home
27-04-11

Gigi Becali muta Steaua. Din nou

Gigi Becali a anuntat din nou ca muta Steaua. Nici el nu stie unde, daca va fi pe noul "National", in curtea din spate a vilei din Pipera, la Buzau sau Ghimpati. In fond, nu prea conteaza unde isi duce echipa, important este sa plece din Ghencea, arena pe care a inceput sa "ploua" cu pietre si bucati de bordura.

Atacul fanilor asupra Rollsului condus de la latifundiar de la finalul derbiului cu Dinamo nu a fost decat pretextul anuntului unei mutari pregatita din timp.

Nu este un secret pentru nimeni interesat de fotbal faptul ca Becali si reprezentantii Ministerului Apararii nu se mai inteleg atat de bine ca in perioada in care faceau schimburi de terenuri aflate inca intr-o ancheta fara sfarsit. Cam de doi ani, la fiecare sfarsit de sezon, Steaua se muta. La fiecare sfarsit de sezon, Gigi Becali este nemultumit de un lucru sau altul din contractul de inchiriere a bazei sportive - ba chiria este prea mare, ba afla ca altii au stadioanele gratis de la primarii, ba isi doreste un stadion in spatele casei din Pipera.

Cum scenariul este acelasi, anuntul nu a socat decat prima data, ulterior devenind un fel de traditie a gruparii din bulevardul Ghencea. Daca fanii nu se mai agita pentru vreun trofeu castigat, pentru o victorie in derbiuri sau pentru parcursul bun din cupele europene, macar sa fie tinuti in priza de anunturi soc.

Nici nu a venit vara lui 2011 ca Gigi Becali a si anuntat mutarea echipei. De data aceasta el reclama mai multi factori: protestul de la "palat", atacul cu pietre si o decizie a reprezentantilor Ministerului Apararii care, spune el, ar fi schimbat data in care expira actualului contract.

Latifundiarul a amenintat ca va lasa baza sportiva din Ghencea in paragina, urmand a demonta si lua acasa toate bunurile pe care le detine acolo, inclusiv instalatia de nocturna sau scaunele decolorate care fac ca tribunele sa arate mai pestrite decat cele ale "National Arena". Ce nu a spus latifundiarul este daca a reusit sa achite chiria convenita in contract, mai ales ca in iarna militarii i-au transmis ca a "uitat" sa faca acest lucru cateva luni bune.

Daca celor de la Ministerul Apararii le-a cerut de mai multe ori reducerea cuantumului chiriei pentru baza sportiva, acum Gigi Becali este decis sa ii trimita pe Banel, Tanase & Co. pe noua bijuterie a Bucurestiului, "National Arena". Trecand peste faptul ca echipa latifundiarului nu este in stare sa umple un stadion de 25.000 de locuri la un derbi cu marea rivala, deci e lesne de imaginat cum vor arata tribunele "Nationalului", trebuie precizat ca mult discutata chirie va fi cel putin dubla, desi surse din anturajul autoritatilor locale vorbesc si de 100.000 de euro pe luna, de 5 ori mai mult decat primeste acum M.Ap.N. pentru cedarea bazei din Ghencea.

Asta nu este singura problema. Daca in prezent "ros-albastrii" dispun langa stadion de o baza de pregatire, cu terenuri de antrenament si tot ce mai au nevoie, National Arena nu are asa ceva, astfel ca ar trebui gasita una sau, asa cum anunta finantatorul, construita de la zero in Pipera. Totusi, se pune problema costurilor. Steaua este cel mai iubit club din Romania, inca, dar nu este nici pe departe cel mai bogat, fiind probabil echipa care a adus cel mai mare numar de jucatori liberi de contract in ultimii 3 ani.

"Poate credeti ca glumesc, dar o sa vedeti ca nu-i asa", a spus Becali.

Binenteles ca nu glumeste. Dupa mutarea echipei pe "National Arena" si finalizarea constructiei unei baze sportive ultramoderne in Pipera vor urma transferurile. Acestea vor fi, obligatoriu, "un mijlocas de creatie de 4-5 milioane de euro" si "un atacant de superclasa, de 7-8 milioane de euro". Ambii foarte tineri, cu mult potential si daca se poate "furati" de sub nasul Barcelonei.

Ziare.com

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Deznodamant previzibil

Echipa familiei Becali continua sa distruga palmaresul fostei campioane a Europei in confruntarile directe cu rivalii din Stefan cel Mare, iar publicul de pe stadionul Ghencea scandeaza numele defunct