home
25-12-10

Dictatura prostiei

A venit pauza de iarna in liga 1 si, desi Steaua e pe 7 in campionat, maimuta urlatoare din Ghencea a inceput sa faca din nou ceea ce stie cel mai bine: sa urle.

"Voi face in campionat o dictatura financiara. Voi lua cei mai buni jucatori din campionat!" - Gigi Becali

Creditorul Stelei a demonstrat, oare pentru a cata oara?!, ca nu stapaneste limba romana. Lucian, Virgil sau Mache ar trebui sa puna mana pe un dictionar si sa ii explice mai bine ce inseamna expresia "dictatura financiara", cum functioneaza si de ce ai nevoie ca sa poti face asa ceva. Domnul oieroparlamentar are impresia ca, daca striga destul de tare si daca crede destul de puternic, tot ce spune dansul se indeplineste. Din pacate, nu e asa. Sau poate Gigi Becali e un mare optimist care spera ca, daca tot e vremea sarbatorilor, Mosul o sa ii aduca si lui ceva.

De ani buni suntem amenintati cu aceasta "dictatura financiara", inca de pe vremea inceputului "hegemoniei". Dar, tot de ani buni, amenintarile raman la stadiul de cuvinte goale si nimic mai mult. Financiar, desi echipa a avut profit in fiecare an, Steaua este la pamant. Nu isi permite sa cumpere jucatori de mare valoare, desi tot ameninta, si, de cele mai multe ori, se multumeste cu semnarea unor jucatori liberi de contract, jucatori care, de cele mai multe ori, au o valoare slaba.

Mai mult, echipa nu isi permite nici macar sa ii pastreze pe acei jucatori cu care a dat lovitura, jucatori veniti liberi de contract dar care s-au impus, care au aratat ca au valoare si care nu au dezamagit. Asadar, aflam ca Geraldo si Kapetanos sunt pe faras, in timp ce Zapata a fost pur si simplu dat afara.

Kapetanos, desi a fost golgeterul echipei in ultimele doua sezoane, avand o medie fantastica de aproape un gol la doua meciuri, este dat afara pentru ca are un salariu de 200 de mii de euro pe sezon. Asta in conditiile in care la echipa sunt pastrate nonvalori ca Baciu sau Nicolita si alti jucatori care castiga 120 de mii de euro pe sezon(desi se zvoneste ca Banel are salariu peste 200 de mii) si nu fac nimic, dar care sunt preferatii creditorului.

De altfel, salariile sunt o mare problema in Ghencea. Desi Steaua vrea sa se bata de la egal la egal cu fortele Europei, la nivelul salariilor, echipa creditata de Becali nu face fata nici altor echipe din liga 1.

Asta sa insemne, oare, "dictatura financiara"?

"Il vreau pe Moraes dar nu dau bani pe el!"
"O sa iau 2-3 jucatori de la Otelul si nu mai iau ei titlul!"
"Eric e bun dar il iau pe Dica, ca e mai ieftin, desi nu cred ca o sa joace nimic."
"Ii iau pe Gaman si Mihai Costea..."
"Dorinel Popa e un jucator bun, ar fi util Stelei. 350 de mii de euro costa? Prea mult, la revedere."
"L-as vrea pe Wesley, e bun, dar cere salariu prea mare. La revedere."


Doar alte cateva exemple de "dictatura financiara" a la Becali.

Steaua nu e un club sarac. Steaua are bani. Steaua face bani. Marketingul functioneaza, sponsori sunt, bani vin si din simplele participari la anumite competitii. Steaua si-ar permite oricand jucatori de 1-1,5 mil. euro ca Eric sau Moraes si ar putea oricand sa satisfaca salarii de 200-300 de mii pentru un atacant care da 15 goluri pe sezon, precum Kapetanos, sau pentru un fundas de incredere, ca Geraldo.

Din pacate, la Steaua exista o gaura neagra numita Becali, gaura neagra care suge toti banii dar si toata viata echipei.

Desi Steaua a avut un inceput promitator de sezon, cu Piturca, care a incercat sa aduca profesionalismul la echipa, totul s-a dus dracului si echipa a revenit repede la nivelul din iarna trecuta, cand dadea afara jucatori ca Rada si aducea in schimbul lor tot felul de jelevi, tali si karamieni. Va urma un retur lung si greu si nu ar trebui sa fim surprinsi daca "performante" de genul acelui 1-5 din Giulesti se vor repeta.

Aici ne-a dus dictatura lui Becali, o dictatura a prostiei, nicidecum una financiara.

Sa speram, totusi, ca Anul Nou ne va aduce si noua cateva bucurii in ceea ce priveste echipa de fotbal Steaua si il va duce pe Becali cat mai departe de Ghencea.

Sarbatori fericite tuturor!



Adrian

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Steaua - oglinda decaderii

Imparatul este GOOOL !Auzi la ei, „ghinion”. Nu dragilor, e neputinta si un blestem aroman care joaca table si mulge oi. Ghinion a fost cand am avut doua bare in returul semifinalei CCE din 1988 cu Benfica sau cand ne-

Dan, capitan de play

Noi nu uitam cine esti!Produs 100% al Clubului Steaua, Dan Petrescu este una din cele mai stralucitoare personalitati pe care le-a dat ros-albastrul fotbalistic, alaturi de Ilie Dumitrescu, Marcel Raducanu, Anghel Iordanesc