09-08-11

Partea Intunecata

Te antrenezi cu niste oameni luni bune, poate chiar ani. Stai in aceiasi cladire cu ei, mergi cu ei la masa, iti petreci majoritatea timpului cu ei. Intri pe gazon impreuna cu ei, lupti alaturi de ei iar ei lupta alaturi de tine, traiesti bucurie si tristete, treci prin multe cu ei, glumesti, te certi, te impaci. Ai o a doua familie.

Si atunci, cum poti sa ii lucrezi pe la spate si totusi sa mai dai ochii cu ei?!

Doar o mizerie, doar cel mai infect caracter, doar un om cu sufletul negru ar putea sa faca isi lucreze fratii si apoi sa se poarte de parca nimic nu s-ar fi intamplat.

Trecem prin cea mai neagra perioada a fotbalului Romanesc. Cu siguranta. Nu e nevoie sa vina vreun "istoric" sa ne spuna ca, de fapt, acum n ani o duceam mai rau. Nu. Fotbalul romanesc nu a fost niciodata mai jos decat este acum. La nivel de nationala, performantele lipsesc total. Ma rog, performantele echipei. Pentru ca, surprinzator, avem de-a face cu un lucru pe care eu il consider inacceptabil: detronarea lui Hagi.

Detronarea regelui Hagi descrie perfect aceasta perioada, cea mai neagra din istoria fotbalului romanesc. Desi echipa nationala nu are performante, Mutu il va intrece pe Hagi si va ajunge, cu siguranta, cel mai bun marcator al nationalei. Da, Mutu, un baiat prins drogat de 2 ori, suspendat vreo 2 ani in toata cariera, o rusine. O rusine va lua locul unui rege. Poate ca nu ii va lua locul in sufletul suporterilor dar, cu siguranta, statistic il va inlocui. Iar peste 2-3 decenii, cand nepotii nostri se vor uita peste wikipedia fotbalului romanesc, vor vedea ca Mutu a fost cel mai tare fotbalist roman. Nu va conta ca Mutu a dat majoritatea golurilor sale impotriva unor echipe de 3 lei. Va conta ce e scris negru pe alb.

Iar Steaua nu e ocolita de intunericul care a prins fotbalul romanesc. La Steaua este, cu siguranta, cel mai negru intuneric. Dupa ani si ani de umilinte, recordurile celor care chiar au facut ceva pentru acest club stau sa fie doborate. Si nu pe merit, ci prin abuz!

Tudorel Stoica e stelistul cu cele mai multe meciuri jucate pentru Steaua in campionat: 369.
Lacatus a jucat cele mai multe meciuri pentru Steaua in cupele europene: 72. Tot el a dat cele mai multe goluri:17.

Cei doi au ajuns la acele numere facand performanta. Dar asta nu conteaza azi. Azi recordurile lor stau sa cada in fata unui baiat bagat abuziv in primul 11: Banel Nicolita.

"E posibil ca Levi să schimbe sistemul în 4-3-3, dar şi atunci îi va fi greu să aleagă dintre cei 5 atacanţi, pentru că doar doi dintre ei vor fi titulari, asta deoarece Nicoliţă nu poate fi scos din echipă indiferent de sistem. Dacă va evolua în 4-4-2, e clar cel mai bun mijlocaş dreapta pe care îl avem, iar dacă vrea să joace 4-3-3, atunci trebuie să-l pună atacant dreapta, că de scos din echipă nu se pune problema", a declarat Becali.

Aceasta rusine va ajunge sa fie statistic numarul 1. De recordurile europene ale lui Lacatus e deja foarte aproape. Iar la cat de dorit e de catre echipele din strainatate, in cativa ani va reusi fara nici o problema sa il detroneze si pe Tudorel Stoica. Si totul datorita nesimtirii.

Acest baiat, pupat in fund de presa pentru "sufletul sau mare", isi bate joc pe fata de colegii lui, de fratii lui. Acest baiat lucreaza antrenori. Acest baiat e un sifon de vestiar. Poate ca statistic isi va trece numele in istoria Stelei. Dar doar statistic pentru ca stelistii de acum si-l vor aminti doar ca acel baiat negru, care nu stia sa centreze, care ceresea lovituri libere in fiecare meci, aruncandu-se pe jos si imbratisand pamantul si care obisnuia sa dea autogoluri. Atat! Asta e Banel Nicolita, un monument de nesimtire care refuza sa se opreasca.

Jucatori buni au plecat umiliti de la Steaua(Szekely) pentru a-i face loc acestui impostor. Altii vor pleca(Martinovic) doar pentru ca el sa joace in continuare.

Banel Nicolita face rau Stelei. Le face rau colegilor sai. Ne face rau si noua, suporterilor. Un om cu suflet mare, s-ar cere afara din echipa. Ilie Dumitrescu s-a lasat de fotbal cand a simtit ca nu mai face fata. A facut asta la 30 de ani. Juca oricum, chiar si la varsta aia, mai bine ca Banel. Si Ilie e bronzat, dar macar nu e negru acolo unde conteaza.

E rusinos ce se intampla dar ce mai conteaza o rusine intre atatea altele?!

E doar un nou mod prin care Becali ne ia Steaua. A murdarit numele si legendele, a mutat-o din casa, a distrus un brand, a omorat un vis, a invaluit-o in intuneric. Acum, in locul gol unde era odata Steaua isi face echipa dupa chipul si asemanarea lui. Si, astfel, suntem martori la nasterea primei legende a echipei lui George Becali: Banel Nicolita, fotbalistul care nu stia fotbal.

Cand o stea e distrusa, devine gaura neagra.


Obi-Wan Kenobi

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di