home
01-05-11

STEAUA II - ASTRA II GIURGIU 2-2

Într-un meci care a contat pentru etapa a XXIV-a din Liga a doua, în Complexul Ghencea s-au întâlnit formaţiile secunde ale Stelei şi Astrei Ploieşti. Meciul s-a încheiat nedecis, scor 2-2, după un joc presărat cu multe faze spectaculoase, ratări imense şi mulţi nervi în finalul partidei.

În primele 60 de minute, pe teren a existat o singură echipă, şi anume Astra II. Formaţia condusă de Constantin Gache a intrat decisă în meci cu un singur scop: obţinerea celor trei puncte, necesare pentru evitarea retrogradării. Astfel, în minutul 22, William De Amorim a luat o acţiune pe cont propriu, a driblat doi fundaşi stelişti şi l-a servit ideal pe Tiago, care a înscris din colţul careului. Acesta a fost şi scorul primei reprize, iar de la cabine, tot ploieştenii au fost cei care au revenit mai motivaţi. Nou intratul Hoprich i-a pasat excelent lui William, care din careul mic a îndeplinit o simplă formalitate, iar din minutul 54 Astra II conducea în Ghencea cu scorul de 2-0.

Evoluţia extrem de ştearsă a roş-albaştrilor, i-a făcut pe Sorin Cârţu şi pe Helmuth Duckadam să părăsească tribunele imediat după a doua reuşită a ploiestenilor. Totuşi, antrenorul Stelei II, Leo Strizu, a făcut o mutare inspirată, prin introducerea lui Vlad Rusu în locul lui Vătăjelu. Atacantul care a cochetat şi cu prima formaţie a Stelei, a reuşit să întoarcă soarta meciului într-un interval de 10 minute.

Mai întâi, în minutul 65, când a profitat de o mare gafă a apărării Astrei, şi a reuşit să reducă din diferenţă print-un şut din interiorul careului. Apoi, Rusu a realizat dubla în minutul 75, când nemarcat a preluat pe piept o centrare foarte bună a lui Lazăr şi a reuşit să trimită balonul pe lângă goalkeeperul ploieştean.

Ambele formaţii au avut şansa victoriei, însă tabela a rămas neschimbată până la sfârşitul meciului. Mai întâi, în minutul 79, stelistul Năstăsie a tras un voleu puţin peste transversală, dintr-o poziţie excelentă. Chiar la ultima fază a partidei, Sorin Bucă i-a păsat lui Hoprich, care, rămas singur cu portarul a luftat incredibil din cinci metri.

Spiritele s-au incis în finalul partidei, iar centralul Dan Burcă a arătat trei cartonaşe roşii, două pentru Steaua şi unul pentru Astra. Primii eliminaţi au fost căpitanul gazdelor, Bejan şi vedeta ploiestenilor, William, care în minutul 90 s-au luat la bătaie la mijlocul terenului. Imediat după ce cei doi au fost trimişi la cabine, Albu a văzut al doilea galben pentru un fault dur, şi a fost şi el eliminat.

În urma acestui rezultat, soarta echipei lui Leo Strizu pare pecetluită. În 24 de etape, Steaua II a acumulat doar 18 puncte, cu zece mai puţin decât echipa clasată pe ultimul loc care rămâne în Liga a a doua. De cealaltă parte, Astra II pare să fi scăpat de grijile retrogradării fiind la egalitate cu Dinamo II, cele două echipe fiind la zece lungimi de formaţia din Ghencea.

Liga2.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Deznodamant previzibil

Echipa familiei Becali continua sa distruga palmaresul fostei campioane a Europei in confruntarile directe cu rivalii din Stefan cel Mare, iar publicul de pe stadionul Ghencea scandeaza numele defunct