21-08-11

Blagodaria

Contra-editorial pentru http://blogsport.gsp.ro/opinii/2011/08/20/cea-mai-buna-achizitie-a-stelei-clujul/

Boala cea mai grea a romanului este ca atunci cand doi neuroni incep sa-i functioneze la capacitate maxima, devine formator general de opinii. De la fizica nucleara, la ezoterism, el are o opinie atotcuprinzatoare, erijandu-se intr-un datator autorizat cu parerea. Daca eu am avut bunul simt sa-mi aman rubrica ceva vreme, ca sa pot intelege in profunzime aceasta emulatie creata in jurul Stelei migratoare, nu acelasi lucru se poate spune si despre domnul Tudor Octavian. L-am ascultat sau citit dandu-si cu parerea despre “n” subiecte ba prin studioul i-Realitatii tv, ba prin diverse pagini ale ziarelor.

Ca un om carunt, ce merita respect, fiind in bresla asta de un numar imens de ani, l-am acceptat pe Tudor Octavian pana la editorialul de ieri din GSP. Am inteles ca in presa este un slalom de lingaism la adresa Stelei lui Becali, urmarind in sila toate masinatiile si intimidarile publicate in ultima vreme, legate de subiectul sensibil, Ghencea, dar deja limita este trecuta fara nici un scrupul sau simt al realitatii.

Steaua este un bun national, o stim cu toti, si ceea ce face acum Becali este o exploatare la maxim a acestei bogatii. Pribegia Stelei pe toate stadioanele tarii constituie doar o bravada in lupta cu singurul organism care in momentul de fata este in razboi deschis cu cel ce distruge deliberat acest bun national, manageriindu-l dupa principii aberante, grobiene. Generalii trebuie sa dea inapoi cu orice pret in fata elementului si de aceea li se arunca in fata articole de presa nefondate sau rau intentionate si tribune pline prin orasele tarii.

Nimeni nu se astepta ca acest capital de simpatie la adresa Stelei sa dispara in tara, acolo departe de linia frontului. Stelistii de la Constanta sau de la Cluj nu au fost gazati, cautati de interlopi acasa, scuipati, umiliti, sau abuzati. Ei nu au fost inundati de subspecii aduse cu autobuzele din suburbiile negre ale Capitalei. Stelistii de aiurea sunt o masa de manevra care exulta, inca, la deja rasuflatele “tiki-taka sus pe maibach”, fara sa stie ce se intampla cu adevarat in spatele lor. Ei sunt niste oameni carora li se indeplineste un vis, acela de a se putea identifica local cu echipa visurilor lor, pentru care trebuiau sa faca in trecut sacrificii transcrise in sute de kilometrii.

In acest context domnul Tudor Octavian vine sa readuca pe tapet ideea huliganilor drogati din Ghencea, care vezi Doamne, au intoxicat aceasta echipa, descatusata in incurajarile frenetice din pribegie. Il invitam sa aiba un dialog in compania creditorului Stelei, sa faca cunostinta cu Fane Dediu si compania, cu specia free-gigi, si abia apoi sa-si mai dea cu parerea despre aspecte care chiar nu il privesc.

Da, atmosfera de la Cluj a fost una frumoasa ,care a ajutat echipa, numai ca putini inteleg ca acea echipa nu mai este de fapt Steaua Bucuresti ci FC Becali. Niste plombe picate din cer datorita nenorocirii altor echipe au facut ca acest cancer malign sa-si prelungeasca agonia, insa la primul semn de slabiciune, a se citi ratarea vreunui obiectiv, buboiul se va sparge si o vom lua de la capat. Noi cei de-aici suntem deja satui, am vazut filmul asta de prea multe ori, cu jucatori angajati pe viata, cu manageri generali de osti, cu public senzational si cu artificii de fatada. Cand se va stinge lumina, chiar si pentru o secunda, monstrul care a rapus un simbol va iesi din nou la iveala, aratandu-si fata pe care o cunoastem cu toti.

Poate ca este din cauza varstei inaintate domnule Octavian, dar si dumneavoastra, ca si toata suflarea din presa, ati uitat brusc de toate mitocaniile la care confrati au fost supusi din partea unui personaj, care in tarile cu apa calda ar fi primit silenzio stampa definitiv pentru comportament.

Nu in ultimul rand tin sa adresez un sincer Blagodaria fratilor de la sud pentru modul in care au dus steagul mai departe, si un gand bun pentru Armata Romana. Singura careia pare ca ii mai pasa.


Alex (keluboss)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di