09-08-11

Analiza

A inceput campionatul odata cu jucarea Supercupei de catre Steaua si Otelul, un campionat cu iz de mocirla, cu jocuri de culise, cu retrogradari, dezafilieri si cu fotbal putin, din ce in ce mai putin.

Steaua a inceput chinuit, cu o Supercupa pierduta in fata celor de la Otelul, care n-au excelat nici ei, dar si-au dorit mai mult trofeul, al 2-lea din istoria clubului, dupa castigarea campionatului in sezonul trecut.

In primul meci din campionat, Steaua a dat piept cu Vointa Sibiu, o nou promovata, probabil un client la retrogradare si... s-a facut de ras, reusind „performanta” unui egal. Echipa creditorului din Pipera a reusit in ultimii ani sa doboare recorduri negative in lant, sa piarda cu echipe pe care le-a batut toata lumea si se pare ca nu vrea sa dezamageasca, echipa jucand acelasi teatru ieftin, presarat cu cate o victorie norocoasa din cand in cand.

Intre timp Steaua se muta de la Buzau, la Constanta si urmeaza restul stadioanelor din tara, dintr-un motiv simplu: a fost data afara din Ghencea, n-a plecat de buna voie cum se minte singur creditorul, de catre MapN datorita datoriilor pentru chiria bazei sportive, sperand ca o sa joace intr-un final pe National Arena, unde ma tem ca il paste o chirie mai mare decat pe Ghencea, iar daca pe prima nu a platit-o nu stiu cum o sa plateasca una mai mare.

Dupa ce s-a vazut degringolada din jocul Stelei in primele doua meciuri, patronul/creditorul/antrenorul/doctorul Stelei, pentru ca el se pricepe la absolut orice, iar lucrurile la care nu se pricepe nu s-au inventat inca, a decis sa faca transferuri, dupa ce rahatul servit tuturor in trecut n-a mai functionat, si a adus jucatori noi, profitand de retrogradarea unora si desfiintarea altora, pe care n-a platit mare lucru, iar acum viseaza din nou la Tiki Taka Barcelona, cu o echipa formata din fosti jucatori care se bateau la retrogradare, dar care la noi sunt mari vedete, cu eternul Nicolita de care nu mai scapam nici morti, cu multi atacanti, multi aparatori dar niciun jucator de creatie, pentru ca Dodel n-are nicio treaba cu facutul jocurilor, decat daca jocurile se fac cu wiskey-ul pe masa.

Astfel, Steaua a abordat meciul cu Mioveni cu o echipa relativ noua, incropita de antrenorul cu cea mai lata frunte din campionat, Levi, pe care nu cred ca-l prinde iarna pe banca Stelei, si a obtinut o victorie la scor cu echipa de pensionari si foste vedete, care s-au adunat pentru inca o miuta in Liga lui Mitica, inainte de retragere.

Dupa o victorie rasunatoare impotriva... nimanui, asteptam cu nerabdare urmatorul meci, cel cu U Cluj, o echipa care a castigat primele doua meciuri, o echipa care se vrea profesionista, care are un proiect, o nuca greu de spart, dar nu imposibil. Asadar in etapa cu numarul 3 Levi da primul examen la Steaua intr-un meci cu un adversar redutabil, dupa ce s-a facut de ras cu necunoscutii si a batut pensionarii.

Am putea spune ca Steaua are jucatori dar n-are cine sa-i faca sa joace intr-o echipa, atat timp cat antrenorul e angajat doar pentru ca e nevoie de asa ceva, managerii la fel, iar marele rahat din fruntea lor face totul dupa bunul plac, continuand sa-si bata joc de istoria si numele acestui club pe care inca le are in "chirie". Sa speram ca nu pentru mult timp, iar MapN, o deziluzie in inimile stelistilor, isi va cere inapoi numele si emblema, astfel scapand Steaua de obscuritatea in care am intrat din 2003 incoace.

AndyQ

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di