04-08-11

3 ani, 2 luni si 14 zile: Arena Nationala e gata.

Lucrările la Arena Naţională s-au încheiat, iar cel mai mare stadion din România îşi poate primi în orice moment vizitatorii. Arena Naţională este unul dintre puţinele stadioane din Europa cu standard ELITE.

În 2012, aici se va juca Finala UEFA – Europa League, ceea ce pentru Bucureşti reprezintă cel mai mare eveniment sportiv din ultimii 20 de ani.

Arena Naţională în cifre
Stadionul poate fi utilizat 365 de zile pe an, întrucât are un acoperiş retractabil. Arena Naţională se încadrează în standardele UEFA: 105 metri lungime, 68 metri lăţime.
Are 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 de locuri în tribuna I.






270 de locuri sunt dedicate persoanelor cu handicap. Presa va avea 19 poziţii pentru camerele de televiziune şi 364 locuri pentru jurnalişti.

Parcarea subterană are 192 de locuri, iar cea supraetajată va avea 1.200 de locuri. Stadionul poate fi evacuat în 7 - 8 minute, având 40 de scări evacunate şi 8 scări monumentale.

Terenul de joc este prevăzut cu un sistem de încălzire cu agent termic. Pe stadion au fost anemajate 7 puncte de prim-ajutor, dar şi puncte de intervenţie/siguranţă: pompieri, poliţie, cabinet antidoping. Tot pe stadion vor putea fi amplasate 62 de chioşcuri cu vânzare.

Nocturna şi sonorizarea Arenei Naţionale
Pe stadion au fost montate 4 ecrane gigantice a câte 30 de metri pătraţi fiecare
Instalaţia de nocturnă are 264 reflectoare cu un total de 2.000 lx.
Gradenele sunt iluminate cu 80 de reflectoare, 2 bucăţi pe fiecare arc.
Acoperişul fix este iluminat ambiental cu alte 80 de reflectoare, 2 pe fiecare stâlp metalic
Instalaţia de sonorizare are 120 de difuzoare de mare putere, montate la nivelul acoperişului fix intercalat cu reflectoarele de nocturnă şi 20 de difuzoare montate la cubul video.
Etajul I este destinat lojelor VIP.
Etajul II cuprinde inelul de distribuţie a circulaţiei pentru spectatori, circulaţie care deserveşte balconul stadionului şi care va avea o capacitate de35.450 locuri.

Arena Naţională, cu cele 55.000 de locuri ale sale şi acoperiş retractabil, a costat 131 milioane de euro. Stadionul din Frankfurt, Germania are 48.000 de locuri şi costurile s-au ridicat la 146 milioane de euro. În Polonia, la Wroclaw, pentru un stadion fără acoperiş retractabil s-au plătit 160 de milioane de euro. Stadionul are o capacitate de 44.000 de locuri.

Fotografiile şi filmele ne-au fost puse de dispoziţie de Primăria Municipiului Bucureşti.

jurnalul.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di