18-08-11

Steaua bate TSKA

21.000 de ardeleni au sosit in Gruia pentru a sustine Steaua in confruntarea cu TSKA Sofia, pe care ros-albastrii au inceput-o crispat. Jucatorii lui Levy au parut emotionati de asistenta impresionanta din Gruia, astfel ca startul meciului le-a apartinut bulgarilor.

TSKA a dominat teritorial primele minute si au atacat in special in banda stanga a Stelei, unde Latovlevici a fost mai de fiecare data depasit de macedoneanul Bandalovski.

Singura preocuparea a stelistilor din startul meciului a fost anihilarea lui Zicu, care a fost tinut cat mai departe de poarta lui Tatarusanu.

Debutul crispat al ros-albastrilor a fost anulat de o faza fixa, la care lotul Urziceni a confirmat in sfarsit. Era minutul 15 si Brandan a centrat pana la Galamaz, insa acesta a reluat in portar. Faza a continuat si peste doar cateva zeci de secunde stadionul era in extaz. Brandan i-a mai acordat o sansa lui Galamaz, iar acesta, nemarcat in centrul careului, n-a mai iertat si a pus capul pentru un 1-0.

Steaua si-a dovedit inca o data lipsa de maturitate si de omogenitate si a facut pasul inapoi dupa marcarea golului. Bulgarii au pus stapanire pe joc, in timp ce cosmarul lui Latovlevici cu Bandalovski continua.

Fundasul Stelei a fost depasit usor in minutul 32 de macedonean, mingea a fost centrata catre Delev si doar cativa centimetri au facut ca scorul sa ramana intact.

Bulgarii au crezut tot mai mult in egalare si au lasat spatii importante in defensiva, de care Steaua nu a putut profita in finalul primei reprize, care a aratat mai degraba cu un thriller.

Patru ocazii mari a avut Steaua in prelungirile primei reprize. Tatu a tras in picioarele lui M'Bohli, exasperand un stadion intreg, iar Costea l-a pedepsit la faza urmatoare cand a preferat sa traga slab pe un contraatac doi contra unu.

Tanase a iesit si el la rampa cu un sut scos de sub bara intr-un corner pe care scria 2-0, numai ca bulgarul Iliev a facut acte de caritate cu compatriotii sai si prima parte s-a incheiat doar cu 1-0 in favoarea ros-albastrilor.

Bulgarii au resimtit si ei slabiciunea din banda stanga a Stelei, iar in repriza a doua a fost aruncat si olandezul Nelson, care a adus un plus de viteza.

Steaua a fost bagata in corzi in primul sfert de ora al partii secunde, cins Tatarusanu a scapat doar cu emotii pentru ca bulgarii nu au putut sa finalizeze periculos.

Momentul de aur al bulgarilor a facut si doua victime in jocul Stelei, Galamaz si Martinovici iesind accidentati. Locul lor a fost luat de Geraldo si Rusescu, iar Steaua a trecut la un 4-3-3.

Schimbarea sistemului de joc a priis Stelei, care a scapat astfel de cosmarul din defensiva. Cireasa pe tort, Levy l-a trimis pe teren si pe Nikolici, iar muntenegreanul si-a facut rapida simtita prezenta.

Cu 12 minute inainte de final, Nikolici a deviat excelent catre Tatu, pentru golul de 2-0. Brazilianul s-a revansat cu un sut din marginea careului langa bara, ajungand la a treia reusita in tricoul ros-albastrilor.

Bulgarii si-au revenit din soc abia in prelungiri, insa tot un bulgar a salvat Steaua. Tatarusanu a iesit gresit pe o centrare in minutul 90, mingea a cazut la Zicu, iar bulgarii sarbatoreau deja golul. Numai ca Iliev a aparut de nicaieri si a scos de pe linie un gol ce ar fi schimbat radical calculele calificarii.

Returul va avea loc peste o saptamana, la Sofia, si se anunta cel putin la fel de electrizant. Un gol incasat de Steaua ar declansa taifunul.

sursa: Onlinesport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di