17-08-11

Avancronica Steaua - TSKA Sofia

Steaua întâlnește mâine seară, în direct la Pro Tv, cu începere de la ora 20:30, formația bulgară TSKA Sofia. Prima mansă a acestui meci de calificare se dispută la Cluj, fiind al treilea meci disputat ”afară” de Steaua, devenind din ce în ce mai des o Harlem Globetrotters mioritică. În urmă cu două săptămâni, sorții de la UEFA au ales, pentru a treia oara în ultimii 14 ani, ca Steaua să dispute o dublă decisivă cu cei de la TSKA.

În sezonul 1997-1998, Steaua a avut o dublă de foc cu echipa bulgară: în Ghencea am scos un 3-3 chinuit, după ce am fost conduși cu 3-1. Golurile echipei din bulevardul Ghencea au fost înscrise de Iosif Rotariu, dintr-o lovitură liberă (specialitatea casei), Marius Lăcătuș și Cătălin Munteanu, acea partidă fiind prima pentru Mihai Stoichiță în postura de antrenor principal al Stelei. În retur, Steaua a predat o lecție de fotbal, câștigând cu 2-0 (Dennis Șerban și Laurențiu Reghecampf), însă cu un Damian Militaru de cinci stele.

A doua întâlnire cu "frații din Bulgaria" a reprezentat-o dubla din preliminarile Cupei UEFA, când Steaua, condusă de italianul Walter Zenga a trecut destul de greu, cu 2-1, în Ghencea, în urma golurilor marcate de Rică Neaga și Nicolae Dică. În retur, pe ” Bulgarska Armia”, Steaua a scos un 2-2, după ce a condus cu 2-0, însă suficient pentru a îî permite accederea în grupele Cupei UEFA. În partida de la Sofia, golurile Stelei au fost marcate de către Daniel Oprița și Sorin Parashiv, într-o partidă în care bulgarii au ratat un penalty, însă au evidențiat pentru prima dată un mare defect în jocul Stelei și anume imposibilitatea de a ține de un scor, când există presiune puternică din partea fanilor adverși, defect care o să fie fatal, peste doar un an jumătate, în semifinalele UEFA.

Partida din aceasta seara pare mai echilibrată ca niciodată, deși, în ochii celui ce creditează Steaua, TSKA este un adversar slab. În zilele premergătoare meciului de la Cluj, pe lângă scandalul Junior Moraes, dintre cele două conduceri, au apărut și zvonuri legate de pariuri uriașe în Asia, pe acest meci. Scenariul presei bulgare este simplu: Steaua este dispusă să uite de Junior Moraes și să îl lase să joace la TSKA, în schimbul trântirii dublei de către bulgari. Scandaluri de acest fel apar tot mai des în jurul celor două cluburi, aceste echipe de glorie fiind manevrate de personaje cum sunt George Becali sau cuplul Dimitar Borisov și Ivo Ivanov.

De asemenea, conform presei vecine, la Cluj se vor deplasa circa 3000 de suporteri ai lui TSKA, la ora meciului așteptându-se să se afle în tribune circa 18.000-20.000 de spectatori.

Echipele probabile:

Steaua : Tătărușanu – Martinovic, Galamaz, Iliev, Latovlevici – Nicoliță, Brandan, Bourceanu, Tânase – Mihai Costea, Tatu.

TSKA : M”Bolhi – Bandalovski, Stoianov, Iancev, Trifonov – Galcev, Zivec, Nelson – Delev, Platini, Zicu.

Meciul urmează să fie condus de către Tommy Skjerven (Norvegia), arbitru care a mai oficiat de doua ori partide ale Stelei: Southampton - Steaua: 1-1 (24 septembrie 2003), din primul tur al Cupei UEFA, si Sheriff Tiraspol - Steaua: 1-1 (2 decembrie 2009), din grupele Ligii Europa.

Partida poate reprezenta pentru Steaua o nouă participare în grupele unei compețiții europene, însă din păcate, de fiecare dată când cel ce creditează clubul s-a dus ”ca la teatru”, echipa pe care o creditează a avut mari probleme.

fcsteaua.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
9 ani de la 18-08-2002

Prima aparitie Nucleo

Meciul din prima etapa a campionatului Romaniei editia 2002-2003 a coincis cu prima aparitie a grupului Nucleo.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di