovlevici - Prepeliţă, Bourceanu, Brandan - Tatu, M.
Costea, Cr.Tănase
Rezerve: Stanca, Gardoş, Rusescu, Geraldo, Bicfalvi,V. Lupu, Nikolici
Antrenor: Ronny Levy

In tur, la Cluj-Napoca, Steaua s-a impus cu scorul de 2-0 in fata unei echipe bulgare parca mai incisiva decat in seara asta, cand echipa lui Raducanov nu a jucat mare lucru, neiesindu-le mai nimic, decat o semi-foarfeca a ratangiului sef, Zicu, singurii la inaltime fiind suporterii celor de la TSKA, care s-au ridicat la nivelul asteptarilor creand o atmosfera demna de un meci important. Nici Steaua nu a excelat dar a avut 2 ocazii destul de importante, la echipa lui Levi remarcandu-se Brandan, Iliev, Tanase (care a facut faza de aparare destul de bine) si... (tobele suna) Nicolita, care a avut cateva recuperari bune dar nu s-a dezis si la 2 bune a mai bagat una de-a lui, marca inregistrata, Tatu n-a jucat nimic in ofensiva dar se pare ca de la cabine s-a mers pe cartea contraatacului, brazilianul facand destul de bine faza defensiva.

Prima repriza s-a terminat la egalitate 0-0.

A 2-a repriza a inceput in aceiasi nota, cu destul de putin fotbal, mai multa alergatura, bulgarii cautand cu disperare golul dar neavand nicio treaba cu creatia, forcing-ul pe care l-au practicat la Cluj-Napoca nefiind acelasi si pe teren propriu, iar Steaua multumindu-se sa joace la contraatac. Inexcactitatile si-au facut loc de ambele parti, fiecare dintre echipe recuperand apoi pierzand mingi, spre disperarea suporterilor.

Prin minutul 55 fanii Stelei s-au facut si ei auziti, dand drumul la o tura de petarde, bulgarii incepand sa strige „Tiganii, Tiganii!”. Ce sa le faci!? Atata stiu, atata pot! Sunt convins ca si bulgarii au meltenii lor, prostii lor, deci nu intram in detalii.

Din cate mi-am dat eu seama de prin minutul 60 cred ca bulgarii au inceput evacuarea suporterilor stelisti, ceea ce ar fi o bulina neagra pentru bulgari pentru ca fanii lor, dupa un comportament asemanator au ramas in stadion la Cluj-Napoca.

Din neputinta, bulgarii si-au pierdut si cumpatul iscand un mic conflict cu 25 de minute inainte de final, dar si romanu’ e roman si Tanase ia un galben pentru o simulare, un minut mai tarziu.

In minutul 72 GOL STEAUA!!! Tanase le baga mortu’ in casa bulgarilor dupa o combinatie frumoasa cu Brandan, moment in care fanii bulgari au amutit!

Tipic pentru echipa ros-albastra, dupa marcarea golului si rezolvarea calificarii, a aparut relaxarea, ceea ce i-a costat, 10 minute mai tarziu bulgarii reusind sa egaleze dupa o balbaiala a lui Bourceanu si Bicfalvi.

De aici meciul s-a calmat, bulgarii, care sincer sa fiu la cum au jucat in aceasta dubla mansa nu cred ca ar urca mai sus de locul 8 in Liga Intai, s-au complacut cu ideea ca au ratat calificarea si au intrat intr-un posibil cosmar financiar.

Calificarea in grupe aduce echipei lui ne-a Gigi inca o infuzie de capital, din pacate, dar urmeaza sa vedem daca Steaua o sa joace la fel de prost in grupe cum a facut-o in anii trecuti.

Maine aflam grupa Stelei, respectiv ce echipe vin la Bucuresti pe National Arena.

fcsteaua.ro


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel