02-08-11

Steaua, alungata de la Constanta si Mogosoaia - 2 august

Steaua lui Becali si Meme este "alungata" de peste tot, dar asta se intampla cand nu mai ai "casa" si ajungi nomad, pe arenele din tara.

Dupa "succesul" de la Constanta, unde 10-11.000 de oameni au venit sa ii vada la lucru pe baieti, stelistii vor juca partida cu Universitatea Cluj la Ploiesti, dupa cum anunta Gazeta Sporturilor.

"Deşi îşi doresc să evolueze tot pe Litoral şi la meciul din etapa următoare, roş-albaştrii se văd nevoiţi să schimbe din nou arena, motivul fiind refuzul conducerii Universităţii Cluj.

Entuziasmaţi de modul în care au fost primiţi la Constanţa la meciul cu CS Mioveni, şefii Stelei aveau de gînd să joace tot acolo şi întîlnirea din etapa viitoare, cu U Cluj, considerată, de asemenea, pe teren propriu. Gigi Becali chiar anunţase asta imediat după victoria cu Mioveni. Calculele au fost date însă peste cap chiar de adversara Stelei din runda a 3-a. Şefii Universităţii nu acceptă să joace la Constanţa şi fără acordul lor nu se poate face nimic. Motivul? Regulamentul în vigoare care prevede că echipa oaspete trebuie să-şi dea acceptul privind alt stadion decît cel propriu al adversarei în cazul în care distanţa faţă de cel propus e mai mare decît cea iniţială.

Distanţa Cluj - Buzău, acesta din urmă fiind terenul pe care Steaua l-a anunţat în caietul de licenţiere, e mai mică decît Cluj - Constanţa, iar şefii Universităţi au refuzat Constanţa. Gigi Becali speră să-l convingă personal pe Florian Walter să vină la Constanţa, însă acesta şi-a argumentat refuzul: "Nu mai există cursă de avion Constanţa - Cluj".

Variante: Ploieşti sau Turnu Severin
Cum pînă mîine Steaua trebuie să anunţe oficial locul de disputare, prima variantă a lui Gigi Becali a fost arena Astrei din Ploieşti. Ceilalţi din club n-au fost foarte încîntaţi şi au adus contraargument faptul că la Ploieşti capacitatea stadionului e prea mică. S-a venit cu o nouă soluţie: Turnu Severin. S-a trimis o adresă către Primăria de acolo, care trebuie să-şi dea acceptul ca Steaua să poată juca. Dacă U Cluj nu va accepta nici azi să joace la Constanţa, atunci se va juca aproape sigur la Turnu Severin."

Tot Gazeta anunta ca Steaua a fost data afara si din baza de pregatire a FRF de la Mogosoaia, Piturca ducandu-si acolo oamenii convocati la echipa nationala.

Din Prosport am aflat ca "giuvaerul" Florin Costea nu mai vine, din cauza pretentiilor financiare exagerate, insa "pianistul" Prepelita este la un pas de legitimare.

"Andrei Prepeliţă este aşteptat în această dimineaţă la palatul lui Gigi Becali pentru a semna noul angajament cu roş-albaştrii, pe o perioadă de cinci ani. Mititelu face scandal şi spune că va da în judecată clubul Steaua şi pe cei care au facilitat transferul. Telenovela înregimentării lui Andrei Prepeliţă la Steaua este pe cale să se încheie azi, când fostul căpitan al Ştiinţei va semna contractul cu roş-albaştrii şi se va prezenta la antrenamente sub comanda lui Roni Levi. "Gata, ne-am înţeles cu Prepeliţă, totul este rezolvat! Mihai a vorbit cu el şi nu mai este nicio problemă. Era normal ca băiatul să ceară acum bani mai mulţi, deoarece vine la Steaua din postura de jucător liber de contract. A mai lăsat şi el, am mai lăsat şi eu de la mine şi ne-am înţeles. După ce vom semna actele, băiatul se va duce la antrenamente", a mărturisit patronul Stelei.

Gigi Becali a precizat ieri şi care este situaţia lui Florin Costea. "Florin cere bani mai mulţi faţă de cum gândesc eu salariile la Steaua. Dacă nu lasă din pretenţii, atunci transferul său nu se face. Să fie sănătos! Eu vreau să-l aduc la echipă ca să joc cu fraţii Costea pe benzile laterale!", a încheiat Becali."

Acelasi Prosport a publicat un interviu cu "noua stea" a Stelei, Ionut Nastasie, component al nationalei U19 si, mai nou, al celei mari. Doua lucruri am remarcat.

Primul:

"Nu am cum să mă compar cu Bănel, el e unic. Cred că la alergat sunt cel mai aproape să îl ajung. Este o persoană extraordinară, nu poţi să spui decât lucruri bune despre el."

Al doilea:

"Cred ca Steaua ar trebui să se uite şi în ograda proprie, la tineret, înainte să aducă atâţia străini, lucrul ăsta trebuia făcut de mai mult timp, au fost jucători foarte buni la Steaua II în campionatul trecut care nu au fost luaţi în seamă."

In final, cireasa de pe tort, din Cancan:

"In stilul caracteristic, latifundiarul a oferit si de aceasta data un spectacol celor care se aflau pe o plaja de fite din Mamaia Nord. Mai intai, Gigi a mimat parca imaginea unui surfer rebel cand s-a ridicat in picioare pe sezlong, nu de altceva, dar ca sa fie sigur ca are o vedere de ansamblu si ca este pe val. Si dupa o partida epuizanta de surf pe uscat, Becali a fost lovit inevitabil de o foame de urs. Fara sa treaca mult timp, Gigi a dat ordin: "Lutule, adu' pastrama". Iar Lutu nu i-a adus afaceristului in farfurie numai portia de pastrama ceruta, dar si un bonus neasteptat, prepelita fripta, totul inclus in pretul de 80 de lei, in care te poti desfata cu delicatese culinare la brunch-ul de pe plaja respectiva. Astfel, "Hagi-Lutu" a reusit sa-i puna lui Gigi pe tava, in doar cateva minute, ceea ce "Meme" se chinuie de mai bine de jumatate de an: prepelita."

Cu alte cuvinte, Lutu se ... pe Meme. Nu e genial?

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di