home
24-02-11

Se intoarce Piturca la Steaua?

Dacă prima jumătate a telenovelei "Bărboianu-Găman" s-a rezolvat cu happy-end-ul numit Dinamo, cea de-a doua de-abia acum se apropie de final. În scandal cu Adrian Mititelu, Valerică Găman a ales să părăsească Bănia şi să se antreneze singur. Această situaţie nu va dura prea mult, Victor Piţurcă urmând să-l direcţioneze către Ghencea, însă doar după ce şi el se va reîntoarce la Steaua.

"Am vorbit cu finul Borcea: Bărboianu va merge la Dinamo, iar pe Găman îl iau eu la Steaua", a fost declaraţia prin care Ăla a anunţat "partajul" pentru cei doi fundaşi olteni. Ieri, Bărboianu s-a înţeles cu Dinamo, iar celălalt coleg de suferinţă, Valerică Găman, s-a înţeles cu Steaua. Şi, deşi l-a luat şi pe Iliev, latifundiarul este gata să-l înregimenteze şi pe tânărul jucător al "juveţilor". Cum?

"Găman a discutat cu Piţurcă şi vrea să joace la Steaua. Aseară a sosit în Bucureşti şi urma să mai discute, dar în proporţie de 90% situaţia e clară", a dezvăluit o sursă din cadrul clubului. Şi Dinamo a încercat să-i arunce o nadă stoperului oltenilor, însă acesta a cerut la semnătură o sumă pe care Borcea şi Badea au considerat-o mult prea mare, aşa că afacerea a picat.

"Mai durează maximum trei etape!"

Discuţiile din ultimul timp dintre Gigi Becali şi Victor Piţurcă despre o eventuală revenire a antrenorului la Steaua sunt destul de avansate. Numai că, momentan, se aşteaptă paşii greşiţi ai lui Lăcătuş, iar oamenii din club sunt "încrezători", mai ales după evoluţiile din amicale. "În maximum trei etape, Piţurcă se va întoarce la Steaua. El se teme de reacţia fanilor, că poate nu-i vor ieşi rezultatele pe moment, şi nu vrea să preia echipa din mers, dar e şi prieten bun cu Gigi şi sunt şanse mari să revină. Găman va veni la Steaua odată cu Piţurcă, asta a fost una dintre condiţii", au dezvăluit surse din cadrul Stelei.

Piţi renunţă la bani pentru Găman!

Cum din vară Mititelu este sigur că-l va aduce înapoi pe Găman, acesta fiind liber de contract doar până la finalul returului, Victor Piţurcă este dispus să-l cumpere pe Găman. În ce mod? Doar pentru a-l avea la dispoziţie pe fundaş, tehnicianul vrea să renunţe la pretenţiile financiare pe care le are de luat de la Craiova, la schimb, Mititelu renunţând la serviciile fundaşului de 22 de ani.

87 de meciuri a evoluat Valerică Găman la Universitatea Craiova, din 2006, de când a fost adus la prima echipă.

3 goluri a înscris fotbalistul de 22 de ani în culorile formaţiei din Bănie.

Piţi mi-a zis că cel mai puternic cuplu de fundaşi centrali va fi Gardoş-Găman, jucători de perspectivă şi cu mare talent - Ăla

200 de mii de euro va primi Găman la semnarea contractului cu Steaua.

120 de mii de euro va fi salariul stagional al fundaşului în Ghencea.

Steaua, afară din Ghencea?

Steaua nu mai are de câteva luni bune contract de închiriere pentru baza din Ghencea, dar nu se grăbeşte să-şi reînnoiască înţelegerea. Documentele au fost reziliate din cauza restanţelor la chirii, 120.000 de euro pe şase luni, însă roş-albaştrii nu au fost evacuaţi în urma unor înţelegeri verbale şi ale unor promisiuni girate de Anghel Iordănescu şi Victor Piţurcă.

De câteva săptămâni, problemele s-au acutizat. Clubul sportiv - administratorul legal al bazei - caută soluţii pentru parafarea unei noi înţelegeri, însă Becali face valuri, în aşteptarea unei legi aflate în atenţia Consiliului General al Capitalei. Actul normativ ar urma să reglementeze marele of al lui Gigi: impozitul pe teren, pe care trebuie să-l suporte tot chiriaşul. Acesta este cifrat la 200.000 de euro pe an, în cazul bazei din Ghencea.

Săptămâna viitoare intră la vot

"Pe Gigi nu chiria îl deranjează atât de mult, pentru că jumătate din bani merg la secţiile clubului sportiv. El este înnebunit că trebuie să plătească impozit pe teren. Când se schimbă legea locală, va semna un nou contract", spune un apropiat al finanţatorului stelist. Actul normativ este în lucru, iar unul dintre iniţiatorii săi este Ionuţ Gâf-Deac, consilier din partea PNG-CD (partidul lui Gigi Becali) în Consiliul General al Capitalei.

"Este adevărat, avem acest proiect în lucru. Săptămâna viitoare sperăm să-l băgăm în Consiliu şi să fie adoptat rapid. Pe scurt, vrem să diminuăm impozitul pe terenul deţinut de cluburile sportive, la cota minimă acceptată de lege, 0,15% din valoarea de impozitare a zonei, pe metru pătrat. De exemplu, Steaua plăteşte acum 200.000 de euro impozit, cu noua lege va ajunge la 50.000 de euro. Bugetul local nu va fi afectat. Nu sunt bani foarte mulţi, dar pentru sport sunt esenţiali", a declarat Gâf-Deac pentru ProSport. Cu această "reducere", Steaua ar ajunge să plătească aproximativ 300.000 de euro pe an (chirie şi impozit).

Taxele şi impozitele sunt stabilite prin hotărâri ale Consiliilor locale. Impozitul pe terenuri se calculează prin înmulţirea suprafeţei impozabile cu cota de impozit aferentă zonei

"Legea nu este dată numai pentru Steaua. Sunt multe grupări sportive care au nevoie de o gură de oxigen în Bucureşti, cum este cazul clubului Olimpia" - Ionuţ Gâf‑Deac, consilier PNG-CD

Lăcătuş poate fi dat afară chiar dacă ia Cupa

Marius Lăcătuş poate fi demis în vară de la Steaua chiar dacă va reuşi, eventual, să câştige Cupa României. Cel puţin aşa lasă să se înţeleagă Gigi Becali. Patronul Stelei a afirmat într-una dintre intervenţiile sale tv că îl interesează doar Liga Campionilor: "Am băgat 6 milioane de euro în transferuri în aceste vremuri de criză! Ce pot să fac mai mult?! Credeţi că mă mulţumesc cu Cupa României? Liga Campionilor sau pa!"

ProSport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Pentru ca Steaua inseamna CSA

Pentru ca Steaua inseamna CSA

Supercupa Europei: Steaua - Dinamo Kiev 1-0 - VIDEO

Anii de sus ai gloriei lorDupa castigarea Cupei Campionilor Europeni, in urma finalei de la Sevilla, din 7 mai 1986, Steaua aborda sezonul 1986-1987 cu obiectivul clar de a-si confirma statutul castigat, atat prin continuarea