home
07-01-11

Managerul general al Stelei o ia din doua parti

Domnul Mihai Stoica (cum e cunoscut functionarilor de la cartile de identitate), Meme, Mimi, Michele (cum e cunoscut microbistilor), a redevenit conducatorul Clubului Steaua – sub functia de manager general ascuzandu-se atributiile maxime executive investite unui om, in Clubul nostru, in acest moment – adica detine functia de presedinte.

Lasam la o parte contorsionarile morale, prin care a incercat si a reusit, sa scape de propriile actiuni fizice, in ciuda faptului ca au fost si sunt neinterpretabile, vizibile negru pe alb, sau video – ca sa ia aminte toate oile, de la cine asteapta renasterea – si observam ca domnul Mihai Stoica, continua sa ofere, prin comportamentul sau, premisele unui ticalos absolut.

Astfel, postul de conducator al Stelei ar trebui sa fie mai mult decat o functie.

Ar trebui sa fie o onoare si o demnitate! O demnitate recunoscuta si tratata ca atare de titular, care, prin propriul comportament, trebuie sa impuna perceptia publica asupra ei, la nivelul maxim posibil.

Postul de presedinte la Steaua trebuie sa fie un reper absolut, onorat ca atare, in primul rand de persoana care-l ocupa!


Lasam – pentru moment – la o parte, toate gesturile publice reprobabile ale lui Mihai Stoica din primul mandat, cand a dus in derizoriu functia de presedinte al Stelei, prin toate istericale de muiere la menopauza si agresivitatile artificiale, care vadeau nesiguranta si slabiciune.

Lasam la o parte insasi figura lui Mihai Stoica, care-l dezavantajeaza natural, prin aparenta de copil handicapat. Aia nu era vina lui. Dar era vina lui cand mecla aia de avorton neinstitutionalizat reprezenta Steaua, in toate disputele si mizele ei si e vina lui cand aparitia stramba a lui Mihai Stoica incepea sa o defineasca.

Lasam la o parte, tot ce a exprimat Mihai Stoica despre Steaua si despre creditorul Stelei si stapanul sau, domnul europarlamentar Jiji Fecali. Lasam la o parte caracterul molustii si ticalosia de a lovi – in public –, un suporter. Lasam la o parte lovitura in sine, printr-un gest care trebuia sa-l declare persoana non-grata in fotbalul romanesc.

Lasam la o parte „Eu nu tin nici cu Steaua, nici cu Dinamo. Mai mult, sa stiti ca simpatizez cu Rapid, si nu spun asta pentru ca aceasta declaratie apare in Giulestina Magazin" (Giulestina Magazin, Decembrie 1999).

Lasam la o parte: „Celor care ma intreaba daca voi accepta o oferta din partea Stelei, le transmit sa reciteasca motto-ul meu” (18 august 2010, blogul personal). Motto-ul: Mai bine mor in picioare decat sa traiesc o viata in genunchi.

Lasam la o parte: „Suporterii Rapidului sunt, de departe, cei mai tari din tara. De departe”!

Lasam la o parte filozofia lui Mihai Stoica despre credibilitate: „Mie imi creeaza doar repulsie, dar in acelasi timp ma deranjeaza. Stiu ca aproape toate declaratiile de acest gen n-au credibilitate. Si ca ilustreaza perfect debilitatea celor care le produc cu entuziasm debordant”. (21 mai 2010, blogul personal)

In fine, lasam la o parte cutiile de carton, juramintele de credinta, tratativele cu Dinamo, dualismul dusman-prieten (-dusman) cu Puradelul National, lasam la o parte faptul ca intr-o declaratie spune ca Steaua e maximum lui, iar intr-un articol de pe blogul personal scrie, dupa despartirea de Urziceni, ca Astazi, cel mai frumos capitol din cariera mea a luat sfarsit (boldicele ii apartin).

Lasam la o parte si atitudinea fata de Fecali, care, pentru orice om cu minim obraz, nevorbind de o minima demnitate, ar fi insemnat evitarea pe viata a unei prezente intr-un spatiu comun cu respectivul, dupa jignirile severe si – de fapt – dupa exprimarea sincera a parerii despre personaj. In esenta, lasam la o parte ca linge unde a scuipat si s-a cacat.

Lasam la o parte toate minciunile lui Mihai Stoica, care azi spunea ceva si maine facea exact contrariul, vrajindu-i pe trogloditii ancestrali cu tupeul de curva siderurgista si lasam la o parte tot jegul pe care l-a demonstrat acest individ.

Lasam la o parte ca, prin ce a facut – la vedere – ar trebui sa fie un nume stigmatizat pentru Steaua si pentru toti stelistii care vor binele ei, pe termen lung.

Desigur ca lasam la o parte si inceputul mandatului cu numarul doi, cu lighioana de Maftei impusa Stelei, prin mari presiuni, intr-o actiune blocata doar de instinctul de turma al stelistilor, care au simtit, pana si ei, ca e prea mare compromisul cu care se incepe.

Lasam la o parte si situatia de azi, cand, aceiasi stelisti il sustin pe acelasi individ care-si incepea proiectul de reconstructie al Stelei cu demonstrarea filozofiei sale cu privire la caz, prin incercarile disperate de a-l impune pe Maftei, nu pentru binele Stelei, ci pentru ca „asa i-am promis lui Maftei, ca la orice echipa ma voi duce, il voi lua cu mine”.

Lasam la o parte si ne facem ca nu vedem faptul ca, pe langa vesnicul compromis care ne omoara, cu „ne-a Jiji da banii”, asteptam salvarea de la unul de „n” ori mai compromis decat ne-a Jiji, care macar e consecvent cu sine insusi si se afirma ca ceea ce este.

Si fireste ca lasm la o parte toate fitile si jocurile asa-zis strategice (n.n. perverse) ale lui Mihai Stoica cu privire la Nord-Sud. Adica asmutitul, invrajbitul, mintitul, manipulatul etc.

Lasam toate astea – pentru moment – la o parte, si observam un singur lucru, care sare in ochi precum o grasa de 110 kile pe plaja in Somalia, o sticla de suc in barul presedintelui, lipsa numelui de Steaua din stirile rusinii, de zi cu zi, sau un trofeul in vitrina aceluiasi greu-incercat Club, in ultimii 4 ani.

Strigator la cer si mai de nimeni observat, managerul general al Stelei mai are un loc de munca, in afara de acela de conducator suprem al Stelei!

Asadar, cea mai onoranta functie din fotbalul romanesc, aceea de conducator al Stelei, este tarata inca odata in mocirla, de catre domnul Mihai Stoica, prin faptul ca acesta mai are un job, cum ii spune acum la munca. Adica munceste pentru bani altundeva, in afara de Steaua, in timp ce este presedinte de facto in Ghencea!
Nu munceste ca ambasador UNICEF sau ca presedinte de CA pe la vreo mare internationala (cum am mai putea intelege), ci acolo unde muncesc alti zeci ca el, pentru cateva mii pe luna (4-5 mii, in cazul lui). Realizati nivelul mizer despre care vorbim si realizati micismul si ridicolul situatiei. Ridicol care defineste fidel Steaua de acum si ce se va intampla cu asteptarile de la viitor. Care vor fi costurile, pe termen mediu si lung a ceea ce se intampla azi.

Problemele Stelei, care e pe locul pe care e, cu datoriile pe care le are, cu probleme de imagine severe si cu cel mai de jos nivel din istorie, nu inseamna mai nimic pentru domnul Mihai Stoica, care gaseste timp pentru a fi angajat (caci asta inseamna colaborare pe bani) la un post de televiziune, unde comenteaza fotbal international.

Cum sa explici rusinea pe care o aduce asupra functiei, in momentul in care presedintele Stelei (caci asta e MM) este angajat la un post tv, in calitate de analist si comentator de meciuri!

Presedintele Stelei este angajat la Digi, ca sa comenteze meciuri de fotbal! Voi va dati seama ce inseamna asta? Realizati rusinea si degradarea la care a ajuns Steaua? Fireste ca Mihai Stoica o sa nege ca-i asa, dar aparitia continua in studiourile de acolo (ca invitat-colaborator), precum si faptul ca dumnealui comenteaza live meciuri (cum a fost aseara Inter-Napoli), demonstreaza in mod clar ca presedintele Stelei mai are un loc de munca, de unde castiga bani.

Lacomia si nesimtirea acestui specimen jegos, care raspunde la numele rusinos de Mihai Stoica a ajuns la un nivel grotesc si se rasfrange, acum, si mai mult asupra Stelei. Asta e desconsiderarea demnitatii de conducator al Stelei, intr-un gest care trimite in derizoriu, daca nu in noroi, statutul.

Cum sa fie presedintele Stelei angajat altundeva? Cum sa primeasca bani de altundeva? Cum sa mai ai alt loc de munca in afara de Steaua, daca esti conducatorul ei executiv suprem? Nici macar sa mai apari la astfel de emisiuni nu mai ai voie, dar sa fii si platit sa o faci!

Cum sa nu recunosti Steaua ca maximul si cum sa nu realizezi, tu singur, in mod natural, incompatibilitatea morala crasa de a primi bani de altundeva?


La aceste intrebari, oile vor fi foarte interesante de raspunsurile si explicatiile perverse ale domnului Mihai Mtoica, care – chiar daca nu chiar asa cum ne-am fi asteptat noi – demonstreaza, fara drept de interpretare, ca-i place sa o ia la dublu.

La ce sa te astepti de la viitor, cand presedintele Clubului Steaua este primul care nu onoreaza demnitatea pe care o detine si o coboara in mocirla, pentru propiul interes financiar, paralel cu activitatea si interesele clubului?

Din pacate, asta se resfrange – din nou – direct pe obrazul din ce in ce mai ingrosat al Stelei, care este detonata moral de la varf – din start si din interior – de insasi marea personalitate care trebuia sa o salveze.

Lesne de inteles ce va urma la Steaua cu aceste principii de existenta, ca reper...

Mişel Platini

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
6 ani de la 11-01-2005

Aparitia Boys Reghin


Pe 11 Ianuarie 2005 isi facea aparitia grupul ultra Boys Reghin. Primul meci la care au fost prezenti cu steagul de gard a fost Valencia - Steaua, pe Mestalla. De atunci au fost prezenti la foarte multe meciuri, atat acasa cat si in deplasare, alaturi de Peluza Sud, in ciuda distantelor foarte lungi pe care le-au avut de strabatut.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gabi Balint - parte din Steaua

Anii de sus ai gloriei lor...Dupa despartirile de Marcel Raducanu si Lita Dumitru, inceputul anilor `80 era marcat de necesitatea remanierii unui lot care avusese sansele lui (multe), dar care, acum, se considera, pe buna dreptat

ROŞU’

Nicolae UngureanuNicolae Ungureanu, un fotbalist de mare valoare, provenit din şcoala craioveană, a evoluat sub culorile alb-albastre 10 sezoane. Cum părul său bătea în roşcat, tribuna l-a alintat „Roşu’�