09-06-11

Ronny Levy, noul antrenor

Gata, Steaua nu mai este refuzata! Nu, nu de Mihai Stoichita este vorba, ci de fostul antrenor al Unirii Urziceni, Ronny Levy, "pila" lui Gigi al II-lea.

"Mâine, Gigi Becali va numi noul tehnician şi va afla toată lumea. Mai aşteptăm o confirmare din partea lui, dar cred că totul e rezolvat", a declarat Memitz.

Nascut in 14 noiembrie 1966, a antrenat la Maccabi Haifa, Maccabi Petah Tikva, Unirea Urziceni şi Beitar Ierusalim. Are in palmares cucerit 3 titluri ale Israelului (2004, 2005, 2006) şi 3 Cupe (2002, 2006, 2008).

A antrenat Unirea Urziceni în sezonul 2009-2010, formaţie unde a avut un salariu de 400.000 de dolari anual. Pe banca ialomiţenilor a pierdut o Supercupă, dar şi accesul în play-off-ul Ligii Campionilor, în faţa formaţiei Zenit Sankt Petersburg (0-0, 0-1). Cu el antrenor, Unirea Urziceni a terminat sezonul 2009-2010 pe locul 2 şi a jucat finala Cupei României.

Circul din jurul acestui subiect:

Fariseu': "Numai timpul va demonstra dacă Levy are sau nu valoare de Steaua. Eu încă discut cu alţi antrenori, tatonăm. Ronni Levy a spus că dacă e vorba de Steaua, pleacă imediat de la clubul său. Asta s-a întîmplat alaltăieri. Astăzi s-a vorbit mai serios cu el şi i s-a făcut o ofertă. Poate nu va fi de acord cu ea".

Ajutoru' de Fariseu: "La noi s-a vorbit de toţi antrenorii posibili şi imposibili. Am citit o declaraţie a lui Petre Grigoraş şi trebuie să spun că el nu a fost niciodată pe lista mea. La Boloni a fost o ofertă semi-oficială, i-am trimis un e-mail în care îi prezentam propunerea noastră, dar întrucît termenul pe care ni l-a cerut a fost unul inacceptabil, am renunţat.

Noi într-o săptămînă începem pregătirea, nu puteam să aşteptăm! Eu îmi doream foarte mult să lucrez cu Boloni, pentru că e un antrenor cu un CV foarte bun. Are experienţă acumulată în Franţa, îl consider un tehnician serios şi care putea să reprezinte o garanţie. Mîine, Gigi Becali va numi noul tehnician. Cred că deja lucrurile sînt clare".


ProSport scrie si despre "de ce"-ul din spatele acestei decizii:

- cunoaşte foarte bine o parte importantă a lotului Stelei, el antrenându-i la Urziceni pe Galamaz, Brandan, Bilaşco, Marinescu şi Onofraş.

- Ronny Levi va avea în Ghencea aceiaşi colaboratori, urmând a comunica direct cu conducerea prin Mihai Stoica şi îl va avea alături pe bancă pe Gabriel Caramarin, ca secund.

- Respectă cel mai important criteriu de selecţie al antrenorilor pe care managerul l-a avut în ambele sale mandate la Steaua, şi anume acela ca tehnicianul să cunoască bine sau foarte bine Liga I.

- compatibilitatea dintre Roni Levi şi Mihai Stoica a fost decisivă: "Ne potrivim, ca să zic aşa", declara MM în urmă cu un an şi jumătate, înainte de venirea israelianului la Unirea Urziceni.

Ce a făcut Levy la Urziceni, in conditiile in care era clar ca Dumitru Bucsaru isi va bate joc de echipa, mai ales dupa plecarea lui Dan Petrescu:
- a stat 8 luni, în perioada ianuarie - august 2010
- a preluat echipa de pe locul 2 şi a lăsat-o pe locul 2 la finalul campionatului 2009-2010
- a bifat 27 de meciuri: 8 victorii, 12 egaluri şi 3 înfrîngeri, golaveraj 32-24
- a reuşit o serie de 16 meciuri consecutive fără înfrîngere în Liga 1
- a obţinut 53,97 la sută din punctele puse în joc
- a avut o medie de 1,33 goluri marcate pe meci şi de doar 0,71 goluri încasate pe meci

Declaratiile noului tehnician la prezentarea oficiala:

"Când m-a sunat Meme şi mi-a spus că Steaua este interesată de mine, am spus imediat că vreau să vin. Steaua este un club mare cu o istorie extraordinară. Ştiu România foarte bine, ştiu Steaua, şi cred că pot face o muncă foarte bună. Ştiu că Steaua îşi doreşte titlul şi sper să-l aducem în acest sezon. Sunt serios în munca mea, îmi place să organizez totul şi să lucrez tactic. Cu multă muncă sunt sigur că vom face o treabă bună".

Gigi al II-lea: "Cariera lui Levy, atât ca jucător cât şi ca antrenor, îl recomandă pentru Steaua. A câştigat titluri într-un campionat peste al nostru. Cred că a avut o experienţă reuşită la Unirea, într-o perioadă cu dificultăţi pentru echipă. Sunt convins că vom face lucruri bune împreună. Echipele lui Levi joacă un fotbal pe care ni-l dorim şi noi".

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Nesu, din ce in ce mai bine!

ALATURI DE BICHO!!!Starea lui Mihai Neşu se îmbunătăţeşte pe zi ce trece. După ce vineri şi-a simţit pentru prima dată mâna, "Bichonul" a început să-şi simtă şi piciorul drept. Fanii şi toţi cei car