31-07-11

Steaua Bucuresti - CS Mioveni 4-0 (1-0)

S-au intors vedetele, prieteni! Da, s-au intors vedetele. Am reusit sa ii vedem din nou pe doi dintre cei mai buni stelisti ai ultimilor 10 ani: Dica si cu Rica. Din pacate, in meciul de azi, cei doi nu au jucat la Steaua.

Tătăruşanu - G.Matei(Rusescu, 77), Iliev, Galamaz, Latovlevici - Nicoliţă, Bourceanu, Brandan, Cr.Tănase(Radut, 85) - Tatu(Nikolici, 80), M.Costea

Steaua a inceput in forta meciul de acasa, de la Constanta, ratand un penalty chiar in minutul 5, prin Tanase. Tatu a obtinut lovitura de pedeapsa dupa o cursa care devine deja marca inregistrata pentru atacantul brazilian. A urmat o ocazie a lui Costea in minutul 7, sutul sau fiind blocat de Haisan.

Fiecare atac s-a terminat cu o ocazie mare a Stelei. Haisan a avut insa noroc in minutele 12, 19 si 20. In minutul 12, Banel Nicolita a trimis in bara transversala din cativa metri - ocazia meciului! Celelalte ocazii i-au apartinut lui Tatu, foarte activ si mai ales foarte altruist in situatii cand trebuia sa fie egoist.

Steaua a dominat dar ocaziile de a marca au devenit din ce in ce mai putine. Desi parea ca cele doua echipe vor intra la egalitate la pauza, Tatu nu a fost de acord si a marcat chiar in minutul 45. Matei a pornit o faza pe partea dreapta, mingea a ajuns la Nicolita, care a centrat slab, in stilul caracteristic. Costea a reusit, insa, sa agate mingea, Tatu a preluat-o a mai facut un pas si a tras sub bara, fara nici o sansa pentru Haisan. Steaua - Mioveni, 1-0.

Dupa pauza, Mioveniul a iesit la atac cu mai multa hotarare. Au aparut ocazii de ambele parti dar de marcat a marcat tot Steaua. Latovlevici a facut o cursa pe partea stanga in minutul 63, a centrat in forta, Tatu a sarit peste minge, dar nu si Costea, care a impins-o in poarta din cativa metri, pentru un 2-0 mult mai linistitor.

Daca atacul Stelei a functionat perfect, cei 2 atacanti intelegandu-se foarte bine, apararea a aratat ezitanta. Cuplul Iliev-Galamaz e o dovada a puterii lui MM Stoica, putere care se pare ca creste de la etapa la etapa. Astfel, Gardos a fost doar rezerva in meciul de azi, desi Galamaz a fost cel care a gafat la golul luat de Steaua in etapa trecuta. Gardos, Radut, Martinovici, toti oamenii lui Piturca, au fost scosi din echipa incet, incet. Latovlevici e in acest moment "ultimul mohican". Dar, odata cu venirea lui Prepelita, cu siguranta si el va trece pe banca, pentru a-i face loc in stanga lui Brandan.

Un alt moment important al partidei a avut loc in minutul 66. Singurul stelist adevarat din teren a fost schimbat cu celalalt stelist adevarat de la meci. Numarul 10, Dica, a fost schimbat cu numarul 25, Neaga.

Costea putea sa duca scorul la 3-0 in minutul 74 dar a trimis peste, dupa o faza in care si-a aratat viteza dar si tehnica. Tot el a tras in bara dupa doar un minut. Nu a contat. Pentru ca Tanase a dus scorul la 3-0 in minutul 77. Brandan a dat o pasa foarte buna pe culoar, lasandu-l pe Tanase singur cu Haisan, decarul stelist inscriind printr-un lob frumos.

Mioveniul a incercat sa raspunda prin Neaga. Fostul idol din Ghencea si-a aratat clasa dribland aparatorii stelisti si umilindu-l pe Nicolita, trecut fundas dreapta. Nu a inscris, insa.

A facut-o Steaua, in minutul 87. Nikolici a deviat o minge pentru Rusescu, acesta a profitat de o balbaiala a aparatorilor adversi si a dus scorul la 4-0. Pe final de meci, Radut si-a pierdut calmul, a faultat prosteste si a luat un rosu prostesc.

S-a terminat 4-0. Dupa multa vreme, Steaua a facut din nou instructie cu o echipa din liga 1. Ramane de vazut daca a fost un accident sau daca echipa se afla pe un drum bun. Urmatoarea etapa, cu Universitatea Cluj, va fi testul cel mai bun.


FCSteaua.ro


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di