home
05-01-11

Steaua, o mare familie

În Ghencea nu mai e vorba de primeniri de lot, ci de schimburi de populaţie.

Există o etapă în viaţa oricărui jucător stelist: cea în care este “ţinta principală”, “obiectivul numărul 1″, “jucător esenţial în viziunea antrenorului”. Etapa asta ţine, după cum îi arată şi numele, o etapă, apoi respectivul e pus pe lista de transferări. E drept, fotbaliştii au şi defecte înnăscute, cum ar fi salariul negociat iniţial, de aceea în Ghencea nu se mai discută despre contracte sezoniere, ci despre asocieri de o repriză sau colaborări în vederea unui corner.

Niciun jucător adus acum un an la Steaua nu se mai află în lot, căci dacă gospodarul îşi face iarna car şi vara sanie, patronul înţelept îşi face permanent echipă. Se întorc Dică, Pepe şi Parpas, în timp ce Zapata, Kapetanos şi Anghelov pleacă, iar Geraldo mai stă un pic. În acelaşi timp, Onofraş şi Marinescu se duc la echipa de unde au venit, care între timp s-a mutat şi ea. Este aşteptat Iliev, iar Gabriel Matei va apărea şi el la un moment dat. Şi tot aşa. Când va intra în teren la vreo accidentare, doctorul îi va şopti celui care se zvârcoleşte pe gazon: “Hai sus, că ai tren la opt jumate! Ţi-am adus valiza, piciorul ţi-l trimitem prin poştă. Înainte să pleci, nu uita să treci pe la club să plăteşti consultaţia”.

În toată organigrama se schimbă liniile ca la hochei. Narcis Răducan a fost remarcat în biserică, Caramarin într-un album de familie. Luţu a fost simpatic de Revelion, când a jonglat cu patru portocale, iar cei veniţi cu steaua au fost opriţi la marketing, întrucât au dovedit ataşament pentru tradiţii şi numele clubului. În curând, va exista un scouter şi pentru depistarea scouterilor, departament care are ca principal obiectiv ţinerea sub observaţie a blocnotesului în care locuieşte Claudiu Răducanu. “Unde e karamianul de pe stânga? Vreau să-l vând!”, va tuna patronul. “L-am dat pe doi parpaşi”, va explica adjunctul departamentului de PR. “Nu-i adevărat! L-am luat eu azi dimineaţă la schimb cu frate-su, cu gând să-l dăm la GSPTV şi să-l aducem pe Adi Matei în centrul apărării”, va interveni directorul de marketing. “Păi, eu sunt deja aici”, va sări Adi Matei dintre cei patru antrenori principali, “am venit în locul lui Lăcătuş”.

Peste vreo câţiva ani, vor fi pe terenurile din Liga 1 atâtea foste glorii steliste, încât niciun jucător nu va mai şti dacă a pasat bine sau la adversar. Ba chiar şi când vom trece graniţa la bulgari, e posibil ca tipul îmbrăcat în tricou roş-albastru care ne face plinul la Cavarna să fi jucat şi el douăzeci de minute pline la Steaua, înainte de a fi cedat la pauză la Litex Loveci.

Şi se întâmplă astfel pentru că Steaua este o mare familie. Familia Becali.

Adrian Georgescu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
6 ani de la 11-01-2005

Aparitia Boys Reghin


Pe 11 Ianuarie 2005 isi facea aparitia grupul ultra Boys Reghin. Primul meci la care au fost prezenti cu steagul de gard a fost Valencia - Steaua, pe Mestalla. De atunci au fost prezenti la foarte multe meciuri, atat acasa cat si in deplasare, alaturi de Peluza Sud, in ciuda distantelor foarte lungi pe care le-au avut de strabatut.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gabi Balint - parte din Steaua

Anii de sus ai gloriei lor...Dupa despartirile de Marcel Raducanu si Lita Dumitru, inceputul anilor `80 era marcat de necesitatea remanierii unui lot care avusese sansele lui (multe), dar care, acum, se considera, pe buna dreptat

ROŞU’

Nicolae UngureanuNicolae Ungureanu, un fotbalist de mare valoare, provenit din şcoala craioveană, a evoluat sub culorile alb-albastre 10 sezoane. Cum părul său bătea în roşcat, tribuna l-a alintat „Roşu’�