home
11-02-11

Interviu AISS - De ce se indeparteaza fanii de Steaua lui Gigi Becali

Steaua Bucuresti, cea mai iubita echipa din Romania, joaca de ceva timp cu tribunele mai mult goale. Fanii se indeparteaza tot mai mult de stadion, insa se apropie de salile de baschet sau handbal, acolo unde sectiile Clubului Sportiv al Armatei (CSA) au parte de un public tot mai numeros.

Costi Vasile, vicepresedintele Asociatiei Independente a Suporterilor Stelisti (AISS), a vorbit, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre pozitia fanilor fata de clubul din bulevardul Ghencea.

Daca echipa finantata de Gigi Becali are parte de tot mai putina sustinere, latifundiarul fiind cel aratat cu degetul, reprezentantul AISS marturiseste ca se bucura de faptul ca stelistii aleg sa sustina celelalte sporturi.

Suporterii Stelei par ca s-au indepartat de echipa in ultima vreme. Sunt ei dispusi sa revina pe stadion?

Miscarea suporterilor este una absolut normala. Din pacate, echipa de fotbal Steaua Bucuresti a inceput sa nu mai semene deloc cu ceea ce acestia indragisera initial, cu ceea ce se identificau, pentru ceea ce veneau pe stadion. Scandalurile repetate in care a fost implicata echipa prin vocea patronului, lipsa unor proiecte pe termen lung, lipsa performantelor, deciziile haotice, desele schimbari de jucatori, antrenori, nu au facut decat sa alunge suporterii de la stadion. Din pacate, Steaua nu este un caz izolat, media de spectatori din Liga 1 atingand cele mai mici cote din istorie in ultimele sezoane. Acesta este cel mai evident raspuns al suporterilor pentru managementul defectuos al fotbalului din Romania. Suporterii nu vor reveni pe stadion decat daca vor gasi un loc cu care sa se identifice, planuri de viitor pentru echipele lor, management competent, performanta si in primul rand decenta.

De ce au "emigrat" fanii catre echipele de baschet, hochei sau handbal si s-au indepartat de fotbal?

Acesta este un lucru care ma bucura nespus de mult, faptul ca supoterii au inceput sa deschida ochii catre sport, catre performanta. Scarbiti fiind de situatia de la fotbal, si-au gasit refugiul in alte sporturi care sa le suplineasca bucuria. In cazul Stelei, cel mai elocvent exemplu este echipa de baschet care, reinfiintata in urma cu 2 ani, a reusit printr-un management eficient sa ajunga printre cele mai bune echipe din Romania, sa atraga suporterii in salile de baschet si sa priveasca inainte, spre performanta. Speram ca exemplul lor sa fie preluat si de celelalte echipe si sa retraim in scurt timp clipele de bucurie din anii trecuti la alte sporturi precum hochei, handbal sa rugby.

Cum comentezi actiunile conducerii Stelei din ultima perioada?

Nu stiu daca mai are rost sa fie comentate actiunile lor, care se incadreaza in acelasi tipar al incompatibilitatii actualei conduceri cu traditia si istoria clubului. Este incalificabil sa schimbi 40 de jucatori intr-un sezon, 4 antrenori, sa dai afara fostele glorii de la centrul de copii si juniori, sa renunti la cei mai importanti jucatori ai tai si sa nu aduci pe nimeni in schimb iar singurele lucruri prin care te faci remarcat sa fie aparitiile zilnice presarate cu scandal de la GSP si Sport.ro, iesirile nocturne prin diverse cluburi comunale sau partidele de "relaxare" in fata webcamului. Blazonul Stelei este tarat prin noroi in fiecare zi iar cei care continua sa sustina Steaua nu fac decat sa ajute la ingroparea ei.

Cum vezi transferul lui Burdujan?

E un jucator care nu-mi spune multe, desi a fost considerat de catre multi drept un mare talent, pana acum nu a confirmat nimic. Totusi, cand ramai fara cei mai importanti atacanti din lot, Kapetanos si golgeterul echipei Bogdan Stancu, si-l aduci pe Burdujan ca sa suplineasca lipsa lor, spune multe despre tine ca echipa. Insa, Burdujan se incadreaza in strategia Stelei: jucatori ieftini sau liberi de contract cu un salariu pana in 10.000 de euro pe luna, ca atat ne permitem, care sa tina Steaua pe linia de plutire si sa ofere cat mai multe aparitii pentru patroni, in prime-time, la posturile de sport. Performanta 0.

Ce asteptari aveti de la noul an?

In ceea ce priveste echipa de fotbal, suntem cat se poate de convinsi ca nu se poate spera la performanta in conditiile actuale de bataie de joc din partea conducerii. Asadar, singura sansa ca suporterii sa se poata bucura din nou alaturi de FC Steaua Bucuresti o reprezinta ruperea oricaror legaturi intre club si patronul actual, Gigi Becali.

In ceea ce ne priveste, vom face tot ce ne sta in putere pentru a duce mai departe spiritul stelist asa cum il intelegem noi, prin actiuni de promovare a valorilor pe care s-a cladit acest club, a istoriei, a traditiei, a adevaratelor simboluri, si vom continua sa sprijinim atat financiar, logistic, cat si prin prezenta noastra la salile de sport echipele CSA Steaua Bucuresti, ale caror jucatori merita cu prisosinta incurajarile noastre.

ziare.com

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
51 ani de la 23-02-1960

Ziua de nastere a lui Adrian Bumbescu

Adrian Bumbescu este unul din componentii echipei de aur a Stelei, castigatoare a Cupei Campionilor Europeni in 1986 si a Supercupei Europei din 1987, ambele cu Steaua Bucuresti.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Nu-l cunosc pe Lacatus!

Lacatus trebuie sa inscrie! Lacatus va inscrie! Motto: „Grea cruce să iubeşti pe unii./ Dar tu – ce simplă! De-nţeleg/ Secretul frumuseţii tale,/ Enigma vieţii o dezleg./ S-aude, primăvara, foşnet/ De adevăruri, cum răzbat./ Ca aeru