home
13-04-11

STEAUA - Otelul / LIVE VIDEO




Un nou prilej de a mobiliza steliştii la acţiunea de protest de duminică, 17 aprilie, ora 15:00, este meciul de astăzi, de la ora 21:30, din Ghencea, dintre Steaua şi Oţelul Galaţi.

Dacă este o ironie prea subtilă pentru cei doi Jegalii din fruntea clubului nostru, să notăm atunci că prezenţa lui Dorinel Munteanu în această seară pe Ghencea, în calitate de tehnician al liderului Oţelul Galaţi, este o flegmă între felinarele roşii ale lui Jiji I şi Jiji al II-lea: după ce, pe parcursul sezonului trecut, "optarul" din incredibilul meci cu Valencia a fost dur contestat de galeria gălăţeană, în acest sezon Dorinel (susţinut şi inteligent, dar şi cu resorturi mioritice de Marius Stan) a demonstrat cam ce ar fi putut fi Steaua sub bagheta sa. Are cuvântul însuşi Sorin Cârţu:

"Galaţi este o echipă periculoasă ca tot unitar, asta este şi cheia reuşitelor lor. Acolo există un spirit de luptă, după caracterul antrenorului. Dorinel a reuşit să transmită acest lucru jucătorilor".

Nimic despre minima inteligenţă cu care conducerea administrativă a susţinut acest proiect de lungă durată, nimic despre "tre' sa am un om care să fie războinic, să luptăm contra duşmanilooor!", nimic despre continuitatea de la acel club...

Boală grea canceru' la limbă, ajungi pe primu' loc fără să vorbeşti, nenică... PENIBIL!

Aşadar, Dorinel vine în Ghencea ca un învingător: a izbutit în doi ani ce n-a reuşit Întâiul Editorialist TV al Naţiunii de când s-a spart "proiectul Piţurcă", început în 2002-2003. Mai mult, Dl. Munteanu, în acea lună şi jumătate de antrenorat la Steaua, nu a fost apreciat cine ştie ce nici de prea mulţi fani...

Bine că avem noi antrenor care declară înaintea meciului că "discuţia mea a fost să vin pentru trei luni de zile la Steaua. Şi eu şi el asta am vrut, în rest o să vedem", bine că avem noi antrenor care, după EŞECUL RUŞINOS cu Astra (în urma unui meci în care Steaua a şutat o singură dată pe poartă, în minutul 84, când portarul Cătălin Grigore a avut timp să tragă la sorţi pe ce fir de păr de pe piept să oprească "torpila" lui Dică) declară senin că "din punct de vedere tehnic, noi am avut o scădere faţă de alte jocuri. Ăsta a fost motivul principal. Din punct de vedere tactic nu am ce să le reproşez jucătorilor, au avut răbdare".

Să notăm şi alte "detalii": Steaua va juca astăzi pentru a 13-a oară în Ghencea, în acest sezon. Ocupăm locul opt în Liga I în această ierarhie, "graţie" acestui palmares: 6 victorii, 4 remize, 2 înfrângeri, golaveraj 23-13. Oţelul "Doi Lei" este cea mai valoroasă echipă de pe teren propriu în acest sezon (13 10 3 0 20-5).

Gaudeamus Igitur că "Doi Lei" de la malul Dunării nu se află decât cu un punct în faţa noastră în ierarhia meciurilor disputate în deplasare în acest sezon, şi trei locuri mai sus. Noi suntem pe 5 (13 5 3 5 10-8), iar ei pe 2 (12 6 1 5 13-11).

De reţinut şi că Steaua a terminat sezonul trecut pe locul al patrulea, la nouă puncte de Oţelul (locul 8). Ce să comparăm, la distanţă de un an? Numărul de antrenori care s-au perindat pe băncile tehnice ale celor două echipe? Banii daţi pe transferuri? Numărul respectivelor transferuri? Lăturile deversate din Loje spre băncile tehnice? Stadiul cancerului la limbă dintre oficialii celor două formaţii? Calitatea jocului celor două echipe ATUNCI/ACUM?

Aaa, da: în tur, Jijeacă a avut motive să ia o supradoză maaaaare de antidot contra cancerului la limbă, pen'că am mâncat bătăiţă cu 1-0.

La acest meci, din tabăra noastră vor lipsi Janos Szekely, Romeo Surdu (accidentaţi), Mihai Răduţ, Cristi Tănase (incerţi), iar de la Oţelul, Gabriel Paraschiv (accidentat).

Meciul cu numărul 46 dintre cele două echipe va fi arbitrat de Istvan Kovacs (Carei), Istvan Miclos Nagy (Cluj) şi Dorin Mudura (Oradea).

Steaua are 34 de victorii din totalul jocurilor directe, Oţelul opt, doar trei jocuri încheindu-se la egalitate. Singura victorie în Ghencea a gălăţenilor datează din 23 august 1997, scor 3-1, când oaspeţii erau antrenaţi de Vasile Simionaş, iar noi, de unu' care şi-a dat jos masca de "ultimul romantic din Ghencea", pentru a mai câştiga câţiva centimetri-n Limbby...

Echipe probabile:
STEAUA: 12. Tătăruşanu - 29. Bonfim, 6. Gardoş, 22. Galamaz, 5. Brandan - 16. Nicoliţă, 21. Ricardo, 26. Bicfalvi, 14. Latovlevici - 17. Bilaşco, 99. Maicon.

Oţelul: 12. Grahovaci - 3. Râpă, 30. Perendija, 18. Sg. Costin, 23. Sălăgeanu - 26. Neagu, 29. Giurgiu - 7. Iorga, 37. Viglianti, 14. S. Ilie - 27. Pena.

FORZA STELIŞTII !!!

FCSteaua.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Revolutia Stelista - lbj

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Fanii Stelei din Chisinau au protestat contra lui Becali!

Mesaj al suporterilor stelisti din Basarabia Faptul că suporterii Stelei nu-l mai "înghit" pe Gigi Becali nu mai este demult o noutate. Sezoanele trecute au fost marcate de proteste violente contra europarlamentarului, acestea finalizându-