home
17-12-10

Respiram!

Meciul cu Napoli salveaza, pentru o buna bucata de timp, Steaua! Atmosfera dinaintea meciului, bascula – periculos – catre interpretari ce ar fi dus neindoielnic, din partea stapanului Becali, la o decizie care ar fi pus in mare pericolul viitorul clubului.

Rezultatele penibile din aceasta toamna – punctate de infrangerea umilitoare de la Bistrita si de inca un potop de rahati dinspre curul lui Dinamo spre fruntea Stelei si inaltatorul loc 7 din clasament – precum si intreaga incarcatura mentala din jurul echipei, erau puse in sarcina antrenorului, care era descoperit foarte aproape de statura sa – profesionala si umana – adevarata.

Incepand sa fie vazut ca vinovat de performantele echipei – chiar daca nespus public, inca – de catre Gigi Becali, Marius Lacatus era intr-o postura care, odata inteleasa corect, ar fi pus Steaua in mare pericol.

Dublata de faptul ca demiterea sau fortarea demisiei lui Lacatus ar fi antrenat si plecarea lui Duchkadam (care ajuta foarte mult Steaua, aratand tuturor, cu fiecare aparitie, ce fel de om trebuie sa fii ca sa suporti prezenta lui Becali, si cu atat mai mult, sa-i fii angajat, adica sclav), aceasta plecare ar fi avut un potential distructiv enorm.

Gigi Becali isi joaca o carte uriasa – cam ultima. Falit, cu datorii mari catre angajatii clubului, care-l urasc, cu Avicola vanduta pe bucati, cu Arcom in conservare, cu dosare penale, zero politic si zero ca perspectiva, cu Steaua ca singurul mod prin care mai poate trai, Becali se bazeaza si depinde de performanta sportiva a Stelei, adica de castigarea campionatului.

Se stie clar ca Becali nu da bani la Steaua! Steaua se autofinanteaza, in cea mai mare masura. Chiar in conditii dezastruoase, sportiv, drepturile de televizare si sponsorii acopera cea mai mare parte din buget. Iar in conditiile unui management decent, Steaua ar prospera, oilor, Becali nefiind decat o capusa. Pe contingentul Urziceni nu s-a platit niciun euro! Becali si-a recuperat o creanta de la un om care-i datora o suma pe care nu avea cum sa o plateasca. Daca Becali avea de recuperat 4 milioane de euro si nu ar fi putut sa o faca in urmatorii 3-4 ani, pana la o minima revenire a economiei, atunci e logic ca a acceptat (supra)evaluarile lui Bucsaru. Dealtfel, Becali singur recunostea acum 2 zile, la telefon, ca replica la scursura de moderator, care-l instiga: „Da, domnu` Becali, ati bagat atatia bani in jucatorii de la Urziceni!”: Hai ma, ce bani am dat pe aia de la Urziceni? Am dat eu bani? Ce dracu’! Becali putea sa nu ia nimic de la Bucsaru, pana peste peste 3-4 ani, sau sa ia 7 jucatori acum! E simplu! A ales sa ia 7 jucatori.

Asadar, incoltit din multe parti, Becali depinde, in principal financiar, dar si ca imagine, de castigarea campionatului! Este ultimul an in care Romania va avea echipa, direct, in grupe, miza, pentru Becali – nu doar financiara – fiind enorma!

Castigarea campionatului l-ar salva pe Becali si ar ingropa definitiv Steaua. In cazul castigarii campionatului, cu cele 20 de milioane care ar finanta Steaua 3-4 ani din acel moment, cu cele 6 meciuri din grupe precedate si urmate de circaraia de 2-3 zile din jurul lor, precum de toate mistourile spurcate promovate ca stiri – O sa iau un jucator de 5 milioane! O sa fac o echipa care sa bata Europa! Vreaua sferturi in Liga Campionilor! Asta-i pohta ce-am pohtit! – intr-o atmosfera care nu va mai fi reprezentativa pentru Steaua, caci mizeria aia va deveni Steaua, care va fi omorata si ingropata definitiv!

Milioane de stelisti se vor fideliza definitiv in jurul lui Becali, pe care-l vor recunoaste ca fiind Steaua, intr-un gest care – mai mult decat retrogradarea in Divizia Onoare sau chiar desfiintarea –, va insemna piatra de mormant a Stelei.

Castigarea campionatului il va legitima pe Jiji Becali in fata stelistilor cvasi-majoritari – cei care de-abia asteapta o fapta fizica, pentru a putea sa-si urle ce le dicteaza intimitatea psihica – si-l va confirma ca Stapan Absolut al Stelei, pentru tot restul vietii sale puturoase.

Meciul cu Napoli ii accentueaza frica de a-l demite pe Lacatus (cu toate soaptele lui Michele la ureche) si mai da o gura de oxigen Stelei, prin faptul ca un incompetent absolut, din punct de vedere profesional – care va permite, in continuare Stapanului sa se bage in viata echipei, detonand totulva ramane sa-i conduca echipa lui Becali spre performanta care va insemna moartea ei.

Meciul cu Napoli vine la fix pentru a evita despartirea de cel care ne garanteaza ca Steaua nu va castiga campionatul, acel campionat care – odata castigat – o va ingropa definitiv sub bucile puturoase ale lui Becali.

Prin mentinerea lui Marius Lacatus la conducerea echipei, Steaua isi castiga dreptul la speranta.

Respirăm!

Filip Pindean

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Steaua - oglinda decaderii

Imparatul este GOOOL !Auzi la ei, „ghinion”. Nu dragilor, e neputinta si un blestem aroman care joaca table si mulge oi. Ghinion a fost cand am avut doua bare in returul semifinalei CCE din 1988 cu Benfica sau cand ne-

Dan, capitan de play

Noi nu uitam cine esti!Produs 100% al Clubului Steaua, Dan Petrescu este una din cele mai stralucitoare personalitati pe care le-a dat ros-albastrul fotbalistic, alaturi de Ilie Dumitrescu, Marcel Raducanu, Anghel Iordanesc