home
15-01-11

Steaua "recunoscatoare"

Astăzi Gazeta Sporturilor a publicat cum arată organigrama clubului din Ghencea, organigramă ce e formată după bunul plac al patronului și este exclusiv formată din oameni ”profesioniști”. Fostele valori ale clubului sunt ”respectate” și ”ajutate” de clubul FC Steaua, la fel cum și cele din afară nu sunt uitate de cluburile lor dragi.
Din declarația patronului, Steaua este Real Madridul României și joacă tiki-taka BarCelona așa că este normal să o comparăm cu echipele de cinci stele din Vest.
Plecăm în Anglia și vedem că Bobby Charlton, un bătrânel care a făcut istorie pentru clubul Manchester United, se află în organigrama clubului englez și este plătit de aceștia, chiar dacă rolul lui practice este aproape de zero.
Acelasi club, a platit cei mai buni psihoterapeuti si doctori să îl ajute pe George Best (care și-a tocat totul pe alcool și alte vicii), au făcut tot ce le-a stat în putință să îl salveze, însă în 2005, Best a plecat dintre noi.
Plecăm spre Nothingham, unde Forest, un club care se află în datorii de ceva vreme, plătește o pensie destul de importantă pentru familia Clough si Taylor, personae care le-au adus o glorie uriașă în anii 80. Respectiva pensie ajunge și în buzunarul jucătorilor din aceea perioadă, inclusive în cel a lui Martin O’Neil, însă acesta a refuzat-o din cauza venitului destul de bun pe care îl avea.
Lăsăm Anglia și plecăm spre Spania, unde Real Madrid și Barcelona au în organigramă oameni care au făcut enorm pentru ele, Real-ul plătind iarași doua pensii importante pentru familia Puscas și di Stefano.
Un alt club care se află de data aceasta mai aproape de noi, Dinamo Kiev, are o fundație numită Valery Lobanovski, după uriașul antrenor și jucător al lor, fundație care ajută tinerii nevoiași care doresc să se apuce de fotbal.
Revenind la clubul nostru, ”profesionalismul” depășește orice limită și ”ajută” fostele glorii fără să clipească.
Mai jos avem o listă cu foști importanți oameni ai Stelei si CCA-ului, care sunt si au fost ”ajutați” de conducerea clubului :

Emerich Jenei – s-a încercat aducerea dumnealui pe post de...cârpă, însă acesta a refuzat clubul în diferite ocazii. Nu se pune în discuție vreo pensie din partea FC Steaua București sau vreun ajutor financiar.

Anghel Iordănescu – fostă glorie stelistă, nelăsată să intre pe Ghencea la un moment dat de unul dintre bodyguardzii patronului.

Mihail Majearu – cel mai talent jucator al generației Sevilla, om ajuns în stradă. În 2005, au apărut primele probleme ale sale, iar cel ce patronează-creditează clubul s-a laudat că rezolvă tot și îl ajută. În 2010, suporterii stelei și Gazeta Sporturilor au realizat o campanie de ajutorare a acestuia. Implicarea patronului-creditor este inca necunoscută

Lucica Bălan – jucator din generația Sevilla, se spunea că are ceva probleme cu alcoolul. Adus și dat afară de patron prin intermediul cârpelor.

Gabriel Pele Balint – om de bază al marii echipe a Stelei, om scârbit de ce se întămplă în Ghencea, trimite o scrisoare deschisă în care îl acuză că distruge tot ce înseamnă Steaua. Catalogat de multe ori de către patron drept un ”homosexual”

Lazlo Boloni – încă un mare nume al Stelei, are aceeași atitudine față de patron, condamnă drumul pe care l-a luat Steaua, este denumit de către creditorul-patron drept ”bozgor nenorocit”.
Ion Voinescu – cel mai mare portar pe care acest club l-a avut. Trăiește cu un venit destul de mic, implicarea clubul în ajutorarea sa este aproape egal cu zero.

Marcel Răducanu – Glorie a Stelei, poate cel mai talentat jucator pe care acest club l-a avut vreodată. Bolnav destul de grav, a avut nevoie de o sumă destul de importantă pentru a se face bine. Implicarea Stelei ? Zero ! Niciun leu macar. Unele voci spun ca Borussia Dortmund a intevenit imediat când au auzit de greutatea prin care trecea domnul Răducanu.

Tudorel Stoica – capitanul generației maxime a Stelei. A refuzat Steaua astă-vară din cauza patronului, chiar dacă Pițurcă a făcut tot ce a putut pentru a îl aduce. Nu primește nicio pensie din partea clubului, nu primeste nici macar respect. In Belgia este considerat cel mai bun scouter pe care Anderlecht l-a avut in ultimii 20 de ani, plecarea sa reprezentând și declinul echipei belgiene.

Într-adevăr, clubul din Ghencea a întins o mână de ajutor lui Bumbescu, Ducadam si Lăcătus, persoane care par nederanjate de situația Stelei, atât timp cât în cont vine o sumă de bani. Din pacate, piesa lui Holograf, ”Banii Vorbesc” se potriveste perfect aici. Dumnealor o sa fie pioni pentru o vreme, iar în momentul în care o să întrerupă colaborarea cu Steaua, vreo pensie sau ajutor financiar din partea clubului vor reprezenta ceva rupt din romanele lui Marc Levy.

Istoria Stelistă este bogată, însă se îndreaptă spre uitare. Știti ce este cu adevărat trist ? Peste un deceniu, jucatori cum sunt Nicoliță sau Tănase vor reprezenta Steaua în emisiuni drept foste glorii steliste.


I.N.Money
FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Pentru veteranii Armatei Romane: suntem alaturi de voi!

Clubul Sportiv al ARMATEICand spui "Armata Romana" spui "Steaua" si invers. De la infiintare si pana-n zilele noastre, cele doua institutii s-au confundat. Intr-un fel, ambele au (re)prezentat demnitatea, mandria si gloria ac

Inceput de drum

Cupa RomanieiData de 19 decembrie este o data de referinta in istoria glorioasa a Stelei. Putini cunosc acest fapt si chiar mai putini cunosc de ce aceasta data este una istorica. Pe 19 decembrie 1949, Steaua, pe