28-07-11

Circul Ghencea

Cata bucurie imi aducea aceasta sintagma, si ce trista si actuala este ea legata acum in aceste timpuri cel putin ciudate.

Daca pana acum devenisem reticenti la nestratornicia si marketingul dupa ureche prestat de mai-marii clubului Steaua (imposibil de numit Bucuresti), succesiuniea evenimentelor din ultima vreme tinde sa treaca peste orice limita. Deja trebuie sa ne intrebam doar pana unde se va pata acest simbol si pana unde va merge in exercitarea incompetentei oamenii din fruntea unui simbol cu imaginea ruinata.

Bancul sinistru care circula in IQ-ul freegizilor este “Suporterii au scandat Becali Pleaca din Ghencea! si el s-a conformat. Este vina lor, doar asta si-au dorit”. Replica nu poate fi decat ca s-a scandat si “Vinde, pleaca, mori”, astaptam ca si aceasta cerere sa se materializeze.

Revenind pe pamant, vertijul declansat de plecarea de pe Ghencea tinde sa ne arunce in derizoriu. A n+1-a oara. A fost Pitesti, National Arena apoi Constanta, Oare ne oprim la Piatra-Neamt sau mergem pana la Cluj? Un rival imi spune in batjocura ca suntem un circ ambulant. Meciul si localitatea, Bufoni din belsug, circari pe post de fotbalisti, diverse animale in marea majoritate primate. Chiar nu am argumente sa-l contracarez, ci doar imaginea clara a unui viitor in care drumurile noastre ale stelistilor, ale ros-albastrilor, ale militarilor, ale suporterlir din Ghencea (si alte epitete ce momentan nu-si au rostul) si cele ale actualei conduceri se vor separa definitiv.

Oricum National Arena nu va fi niciodata casa noua a Stelei lui Gigi Becali, sa nu ne amagim. Stadionul consuma energie in 90 de minute cat intreg sectorul 3 intr-o noapte. Unde mai pui chirie si alte diverse “maruntisuri”, pe care omul cu deschidere atat de mare la punga a omis sa le achite constant, atat timp cat a ocupat abuziv Templul din Ghencea.

Intr-un fel sau altul am gasit replica. Intotdeauna circul se intoarce ascasa si spectacolul merge mai departe. Important este sa regasim calitatea, si spectacolul sa se desfasoare asa cum trebuie, nu in loje, la televiziuni si pe prima pagina a tabloidelor, ci in dreptunghiul verde acolo unde s-a consacrat.

Ceea ce se petrece acum este un triaj. Suporterii de rezultat, falsii ipocritii si Freegizii vor urma caravana si circul pana cand, dupa o pribegie aiuritoare, se va opri in staulul din Pipera, cu sigla mov-verde, fara vreo performanta, cu scandaluri monstru pe banda rulanta. Fara nici cea mai mica legatura cu ceea ce inseamna Steaua si Stelismul. Cei ce vor ramane statornici au insa datoria sa reconstruiasca ce bufonul principal a daramat din temelie. Incet–incet se apropie timpul sa gasim modalitatea si trupa care sa duca flacara din templu mai departe.

Pana una alta, pozitia si principiile celor din ce in ce mai putini nu se schimba, raman de neclintit.

Alex (keluboss)


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
9 ani de la 01-08-2002

Aparitia siteului fcsteaua.ro

La 1 August 2002, site-ul nostru a aparut in peisajul online romanesc.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Mihai Nesu, pentru prima data in aer liber

ALATURI DE BICHO!!!După 48 de zile de la operaţia la coloană, Mihai Neşu a simţit pentru prima oară razele soarelui, în curtea interioară a clinicii de recuperare. Într-un scaun cu rotile electric, pe care �