06-08-11

Sfat prietenesc pentru dl. Copos: "Us, Cioara!"

Ultima noastră grijă, în momentul de faţă, ar trebui să fie croncănelile sub-podarilor bolşevici, dar tupeul tătucului Rrealului din Ghiuleşti cere flecme. Noi, fiind civilizaţi, n-o să-l apostăm în registrul specific ţigănesc, fireşte, căci nu ne permite educaţia, dar o să-i dăm câteva palme peste chelie, cam cum îi dădea Benny Hill lu` moşulică ăla (care, să recunoaştem, nu era atât de amuzant precum vicele UTC-ist).

Vestitul exponent al purităţii anti-comuniste a Marelui Rapeed, cel care strângea (scuzaţi expresia, da` noi suntem sinceri!) prezervativele folosite de tov. Nicuşor Ceauşescu, nea Georgică, are, din când în când, nişte puseuri de neînţeles, pentru un om cu largi posibilităţi de refulare, cum ne asigură Elena, nu Cristina.

Deunăzi, în mijlocul războiului cu CS Rapid (care, sătul să fie dus cu zăhărelul de ani de zile pentru plata unei amărâte de chirii de nici 3000 de euro pe lună, ajunsă, în urma neplăţii de ani întregi, la suma totală de 130 de mii de euro – suma care nu va include niciun fel de penalităţi pentru întârziere –, bani suficienţi pentru a întreţine toate celelalte 14 Secţii ale CS Rapid), Ctitorul Rapidului Modern se pune pe calcule.

Norocul nostru că nu şi-a rupt vreun picior pe când studia din greu la Facultatea de Tumbe, a cărui licenţiat este, şi a cărei pregătire l-a îndreptăţit să preia pe bani de pâine hoteluri şi uzine, că altfel nu mai putea să dea hoardelor neo-UTC-iste opera de mai jos, prilej de alte felurite legende ce vor fecunda, în prolificul areal al Farmecului Vieţii.

Dacă ar fi să jucăm la LOTO, am zice că modul de abordare al chestiunii a debutat astfel: Costacheee, sunt nenorocităăăăă, Costaaaache!

Şi s-a concretizat în felul următor, prin Comunicatul Oficial de Presă al Clubului Rapid:

În cazul FC Steaua, chiria pe care o percepea M.Ap.N era de 21.600 Euro pe lună. Pentru această sumă, echipa respectivă beneficia de terenuri în suprafaţă de 90.000 mp şi de toate clădirile şi facilităţile bazei sportive din Complexul Ghencea. Printre ele, tribunele stadionului, care au o capacitate de aproximativ 30.000 locuri, cele şapte terenuri de antrenament, spaţiile de parcare etc. Stadionul era, până de curând, cel mai modern din Bucureşti, îndeplinind normele UEFA. Steaua plătea aşadar o chirie de 0,24 eurocenţi pe metru pătrat pe lună. În aceşti bani se cuprindea accesul permanent la toate facilităţile bazei sportive.

Acum să vedem cum stătea Rapid. Stadionul din Giuleşti, în vârstă de 74 de ani, este mai vechi cu 37 de ani decât cel din Ghencea. Capacitatea actuală a tribunelor este de 9.200 locuri, adică cu 69 % mai mică decât în cazul stadionului Ghencea. Acel "ceva" pentru care noi plăteam chirie era EXCLUSIV suprafaţa de joc, cu dimensiunile de 105 m x 65 m, adică 6.825 mp. Repet, noi plăteam chirie DOAR pentru suprafaţa terenului de joc, neavând acces la alte facilităţi ale stadionului "Valentin Stănescu" din Giuleşti. Nu beneficiam nici de parcări, nici de terenuri de pregătire, nici de sală de forţă, de nimic.


Făcând comparaţia finală, noi plăteam 0,31 eurocenţi pe metru pătrat, în timp ce Steaua plătea 0,24 eurocenţi pe metru pătrat. Noi plăteam, deci, o chirie MAI MARE cu 29,16 % decât cea pe care o plătea Steaua, fără a avea acces la niciuna dintre facilităţile de care se bucurau în Ghencea.

Nu e totuna să împrumuţi o oaie sau să împrumuţi o turmă, şi nici preţul nu poate fi acelaşi.


Lăsăm la o parte, pentru moment, exprimarea mizerabilă, dintr-un document OFICIAL, de intenţie cvasi-publică, cu scop exclusiv de COMUNICARE, al Clubului Rapid, adică ceea ce s-a vrut o ironie fină (a` la Rada, franz... ), dar a eşuat grotesc în mişto de cartier pauper corcit cu umor de Ştefan Gheorghiu miliţienesc, şi ne aplecăm pe altceva.

Ia să vedem noi ce se ascunde în spatele văicărelilor UTC-iste. Iată cum stăteau lucrurile în privinţa CELUI MAI FAVORIZAT CLUB DEPARTAMENTAL post-decembrist, Rapid Bucureşti, prin 28 septembrie 2002.

Reţineţi că nici Dinamo şi nici Steaua nu au beneficiat de măcar un cent, pentru investiţii în infrastructură. Dinamo a rămas cu stadionul (şi, de fapt, tot complexul) la nivelul anilor `50, iar Steaua a făcut investiţii serioase din banii proprii, produşi de ea (sau, a contract lucrări şi rămas datoare – vezi AVAB şi Tehnorob – dar a rămas datoare ea, CS Steaua, nu MapN). În schimb, investiţiile directe ale Ministerului Transportului, în stadionul Rapid (vizibile mai ales prin Peluza Văcăroiu, dar exprimate şi prin alte sume uriaşe, mai puţin vizibile), o fac pe Rapid cea mai mare beneficiară directă de bani publici. Pe lângă beneficiară directă, rapid a fost şi o mare sifonară de bani publici, contractând sume uriaşe (pentru acei ani) de la o Instituţie a Statului, Loteria Română.



Aceasta este declaraţia lui George Copos care a produs, în toamna lui 2002, următoarea anchetă a celor de la ProSport:





















Faptul că Rapid a fost cel mai avantajat club după 1989 şi faptul că regimul de haiducie în care şi-a desfăşurat activitatea pentru aproape 2 decenii, dă semne că s-a încheiat, îl face pe ţucălarul lui Nicu Ceauşescu (şi-al lui Dan Voiculescu), unul din marii profitori ai procesului de Privatizare, să-şi construiască apărarea în faţa corsicanilor, manevrele fiind în acelaşi timp, de constrângere (adică şantaj), la adresa Ministerului care a avut şi are pierderi de mii de miliarde anual.

E problema lor (să renunţe la farmecul vieţii pentru 150 de mii, giuleştenii să-l sprijine, ne doare-n paişpe), noi le-avem pe-ale noastre, mult mai grave, dar îl avertizăm pe înamorezatul tomnatec să-şi nu mai pună tichie de mărgăritar pe chelie şi să-şi vadă de indienii lui, că asta îi mai trebuia, la câte bube are în cap, să deschidă un front cu adevăraţii suporteri stelişti – care nu ştiu prea multe, când e vorba de onoarea lor de CCA-işti – şi s-ar putea să dea publicităţii un articolaş îngălbenit de ani (de la prima Mineriadă), în care domnul George Copos se exprima deosebit de interesant (culmea e că avea şi dreptate!) la adresa Clubului Rapid şi la adresa suporterilor rapidişti. Atunci să vezi câte precipitaţii de la minunaţii fani ai Rrapidului o să-i aposteze figura de şobolan murat lui Nea Georgică, de n-o să mai facă faţă Apa şi Canalu’.

În final, îl îndemnăm pe tovarăşul Copos să-şi facă autocritica, să reflecteze cu seriozitate asupra propriilor fapte şi să (re)adere la linia pe care, vremelnic, a părăsit-o, nefiind un lucru de cinste ca un proaspăt tătic şi cap de două familii (să vă trăiască ăla micu`, nea George, să trăiască şi duduia!), să ofere asemenea dovezi reprobabile de comportament ofensator, anti-social, anti-european, anti-planetar şi chiar aproape huliganic.

Sau, dacă nu înţelege limbajul civilizat al suporterilor stelişti, îi dăm un altfel de sfat prietenesc domnului George Copos: „Uş, cioară”!

Nicu D.L. Medellin

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di