20-07-11

Se cauta un vinovat

Levi sau Mihai Stoica? Poate amandoi. Sezonul a debutat prost, iar viitorul nu suna prea bine pentru Steaua, in fond o constanta a ultimilor ani.

Automat trebuie gasit un vinovat pentru “marele public” invocat cinic in dese randuri de perfidul Dragomir. In cazul Stelei fie este vorba de o persoana, fie o stare de fapt care trebuie izolata si aratata. In fond este o perpetuare a unei minciuni in care nici „pretenarii” ciobanului nu mai cred, fapt ce nu-i obliga sa-i refuze banutii si alte favoruri.

Bineinteles, lacheiii oierului ce roiesc in jurul echipei nu au cum sa fie gasiti vinovati de esecuri din trei motive fundamentale: sunt fideli stapanului, sunt pusi sa spioneze si nu au putere de decizie deci nu pot gresi. Adica este vorba fix de portretul angajatului ideal pentru Steaua contemporana.

In realitate lucrurile sunt atat de putrede incat ne miram cum de o tara intreaga poate asista inerta si - ingrijorator - amuzata la aceasta manifestare de prostie si minciuna, iar tupeul lui George Becali, probabil o rezultanta a inconstientei fundamentata pe lipsa de educatie, depaseste sfera normalului.

Sa fie clar, in ciuda antipatiei logice si obiective pe care ar trebui sa i-o purtam managerului Stoica (episodul cu acea cutie de carton nu poate fi uitat la fel ca si zmetca-n gura soferului injurios, DAR parte componenta a publicului stelist) ar fi o nebunie sa-l gasim vinovat de starea de degringolada exista la clubul ex militar.

Stoica are multe bubite pe cap dar nu poate fi acuzat de lipsa de pricepere in ale fotbalului. El este ultimul artizan al unei ECHIPE in Ghencea, iar Unirea Urziceni a ajuns in Grupele Champions League in mare masura datorita lui. Baiat destept, omul a avut inspiratia sa stea la cutiuta in ultima vreme si nu a iesit in fata pentru a da declaratii in presa ca sa nu fie facut responsabil pentru prostiile altora. La urma urmelor, cum naiba sa iesi in fata si sa-ti asumi vreo vina atata vreme cat statutul tau este unul mai degraba onorific, iar prezentul lot de fotbal este de fapt o amestecatura de idei in care tu nu te regasesti?

Problema antrenorului. Levi calca cu succes pe urmele lui Hagi, Bergodi sau Cartu. Este o situatie fara iesire in care tehnicianul are o singura vina, dar esentiala: s-a inhamat la jug avand in fata ochilor numele Steaua dar a ignorat inadins tot rahatul presupus de o colaborare cu George Becali, unul evidentiat in mii de raduri pe acest site si in toata presa sportiva.

Levi a inteles acum ca solutiile pentru constructia unui lot valoros de jucatori nu prea exista si cu siguranta viziunea sa asupra fotbalului nu se pupa cu lipsa de bani a patronului si cu nepriceperea acestuia. Peste tot si toate, deciziile, inclusiv cele tehnice, se iau peste capul antrenorului, peste cel al managerului si sunt influentate direct de lacheiii evidentiati mai sus.

Ca in fiecare an lotul echipei Steaua este completat cu jucatori liberi de contract si din combinatii financiare care exprima fara nici un dubiu lipsa de viziune si insuficienta fondurilor. Dupa ce s-a renuntat la cresterea fotbalistilor intr-o pepiniera proprie, dupa ce fotbalisti ca Marinescu sau Dica au fost nevoiti sa-si gaseasca alte echipe fiind cedati inainte de a-si fi epuizat „argumentele fotbalistice”, aceasta grupare sportiva se aseamana cu o gara in care jucatorii, exceptandu-l bineinteles pe Nicolita, stau foarte putin si pleaca.

Cu siguranta Levi va fi sacrificat. Mai devreme sau mai tarziu va pleca pentru ca un jucator cum este Costea nu poate ajunge prea repede la nivelul de exprimare al lui Stancu, iar probabila infuzie cu jucatori de la Poli Timisoara nu poate sa iti aduca omogenitate intr-un mediu in care pana si Bilasco sau Onofras, campioni ai Romaniei cu Urzicei, au sfarsit in mediocritate.

Aceasta concluzie referitoare la indepartarea antrenorului am scris-o si in cazurile ultimilor opt sau noua tehnicieni stelisti.
Am modificat doar numele, iar lista e lunga si se va mai lungi pentru ca motivele sunt simple: lacheiii lui Becali nu vor pleca niciodata deoarece reprezinta o prelungire a mainii oierului deci a sistemului, in timp ce aceasta echipa falimentara va avea nevoie in permanenta de vinovati pentru ca nu are cum sa faca performanta alaturi de oier. Iar cel mai la indemana vinovat in fotbal si in viziunea lui Becali va fi mereu antrenorul, ocazional si managerul. Sau Dica...




"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"



FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Mihai Nesu, pentru prima data in aer liber

ALATURI DE BICHO!!!După 48 de zile de la operaţia la coloană, Mihai Neşu a simţit pentru prima oară razele soarelui, în curtea interioară a clinicii de recuperare. Într-un scaun cu rotile electric, pe care �