home
07-03-11

Declinul unui colos


”Du-te dracu de dobitoc, asta este cea mai bună echipă din țară bă”, acestea au fost cuvintele care i le-a adresat Lăcătuș lui Nicolae Manea, după ce Steaua a bătut echipa lui Lucescu în finala Cupei din 1999. În stilul caracteristic, Lăcătuș l-a luat de gât pe Manea, pe care îl ochise aratând semne obscene spre suporterii Stelei, când Jean Barbu marcase pentru 2-1. Fiara nu a mai stat pe gânduri, în momentul în care rapidiștii au ratat ultimul penalty și în loc sa fugă, sa se bucure cu restul echipei, a plecat spre Manea, cei doi fiind greu despărțiți de cei din jur.
Aceasta este doar una dintre zeci, sute de amintiri cu Marius Lăcătuș, Fiara, simbolul Stelei. Un jucător extraordinar, un spirit de luptă ieșit din comun, acestea ar fi apelativele pe care le-am utiliza pentru a îl descrie pe cel care ne-a provocat atâtea bucurii în anii 80-90. Însă anii au trecut, iar copilul teribil al Brașovului, cel pe care Mitică nu vroia să îl trimită la Steaua de teama muncitorilor de la Steagul Roșu, s-a schimbat, a devenit altfel decât îl cunoșteam noi.

Într-o primavară mohorâtă, chiar ca cea de anul acesta, Steaua primea vizita Progresului, echipă ce îi avea pe teren pe problematicul Sabin Ilie, dar și pe Lăcătuș. Deși vremea era mizerabilă, Lăcătuș a fost primit ca un rege, a fost aclamat exact cum merită de către suporterii Stelei, care nu l-au uitat, chiar dacă plecase cu scandal din club.
Ne aflăm astăzi la exact 11 ani distanță de la acel meci, Lăcătuș s-a întors la Steaua, a avut trei mandate, toate pline de controverse, mandate în care Fiara a primit în jur niște oameni fară scrupule, niște parveniți care au profitat de el până în ultima clipă.

Lăcă, chiar nu realizezi că de fiecare dată a fost adus pentru a închide gura suporterilor, chiar nu realizezi că nu ai fost vreodată respectat și apreciat în clubul asta de oamenii ce îl conduc?
Chiar crezi că Stoica te susține? Tocmai în el îți pui baza? Cel ce îl bârfea pe Lucescu Junior, îl făcea în toate felurile și mai ales nu îl scotea din termenul de ”blatist”, până la un Dinamo – Brașov 0-2, în 2009, când a profitat Urziceniul, iar apoi Stoica, s-a întors cu 180 de grade devenind ”frate de sânge” cu Luce jr? Tu în el îți pui baza?
Îți pui baza în echipa ta tehnică? În Edi Iordănescu, adus de Ilie Dumitrescu, dar care a refuzat să părăsească corabia odată cu acesta, cum e normal? În Caramarin? Om sugerat de Stoica, cu care a lucrat la Urziceni, în Mache? Tocmai în Mache? Care are linie directă cu loja? În ei ai tu încredere Lăcă, în oamenii care te bârfesc și care te tradează dând raportul chiar înainte să iei tu vreo decizie?

Un vechi proverb chinezesc spune ceva de genul ” Dacă nu dorești să ajungi acolo unde drumul te duce, atunci schimbă direcția”, însă din păcate, nu cred că te-a deranjat vreodată drumul pe care l-ai ales, iar asta doare, pentru că ai ales să îți bați joc de cei ce te iubesc și mereu au facut-o.
Pregătește-te Lăcă, urmează să te calce în picioare acești ”prieteni” din jurul tău, iar cel mai trist este că ai rămas singur, pentru că cei cu care ai obținut performanțe în Ghencea îți întorc spatele, așa cum le-ai făcut și tu, când aveau nevoie de tine.


”Nu-ți dai demisia? Poate te mai gândești”



I.N.Money

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

AISS: Punct de vedere referitor la plecarea lui Marius Lacatus

AISSAsociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a constatat cu tristeţe situaţia în care a fost pus Marius Lăcătuş de ultimele evenimente. Cu această ocazie, ne exprimăm regretul că Marius

M.U. si blaturile

matei udreaAșa cum am bănuit, ”dezvăluirile” care au pus pe jar Giuleștii nu erau decât fumigene menite a pregăti adevăratele atacuri, cele împotriva celor două cluburi militare. De data asta, dl.Ud