home
20-02-11

Problema care ne roade

Citind titlul, probabil ati crezut ca e un nou articol despre Becali. Ei bine, nu, nu voi vorbi in continuare despre "problema Becali". Pentru ca, desi asta e cea mai mare, nu e singura problema de pe umerii Stelei. Si, credeti-ma, clubul nostru drag are foarte multe probleme. Trebuie doar sa casti bine ochii si le vezi imediat.

Dintre toate, cea mai sacaietoare, poate, e problema "simbolului Lacatus". Am pus in ghilimele pentru ca am auzit aceasta expresie de atatea ori incat am ajuns sa cred ca e o marca inregistrata si nu as vrea sa am probleme. Asadar, "simbolul Lacatus". Putem sa ne apucam acum sa discutam despre ce inseamna simbol, ce a facut Lacatus pentru Steaua, cine e simbol si cine nu e, totul ar fi insa inutil. Stelistii au parerile lor si e foarte greu sa ii faci sa si le schimbe. Mai ales daca vorbim despre marea masa de suporteri stelisti care iubesc Steaua doar 90 de minute plus prelungirile pe saptamana.

S-a vorbit si se vorbeste mult despre "simbolul Lacatus" dar foarte putini ne spun ce presupune acest simbol. Chiar, cati dintre voi v-ati gandit la "simbolul Lacatus" intr-un sens mai larg decat doua cuvinte, un substantiv comun si unul propriu.

Uitandu-ma peste cariera jucatorului Marius Lacatus, pot sa trag concluzia ca "simbolul Lacatus" se refera la spirit de lupta, rautate, loialitate fata de club, culori si suporteri, performanta, INTOTDEAUNA SUPERIOR. Fotbalistul Marius Lacatus a facut foarte multe pentru Steaua. A dat multe goluri, a jucat multe meciuri, a petrecut multi ani alaturi de club, a muncit mult si ne-a adus bucurii multe sub forma cupelor si a campionatelor pe care Steaua le-a cucerit cu el in teren. A fost un fotbalist foarte bun, un fotbalist al carui nume va ramane pe veci inscris pe paginile de istorie ale Stelei si ale echipei nationale.

Sa trecem acum de la "simbolul Lacatus" la "problema Lacatus". Momentan avem la Steaua(pe langa un creditor dobitoc, un presedinte de forma, un manager prostituabil si un director sportiv[am zis bine, Mache?] caruia ii place sa mani-puleze) un antrenor Lacatus total diferit fata de ceea ce reprezenta si ceea ce era jucatorul Lacatus. Antrenorul Lacatus e moale, fara personalitate, fara spirit de invingator, supus, dispus sa se vanda oricand daca pretul e corect si fara nici un pic de respect de sine. Antrenorul Lacatus e, de fapt, la Steaua pentru ca nu e antrenor. Parerea lui nu conteaza, dorintele lui sunt 0.

Daca jucatorul Marius Lacatus era antrenor la Steaua iar Becali l-ar fi dat pe Stancu fara stirea lui, cu siguranta cel putin un scuipat ar fi sarit pe fata albanezului interlop. Daca nu cumva chiar un cap sau niste picioare. Din pacate, acel Lacatus nu mai exista. Dupa ce ne-a obisnuit in primele 2 mandate cu "Acum, Gigi, acum!" si "Cine da in Gigi, da in mine". Marius Lacatus a revenit in al treilea mandat cu: "Eu nu mai plec acum de la Steaua. Daca Gigi vrea sa ma schimbe, sa ma dea afara.", o dovada trista a faptului ca omul Marius Lacatus nu a reusit sa inteleaga ce inseamna "simbolul Lacatus" pentru suporterii stelisti, ca sa nu mai vorbim de faptul ca pare a nu intelege deloc ce e bine si ce e rau pentru Steaua.

Domnul Lacatus ar trebui sa plece de la Steaua. Si nu doar sa plece, ar trebui sa plece in suturi si cu huiduielile suporterilor stelisti in ureche. Cred ca doar asa ar putea sa inteleaga ce se petrece cu Steaua.

Eu nu cred ca Marius Lacatus din 2011 vrea binele Stelei. Eu cred ca Marius Lacatus din 2011 vrea sa ajunga la nivelul lui Marius Lacatus din 2000. Si mai cred ca ar fi dispus sa faca orice pentru a ajunge acolo sau mai sus, chiar sa arda clubul care l-a ridicat din anonimat si care l-a dus pana in varful fotbalului pe pustiul ala tupeist de la Brasov.

Dar Marius Lacatus din 2011 nu are voie sa faca rau Stelei. Nimeni nu are voie sa faca rau Stelei. Nici suporterii, nici jucatorii, nici antrenorii, nici patronii, nici chiar cei care au infiintat acest club. NIMENI NU ARE VOIE SA FACA RAU STELEI, INDIFERENT CINE E, CE A FACUT SI CE REPREZINTA! Pana la urma, nu Lacatus a facut Steaua. Steaua l-a facut pe Lacatus. Steaua l-a facut simbol. Steaua l-a ridicat acolo sus si, din pacate pentru el, se pare ca Steaua o sa dea cu el de pamant. Ceea ce a facut Marius Lacatus in ultimii ani va fi uitat foarte greu.

Un simbol e un lucru foarte subiectiv. Ce e simbol pentru mine, poate sa fie o nimica toata pentru alti oameni. Iti alegi singur simbolurile in functie de ceea ce reprezinta. Ca sa rezolvam problema principala a Stelei, trebuie intai sa rezolvam problemele mici, fiecare in parte. Avem, asadar, un antrenor, Marius Lacatus, fosta Fiara, fost mare jucator al Stelei si al Nationalei, actual sclav al unui infractor incult. Sclav din propria sa alegere.

Daca va sacaie "problema Lacatus" si nu stiti cum sa o rezolvati, puneti-va o singura intrebare:

Ar mai fi ajuns Lacatus simbol daca acum 20 de ani se comporta exact cum se compoarta acum?

Haideti sa rezolvam aceasta problema si sa trecem mai departe. Ne-am lungit prea mult. E timpul sa ne luam clubul inapoi.


Adrian

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Nu-l cunosc pe Lacatus!

Lacatus trebuie sa inscrie! Lacatus va inscrie! Motto: „Grea cruce să iubeşti pe unii./ Dar tu – ce simplă! De-nţeleg/ Secretul frumuseţii tale,/ Enigma vieţii o dezleg./ S-aude, primăvara, foşnet/ De adevăruri, cum răzbat./ Ca aeru