02-08-11

Legea Junglei

In natura, cand un mascul nou ajunge liderul unei haite, primul lucru pe care il face e sa omoare puii fostului conducator al haitei. Nu face asta de frica sa nu isi piarda pozitia sau pentru ca puii respectivi vor cauta razbunare. O face pentru ca asa ii spun instinctele. O face pentru ca samanta lui sa supravietuiasca, doar samanta lui.

La clubul de fotbal creditat de George Becali e exact la fel. Cum apare un conducator nou, primul lucru pe care il face e sa elimine toate urmele celui de dinaintea sa. La mijloc cad victime jucatorii, de cele mai multe ori nevinovati.

Ne putem apuca acum sa cautam de cate ori s-au intamplat astfel de aranjamente la Steaua in ultimii 10 ani dar ar fi inutil. Stim sigur ca se intampla. O recapitulare ar fi doar pierdere de vreme si energie. Mai bine ne concentram asupra ultimului an.

In vara trecuta Piturca a adus la Steaua un loc despre care multi credeau ca va face treaba. Era un lot ieftin dar, din punctul de vedere al multora, foarte bun pentru liga 1. La fel zicea si creditorul. Si cum mai radea el, cum se mai "haha"-ia pe la televizor si cum se dadea mare razboinic. Dar s-a plictisit repede, i-a trecut. L-a gonit pe Piturca, i-a dat afara pe 3 sferturi din jucatorii adusi de el si a adus un lot nou, la cererea noului antrenor, Ilie Dumitrescu.

"Ce Pacurar? Apostol e cel mai tare! Kapetanos? Acum avem atacant adevarat, pe Bilasco! Si cu Onofras, Marinescu si Brandan...hahhahahha...ma-ntelegi? PAC PAC Tiki Taka BarCElona".

A mers cat a mers cu Ilie. Tinerii au primit sanse, au scos din echipa anumiti titulari de drept, astia s-au plans la cel cu cojones in barba si a plecat Ilie. Au venit Laca si MM si totul a luat-o de la inceput. Nici nu mai era de mirare cand, la venirea lui Cartu, deja trecusera prin Ghencea cateva mii de jucatori. Exagerare, nexagerare, orice om care are macar cunostinte de baza despre fotbal ti-ar spune ca nu asa se face un lot omogen.

Dar s-a terminat campionatul si cercul vietii a continuat. Becali si MM nu au mai repetat greseala din anul precedent. Nu au mai adus un lot de jucatori. Au adus doua, unul de la Craiova si altul de la Urziceni, plus inca vreo 2-9 jucatori gasiti care pe unde, liberi de contract, evident.

In ultimele luni MM Stoica, l-as numi leu dar adevarul este ca seamana mai mult c-un sarpe sau macar un sobolan, incearca sa scape de "puii" lui Piturca, pentru a-i pune titulari pe "puii" lui. Aflam astfel ca Gardos, Radut sau Martinovic nu mai sunt buni de Steaua, nu se mai pregatesc exemplar, sunt aroganti, tatuati, nu merita in primul 11. Nu merita in primul 11 la fel ca Iliev, regele tatuajelor, sau Galamaz, poreclit Pixelul Albastru. De ce e poreclit Pixelul Albastru? Pentru ca in meciul cu Vointa golul a fost marcat de omul pe care Galamaz il tinea. In schimb, in presa, a aparut ca Gardos ar fi fost cel care l-a scapat pe respectivul marcator. Rusine Dinu Patriciu!

Incet, incet, Stoica isi baga "puii" in echipa, ca sa poata da ordine. Si-a pus un pui chiar antrenor si maraie acum la el faca nu face ce ii porunceste. E bine sa fii liderul unei haite.

Doar ca haita de la Steaua(ce urat suna, acest cuvant e mai potrivit a fi asociat rivalilor in alb si rosu) cam inoata in ape tulburi, in ape pe unde traieste Charcaradon Becalius sau Rechinul Latifundiar. Asta nu prea e animal sociabil. Nu-i place-n haita. Ii place sa inoate singur si accepta pe langa el doar pesti Remora(lat. Sclavus Pupincuristus) din speciile Badigarzi sau Breloci(subspeciile Lutus, Machae si Virgilus). Asta are o foame foarte mare si mananca tot ce-i cade-n fata.

E doar o chestiune de timp pana cand aceasta echipa neomogena si(fie vorba intre noi) nu foarte valoroasa va trece prin fata falcilor becaliene si atunci... alt manager, alt antrenor, alta echipa. Ca doar e legea junglei, nu?



Jacques-Yves CuSteaua

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di