home
17-02-11

Dl. Valentin Ceausescu - un OM Minunat

„Undeva, în urma noastră, trebuie să existe, înaintea cuvintelor şi înaintea tuturor rănilor, un cuvânt cu care am putea mărturisi totul, sau trebuie să existe o tăcere egală cu toate cuvintele.

Trebuie să existe o apă limpede de care să nu mă mai tem să mă spăl cu ea pe mâini şi pe faţă şi pe urmă să mă privesc liniştit, fără tristeţe şi fără să fiu nevoit să surâd, uitând ceea ce ne-a făcut vinovaţi faţă de noi înşine şi faţă de alţii”. (O. Paler)

Îngropată în bestialitatea vremurilor care încep să domnească peste suflete, întreprinderea de a prezenta un om cu adevărat minunat a fost detonată din startul noilor vremi, fiind îngropată sub un potop de măscări şi lături, cele mai multe dintre ele emante de gregar şi prostie.

Sub tonele de calomnii stă viaţa unui OM. Faptele sale îl determină către statutul pe care nu vor să-l recunoască cei educaţi şi crescuţi prin ură.

S-a ridicat peste ei toţi, dar e îngropat exact de demonii acuzatorilor, care proiectează ce-ar fi făcut ei dacă ar fi avut filiaţia pe care-o urlă, acuzator, pentru alţii, dar şi apărător pentru ei şi pentru toate capetele date în zid, cu luni şi chiar anotimpuri înainte de terminarea parcursului vocaţional al celorlalţi. Toate abuzurile pe care le urlă şi le acuză, le urlă pentru că ei le-ar fi abordat şi ei le-ar fi folosit ca vehicul de succes, aşa cum au şi încercat, de altfel.

Şi pentru că, dacă ei, cu toata ticăloşia lor, nu au reuşit, cum altfel să se apere şi cum astfel să-şi justifice existenţele, decât scuipând otravă şi gloanţe spurcate, prin toată fiinţa lor, pentru a acoperi o Minune?

Ridicat dintre ei deasupra lor, prin exact acele însuşiri care le lipsesc lor cu desăvârşire şi târât înapoi, post-factum, de exact acele însuşiri care doar lor le sunt proprii, un OM şi-a dedicat toate resursele umane pentru a AJUTA la zămislirea şi APĂRAREA celei mai frumoase GRĂDINI pe care au văzut-o aceste meleaguri.

„Cândva au fost nişte nuci în grădina aceasta, dar nucii au fost tăiaţi, iar fantomele lor stau în soare acum şi asteaptă, în timp ce cocoşii ţipă ciudat.

Poate anunţă moartea nucilor de demult sau o sărbătoarea căreia i-am uitat înţelesul şi numai lumina e plină de remuşcări pentru tinereţea nucilor.

Ar trebui să fug ori să se oprească vântul, să nu se mai clatine crengile merilor şi fantomele, poate astfel se va lămuri şi înţelesul cocoşilor care ţipă.

Dar cioturile nucilor se întunecă de atâta lumină şi mă feresc să mai fac vreun pas de teamă să nu ţipe cocoşii din nou, să nu mă ucidă”. (Cândva)

Valentin a fost şi este un OM MINUNAT!




Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti are onoarea şi bucuria ca azi, 17 februarie 2011, să facă un gest minim de recunoaştere, Recunoştinţă şi Respect în faţa unei Mari Personalităţi a Clubului Steaua, prea mult auto-lustrată într-o nedreaptă semi-anonimitate, deteminantă de falsuri şi calomnii.

La Mulţi Ani, Domnule Valentin Ceauşescu! RESPECT INFINIT din partea celor care au privilegiul să cunoască tot ce-aţi făcut pentru o Minune!

Restul e o tăcere egală cu toate cuvintele.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Ce s-a mai scris pe fcsteaua.ro

Nu-l cunosc pe Lacatus!

Lacatus trebuie sa inscrie! Lacatus va inscrie! Motto: „Grea cruce să iubeşti pe unii./ Dar tu – ce simplă! De-nţeleg/ Secretul frumuseţii tale,/ Enigma vieţii o dezleg./ S-aude, primăvara, foşnet/ De adevăruri, cum răzbat./ Ca aeru