18-08-11

Cronica "la cald" STEAUA - TSKA

Tocmai ce m-am intors de pe stadion unde am urmarit cu o oarecare consternare victoria Stelei in fata celor de la TSKA Sofia.

Steaua a castigat clar un meci cu o echipa modesta, care s-a prezentat surprinzator de slab intr-un meci in deplasare. Daca inainte de meci puteam sa spun ca victoria e incerta, dupa vreo 20-30 de minute de joc mi-am dat seama ca bulgarii joaca cu frana de mana trasa, constient sau inconstient... nu stiu! Per total cred ca au avut 2 ocazii importante, in rest nimic. A fost ca un meci de cupa intre o echipa de prima divizie si cealalta din a 2-a. Astept raspunsul la Sofia, care sper sa fie pe masura, altfel TSKA nu-si merita suporterii.

Steaua a controlat jocul la inceputul primei reprize, dupa care au lasat-o mai moale pana la pauza, au inscris repede si, tipic echipei ciobanului, au inceput sa joace tiki-taka-la-plesneala, cu un Banel in zi mare, luftand in stilul caracteristic, un Costea oarecum inexistent, un Tatu cu sut decalibrat, dar cu un gol superb in repriza a 2-a si o aparare aproximativ exacta. Spun aproximativ pentru ca n-au avut cu cine sa se ia la tranta, bulgarii neavand vlaga in ei. Poate au pariat toti printre alea 240 de milioane din Asia.

Echipa lui Levi a jucat la Cluj, si nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar Steaua e singura pe lume, majoritatea celor de pe stadion fiind oi care behaiau la indemnul crainicului stadionului, cred ca Gabi Safta, transformat in lider de galerie si care, dupa spusele lui, nu a vazut niciodata Steaua sustinuta in asa fel. Si eu care credeam ca omul a vazut cateva meciuri ale Stelei... si cunoaste cuvantul "galerie".

Cred ca am auzit 2-3 oameni prin tribuna urland un Guie Migi, un VPM, venite din alte parti decat din grupul nostru. Stateam si ne uitam consternati cum tribunele erau dezmierdate cu „adevaratii suporteri ai Stelei” de catre MC-ul stadionului.

In schimb, bulgarii au avut o galerie mica, dar adevarata, care a cantat mai tot meciul, au facut spectacol la inceputul reprizei secunde, cand melteanul de rand a inceput sa fluiere si sa huiduie spectacolul vizual si audio oferit de vecinii bulgari, ei neintelegand ideea de galerie, suporteri patimasi.

Jur ca de multe ori „adevaratii suporteri ai Stelei” faceau o liniste de mormant, incat ii puteam auzi cum sparg seminte in prima si a 2-a tribuna.

In concluzie: Steaua a castigat meritat turul playoff-ului pentru calificare in EL, dar mi-a lasat un gust amar spectacolul din tribune, mai bine spus lipsa acestuia.


fcsteaua.ro


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di