12-07-11

Box cu umbra

Între “acum ori niciodată” promovat de Doroftei (odată cu statutul pe care nu i l-a delegat nimeni, de purtător al unor răzbunări şi bătălii duse în numele neamului, istoriei, trecutului, viitorului…) şi drumul mult mai adaptat la ce înseamnă statutul de profesionist (adică persoană care face ceva pentru BANI), al lui Bute, nimeni nu greşeşte, dar nici dreptate nu are nimeni, în termeni absoluţi.

Doroftei a dus războaie adevărate, cu adversari net superiori celor întâlniţi de Bute, dar asta nu înseamnă că a fost un profesionist mai bun decât Lucian şi nici faptul că ar avea dreptate când acuză adversarii lui Bute că sunt slabi. Sunt slabi, dar n-are dreptate când acuză asta.

Bute are un drum infinit mai uşor decât a avut Moşu], fiind sprijinit de o organizaţie, Interbox, cu vreo 2-3 stele de competenţă şi influenţă în plus faţă de acum 8 ani, dar asta nu înseamnă că are dreptate când urlă ca o pizdulice, acuzând adversarii, adică STRATEGIA staff-ului lui Bute.

Faptul că Instituţia Bute nu are vocaţia eroului romantic, care se bate pentru IDEEA de a fi campion, pentru bărbăţie, onoare, prostiile astea (dar care erou, atât auto-supralicitat sfârşeşte ridicol, ori cu nisip, ori cu ciolan şi sarmale în gură), nu înseamnă că ceea ce face Bute acum nu este lucrul normal, logic, inteligent, PROFESIONIST, iar ce-a făcut Moşu` la timpul lui nu a fost - de la un moment dat - un lucru (chiar dacă poate remarcabil uman), PROSTESC, AMATORICESC, reprezentativ pentru un guşter, un ţăran ca Moşu, care ajunsese mult over his head, să se revendice el ca fiind ALES al neamului, care face şi drege, bate, ia lauri, centuri, pentru România, pentru Drapel, pentru Decebal, pentru Spoitoru, pentru Mioriţa…

Deasemenea, diferenţa umană dintre cei doi, net în favoarea lui Bute, cu un nivel (chiar) cultural mult superior ţăranului de Doroftei, cu un bun-simţ mai mult decât evident, nu înseamnă că inima şi curajul arătate de Moşu nu bat cu mult dovezile de “curaj” ale lui Bute.

Dar, în acelaşi timp, reţinerea asta a lui Bute (calcul, cumpătare, strategie) nu înseamnă că nu e mult mai inteligentă decât aruncatul ca bivolul, cu capul înainte, care a definit cariera lui Doroftei.

Şi tot în acelaşi timp, asta nu înseamnă că proştii ăia de la Universitate (şi alţii ca ei), nu sunt de un ridicol fantastic atunci când ovaţionează ceva ce nu există.

Dar, la fel de proşti sunt şi ăia care-l acuză pe Bute pentru ce-a făcut. Poziţionarea e greşită şi la unii şi la alţii.

A câştigat bani Bute, foarte bine, bravo lui! E profesionist! Dar nu-l faceţi erou pentru mascarada asta! N-o acuzaţi, că nu-i de acuzat, dar n-o aplaudaţi extaziaţi, că nu-i de aplaudat extaziat.

A avut adversari aleşi, foarte bine, bravo lui, asta înseamna profesionalism: iei tot ce poţi, că n-o să-ţi dea un ziar tăiat şi băgat în tablou, pe peretele unei cârciumi, de mâncare.

N-o să te oprească câteva reprize glorioase (doar pe moment), să te faci de râs pentru câteva mii (sau, şi mai rău, sute) ca să “Găteşti pentru mine”, cu toţi cocalarii şi piţipoancele.

După zeci de milioane de pumni daţi şi luaţi, Bute a ajuns la un nivel la care câţiva paşi laterali (nici măcar înapoi), înseamnă dublarea banilor pe care-i câştigase până atunci, cu nişte sacrificii infernale. Tâmpit să fie să procedeze altfel.

Când îl acuză pe Bute pentru ce face, Doroftei nu-l acuză pentru că, vezi-Doamnne, e invidios pe succesul său şi pentru modul în care-l vede lumea.

Doroftei îl acuză pentru că înnebuneşte atunci când i se demonstrează, prin parcursul lui Lucian, cum trebuia abordat un demers profesionist de construire şi EXPLOATARE a unui campion.

Pentru că Bute nu face greşelile pe care le-a făcut el, Doroftei supralicitează la maxim itinerariul lui (ăla dovedit greşit) şi-l impune ca reper (fals), pentru ca raportarea la acest punct eronat să determine desconsiderarea parcursului lui Bute.

Cu alte cuvinte, pentru a nu pica de prost, după ce s-a aruncat fără coardă de susţinere şi-a făcut buba rău, Doroftei îl provoacă pe Bute să se dea şi el cu capul de pereţi până leşină, pentru a demonstra, chipurile, că e bărbat.

Altfel, Moşu nu mai e bărbat, ci doar un idiot.

Atunci, pentru ca Moşu` să nu fie idiot, Bute tre` să fie neapărat laş.

Cel Mai Viteaz Dintre Traci

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Mihai Nesu, pentru prima data in aer liber

ALATURI DE BICHO!!!După 48 de zile de la operaţia la coloană, Mihai Neşu a simţit pentru prima oară razele soarelui, în curtea interioară a clinicii de recuperare. Într-un scaun cu rotile electric, pe care �