home
06-03-11

Steaua - FC Brasov 0-3(0-2)

Exista o regula care ne spune ca echipa creditata de gigi becali nu castiga niciodata atunci cand adversarele se incura. S-a incurcat dinamo, s-a incurcat rapidul, s-a incurcat si CFR, era normal sa se incurce si Steaua.

Tatarusanu - Bonfim, Galamaz, Geraldo, Brandan - Burdujan, Ricardo, Dica, Marinesc, Tanase - Bilasco

Dupa un stagiu de pregatire foarte bun, in care Steaua a invatat cea mai noua si spectaculoasa tactica, adica tactica "Haide", a venit si vremea ca Ghencea sa vada roadele acestei super pregatiri. Si a vazut. Ce a vazut, insa, nu i-a picat prea bine.

Cu Burdujan reprofilat, cu Dica pe post de ... cu Dica titular, Brasovul a inceput foarte bine meciul, dominand, de parca juca acasa. Chiar si vremea a tinut, parca, sa demonstreze ca echipa prezenta azi in rosu si albastru nu joaca acasa in Ghencea, nu e bine primita in acest loc, si a inceput sa ninga de parca meciul se desfasura pe partiile de la Brasov.

Cu totii stim ca Lacatus nu are incredere in jucatorii tineri si buni. De aceea oameni ca Gardos sau Radut sunt maxim rezerve iar alti tineri promitatori sunt dati afara. De aceea, maestrul Lacatus a inceput meciul cu Galamaz titular si i-a iesit de minune... pentru Brasov.

In minutul 30, Cristescu a scapat de Galamaz la mijlocul terenului, a inaintat cu fundasul stelist dupa el si, profitand de iesirea prosteasca a lui Tatarusanu, a trimis un lob de la 20 de metri, un lob care a schimbat tabela. 1-0 pentru Brasov.

Elevii lui Conceicao au facut liniste in Ghencea dar nu s-au oprit aici. Au continuat cu spectacolul. Au continuat si dupa doar 4 minute, Teixeira a profitat de o noua gafa a lui Galamaz si a trimis in vinclu de la 17 metri, ducand scorul la 2-0.
In momentul in care Teixeira se pregatea sa traga la poarta. Galamaz se intorcea cu spatele, ca un adevarat erou, fundas de fier. Pana la pauza Steaua nu a facut nimic. Nu a tras pe poarta, nu a fost periculoasa, nu a facut spectacol, nu a jucat nimic.

La pauza: "Burdujan a distrus totul, iar Dică se distrează la finalizare! Cred că Lăcă va pleca, au dat fanii cu bulgări, l-au huiduit." - gigi becali

Dupa pauza, Lacatus a tinut sa ii atraga din nou creditorului atentia asupra faptului ca el, fosta fiara, e un servitor supus si loial, care ar face orice, oricand, pentru stapanul sau. Asadar, Dica si Burdujan au iesit si le-au facut loc lui Surdu si Nicolita. Nu tu Maicon, nu tu Radut, nu tu Cosmin Matei sau orice alt jucator tanar si de profil ofensiv.

Si schimbarile lui Lacatus au dat aproape imediat rezultate. In minutul 63 Brasovul a dus scorul la 3-0. Oros a pus cireasa pe tort inscriind din faza fixa. Oros a trimis cu capul din apropierea lui Tatarusanu, asta desi portarul Stelist e un adevarat Chomolugma dar mai contau atunci astfel de detalii?

Galamaz a tinut neaparat sa castige premiul de cel mai slab fotbalist al meciului si, la urmatoarea faza, a luat rosu, dupa un fault brutal asupra lui Viveiros, din pozitie de ultim aparator. Ca sa nu para ca nu stie ce face, Lacatus a raspuns imediat si, desi scorul era 3-0 pentru Brasov, l-a trimis pe teren pe Gardos, un fundas, in locul lui Ricardo, un mijlocas. Lacatus a facut, astfel, o foarte mare greseala. Gardos a jucat foarte bine dandu-i o palma fostei fiare si aratandu-i ca un tanar valoros poate mai multe decat un nimeni cu pile.

Mciul s-a terminat cu scorul de 3-0 pentru Brasov, desi Ilyes putea pe final sa il duca la 4-0. Steaua nu a existat pe teren. Asta in timp ce Brasovul a jucat un fotbal spectaculos, frumos, care i-a facut chiar si pe suporterii stelisti sa isi ironizeze favoritii cu "ole"-uri, venite, bineintles, ca urmare a faptului ca, in lipsa de orice idee ofensiva, jucatorii stelisti trageau de timp, pasand unul la celalalt.

Dupa 41 de ani, Brasovul a batut in sfarsit in Ghencea. Un nou record negativ al perioadei becali.

Desi suntem in 6 martie, primavara, peste Ghencea s-a asternut zapada. S-a asternut pentru a acoperi mizeria care s-a strans in acel loc, mizerie adusa de becali si sclavii sai.

Adrian

Declaraţii după meci:

Marius Lăcătuş:
"Am prins poate cea mai neagră zi din viaţa mea, atât ca fotbalist, cât şi ca antrenor. Nu am contat pe teren, nici fizic, nici tehnic, nici ca agresivitate, dorinţă şi sigur că rezultatul a fost în consecinţă. Îmi cer scuze tuturor steliştilor pentru umilinţa prin care i-am făcut să treacă în seara asta şi sper ca acest lucru să nu se mai întâmple la Steaua.

Responsabilitatea e în totalitate a mea. Vina mea e că nu am reuşit să-i fac să evolueze aşa cum ne-am fi dorit şi cum ar fi trebuit să o facem. Normal că rezultatul nu putea fi altul. Domnul Becali are toate motivele să fie supărat. Reacţia publicului a fost una normală faţă de ceea ce au văzut pe teren. Ba chiar au fost momente în care au reuşit să încurajeze echipa.

Nu cred că vina principală o au Dică şi Burdujan. Când pierde, ne bucurăm cu toţii, când pierdem, suferim cu toţii. Nu regret în niciun moment că m-am întors la Steaua, este clubul care m-a ajutat să mă realizez ca om".


Mogulu' lu' Musty:
"Sunt un dobitoc numai în ceea ce priveşte fotbalul. Nu înţeleg fenomenul ăsta aşa de bine, mă iau după alţii, iar rezultatul e cel care este. Pot să spun că regret plecarea lui Piţurcă, mi-aş fi dorit să nu-mi fi impus să tac şi să rămână la Steaua. Pe el nu l-ar domina nimeni, niciodată, pe propriul teren. Veţi vedea ce măsuri voi lua în zilele următoare. Gata, nu mai sunt dobitoc, m-am trezit. Păi, cum să te bată Braşovul, care a avut doi jucători şi i-a dat şi pe ăia? Sunt cel mai mare cretin din lume că am investit 7 milioane de euro în transferuri.

Mihai Stoica trebuie să demonstreze iar că are abilităţi de manager. A ratat un pariu deja, cu Dică. Cei mai buni conducători din fotbalul românesc sunt Paszkany, Marius Stan şi Marian Iancu, în ordinea asta. Ei îşi fac echipe, cum-necum, iar eu dau bani mulţi şi tot nimic.

Dacă ar veni Olăroiu mâine, aş zice din nou că vreau titlul. Cred că el lar lua, acum ne lipseşte antrenorul. de ce nu a reuşit Dorinel Munteanu la Steaua? Poate nu a avut experienţa necesară, oricum, la Steaua e altceva. Lăcătuş a zis că nu pleacă? Deşi l-au înjurat suporterii... Poate se răzgândeşte până mâine!"


Gigi al II-lea:
A fost ideea mea de a ne pune în genunchi, chiar dacă nu e originală, dar trebuia să ne mulţumim fanii cumva.

Este o înfrîngere umilitoare şi cred că toţi trebuie să ne asumăm acest rezultat şi să fim criticaţi. Trebuie să ridicăm capul din pămînt şi să mergem înainte. Am avut o prestaţie de toată jena, iar Becali are tot dreptul să facă schimbări după această înfrîngere.

Nu discut despre plecarea lui Lăcătuş, trebuie să mă grăbesc acasă să-mi găsesc alt telefon pentru că m-am răzbunat pe al meu deşi nu avea nici o vină.


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

AISS: Punct de vedere referitor la plecarea lui Marius Lacatus

AISSAsociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a constatat cu tristeţe situaţia în care a fost pus Marius Lăcătuş de ultimele evenimente. Cu această ocazie, ne exprimăm regretul că Marius

M.U. si blaturile

matei udreaAșa cum am bănuit, ”dezvăluirile” care au pus pe jar Giuleștii nu erau decât fumigene menite a pregăti adevăratele atacuri, cele împotriva celor două cluburi militare. De data asta, dl.Ud

free html hit counter