home
25-04-11

Deznodamant previzibil

Echipa familiei Becali continua sa distruga palmaresul fostei campioane a Europei in confruntarile directe cu rivalii din Stefan cel Mare, iar publicul de pe stadionul Ghencea scandeaza numele defunctei intr-un fenomen de confuzie a massei ce va deveni peste ani tema de studiu in lucrari de sociologie a sportului.

Asemeni unui boxeur de categorie inferioara, avantul ros albastrilor, stradania lor sunt elemente spectaculoase ce tin de un teatru ieftin in clipa in care adversarul izbuteste sa aplice la randul sau lovituri.
In momentul in care aceasta constructie fotablistica becaliana cu numele Steaua primeste o lovitura mai puternica toata aceasta incisivitate trece in zona penibilului, a unei neputinte insotite de scandari, huiduieli si comentarii cretine in studiouri tv. Sa fim seriosi, acesti stelisti contemporani formeaza o echipa care pierde an de an pe final de meci macar patru partide in campionatul romanesc dar si acea grupare sportiva care, odata ce a primit gol, nu mai reuseste sa revina indiferent de adversar (indraznesc sa pozitionez prestatia Sportului Studentesc in "categoria Unirea Urziceni"). La acest capitol al slabiciunilor, poate fi trecuta cu lejeritate absenta victoriilor clare, chiar daca noncombaturi evidente din partea adversarilor, cum a fost in cazul Unirii Urziceni in acest sezon, isi mai fac aparitia in virtutea unor datorii cu iz interlop.

Acelor suporteri stelisti care sperau intr-o reintrare a Stelei in lupta pentru titlu in acest an le este indicat coltul naivilor, al celor care, orbi si surzi la ce se intampla, nu reusesc sa inteleaga ca o grupare sportiva care a rulat cinci tehnicieni in acest sezon si care si-a vandut unicii atacanti capabili sa marcheze mai mult de trei goluri per sezon (Kapetanos si Surdu) nu poate spera la mai mult de un loc de Cupa Uefa. Mai mult, acelor stelisti care isi inchipuie ca vor vedea performanta in Ghencea si o echipa formata din adevarati campioni, adevarate valori si caractere, le este indicat coltul rusinos al complicilor la hegemonia celui mai mare looser din sportul romanesc pe mormantul celei mai mari grupari sportive pe care a avut-o candva aceasta natiune.

Becali George nu detine nici banii, nici stiinta, moralitatea, verticalitatea sau iscusinta de a duce si mentine pe Steaua Bucuresti in fruntea campionatului romanesc, iar plecarile celor mai buni jucatori din Ghencea (incepute de acum zece ani cu Vladoiu si Danciulescu) si infrangerile cu Dinamo vor deveni o consfintire a unei realitati.

Fireste, din nou, se va pune problema inlocuirii antrenorului. La fel de firesc, intr-un spatiu dominat de prostie si de neintelegere, solutia cea mai la indemana va fi aleasa si incurajata de massa usor de prostit cu vesnicele si de acum clasicele “din vara” sau “la anul vom…”.

Din pacate, la fel ca si in trecut probleme vor fi mai complexe si vor ramane nerezolvate in ciuda inlocuirii trainerului. Pana in momentul in care nu se va intelege faptul ca valorile se pot exprima doar intr-un climat adecvat, unul echilibrat, stabil si omogen care sa faciliteze performanta, echipa de fotbal Steaua Bucuresti nu are nici o sansa sa iasa din acest blestem, iar cand va fi constientizat faptul ca absenta acestui sistem (climat) al performantei este o consecinta directa a actiunilor si a prezentei nevrednicului George Becali este posibil ca sa fie prea tarziu atat pentru suporterii realisti ai echipei cat si pentru acei naivi complici care, furiosi in aceasta seara, cauta (alte) explicatii.

Steaua fara Becali = Steaua Bucuresti.
!---->


"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"





FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Steaua-Dinamo, 0-1 (0-0) - OmBun

Steaua-Dinamo, atmosfera - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Multumim pentru participarea la miting

Protest anti BecaliOrganizatorii mitingului de protest “Revolutia stelista” doresc sa multumeasca celor aproximativ 1000 de supoteri prezenti la actiunea desfasurata duminica, 17 aprilie, in fata “Palatului” pat

Prima pagina Despre noi Publicitate pe site Contact
FCSTEAUA.RO face parte din Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti - AISS
free html hit counter