home
05-12-10

Pfff, ce ma mai speriasi, hangiule!

Crezui că o să joci până la capăt, ţinându-te drept, în strâmbăciunea cu care ai inceput. Crezui că o să-i păcăleşti pe toţi, überbewerten. Că şi tu crezuşi la fel! Şi ăl de deasupra ta, la fel crezu, că doar de-aia te-a băgat sub el şi în faţa lui, în acelaşi timp. Ştia exact ce-i trebuie. Şi ţie la fel. V-aţi bunghit din prima. Sofortige Wiedererkennung.

Ce mă mai strofocam de indignare când auzeam cum se pune istoria pavăză în faţa polutţilor latifundiare şi cum mă mai îngrijoram când mă gândeam la destrămarea tuturor câte sunt. Cum te vedeam deformând, până la nerecunoaştere, sensul şi cum îi vedeam pe ei croiţi după tine. Das Werk von Insidern.

Era primăvară, şi apoi se făcu vară, şi eu, nu ştiu de ce, simţeam aerul recii al iernii, încă de atunci. Repetiţia dojenitoare i-a aprins pe mulţi şi am stiut că nu se mai pot face reparaţii şi că doar tu poţi să l-i te arăţi aşa cum eşti. Ştiam că o să treacă ceva timp. Căci să arăţi pe unul aşa cum e, au considerat jignire şi atac. De fapt, se simţeau atacaţi ei. Să fi văzut cum au sărit să te apere şi cum se revoltaseră, căci se uitau la cine eşti, dar nu te vedeau pe tine. Şi n-au acceptat felaţia diavolului, căci nu trântorul operat de caracter era în mintea lor. Îl vedeau pe vajnicul el.

Aşa cum o fac toţi, iar tu rânjeşti, din spatele lui. Ba ca victimă, ba ca erou. Alle gute dinge sind vier, nu? În ce te priveşte, da! Şi doar odata a fost de ajuns, când înfloreau teii care miroaseau dumnezeiesc in dimineţile alea, după care, joc pe cadavrul lui, ori ca salvator, ori ca victima. Ori ca asistat, ori ca asistent. Essen, trinken, caterincăn… Cu un regres aparent direct proporţional cu expunerea. O auto-devorare care nu poate să nu mă liniştească. Căci mă panicaseşi... Şi pentru tine, atunci, când se termină piesa – şi piesa asta, fii sigur, o să se termine mult mai repede decât te astepţi – ce mai rămâne, atunci, pentru tine, dupa ce ai schimonosit totul? Im Dienst der Menschheit, fireste!

După ce te-ai acoperit de zoaiele care, după câte arăti, ţi-au fost obiectivul maxim al vieţii tale de dupa, fiind in al noulea cer, cand le-ai atins, ce-o să-ţi mai rămână? Şi pentru zoaiele alea ce-ai câştigat? O să vezi că nimic. Lehn dich zu weit aus dem Fenster und du fällst raus. Avioanele zboară sus, şi-o dată o să plesnească una din rontunjimile alunecoase (să vezi că n-o să poţi nici să le prinzi în mână, că-s ale dracu de independente), căci şi serul ăla, sau ce-o fi, are limitele lui. Şi lucrările bucale, de porţelan, de care mai multa nevoie pari a avea tu, dupa atâtea logodne cu norocul Stăpânului, o să-ţi urle, peste câţiva ani, a impotenţă şi a ratare si a geronto-umilire şi n-o să-ţi fie ce putea să-ţi fie milioanele trădate. Sprijin şi mângâiere. O să vezi!

Milioane pe care scuipi, cu accent civilizat şi ton domol, care-ţi acopera fiinţa! Aia pe care nu vor cei mai mulţi s-o vadă şi-ţi găsesc scuze şi te cauţioneaza, căci sunt dependenţi de trei roşii şi o neagră. Careu!

Şi ce mă mai îngrijoram că o să joci tare până la capăt...Cum te vedeam prostindu-i pe toţi, purtătorule de imagine al holocaustului, şi cum îţi mai plângeau de milă, fraieriţi de escrocheriile tale sentimentale. Cum îi vedeam punând botul la patetismele tale, putoare care nu ai vrut să munceşti toată viaţa şi care nu ai fost în stare să-ţi mobilizezi 2 neuroni, să te duci pana la adidas cu tricoul verde, din care să trăieşti o viaţă. Sau l-ai valorificat şi pe ăsta pentru probleme stringente? Vre-o vacanţă de două luni, vre-o animatoare, vre-un set de jante de 19 sau un set de canapele? Cum îi vedeam plângând la morminte străine, acuzând drame, când paternitatea ta era muaţi-îs posmagii! Cum nu înţelegeau că nu se poate că, pe lângă sa-ti dea, Cel de Sus, tu vroiai să-ţi bage în gură, să-ţi mestece şi să şi înghită pentru tine. Când umeraşe de peste tot din lume aşteptau tricoul verde, ei, fraierii, îţi plângeau lenea şi resemnarea mioriticălanden. Vielen Dank auch!

A dracu` de tiranie a geografiei, vere, să-l transforme pe vajnicul urmaş al lui Wilhem într-un biet nobil de o noapte, scăpătat după denaturarea lui Realpolitik în vezi-ce-pica (wir viesen, wir viesen, Bubico a fost atacat de meandrele concretului, neputând să muncească, căci, dacă stătea la Papadopolina, pe lângă Wall Street, îl rupea Bismarck al ofiţerului Aici nu e Vamă să vii la 11 şi să pleci la 13). Las-o mă, că merge-aşa! Jale, plânsete, să intre bocetele, sincron, şi, acum, cu toată puterea!

Nu de alta, dar era imposibil să nu se-adune cu cel cu care se-aseamănă. Pünktlich und preiswert. Creştinul Stăpân, dresor de oameni, şi figura istorică de plastilină. Sacul şi petecul. Carnatul si hreanul. Um einen anderen zu verstehen. Desigur, iubirea pentru culori îţi dicta actiunile. Adică Die Farbe des Geldes.

Maiorului de astăzi, mentor îi eşti, Pipera/ Cu buze însetate, la tine poposesc/ Sunt ostenit, Stăpâne, simt că-mi plezneşte vena/ Avânt, elan, putere, simt că mă părăsesc... Cunoaştem, cunoaştem! Şi asta, doar din 4 bucăti luminate cosmic. Bine, acum nu mai are prea mult de-a face. Wer's findet, darf's behalten.

Ce mă mai panicaseşi când vedeam, mintal, cum o să-i deformezi pe sutele de mii, lipind spoaială de aparenţă imaginii Stăpânului tău, pe care aveai să o speli, şi cum credeam că până aici ne-a fost. Cum credeam că o sa deformezi realităţile, reusind un transfer de simpatie asupra celui sub care te târăşti, sporindu-i oştile, du kapitan. Tampit eram...

Nu avea cum să fie aşa, hangiule! Era prea strigător la cer. Şi, se ştie, Nichts ist umsonst! Acum m-am liniştit. Te-ai arătat singur, cum eşti, în natura intimă, tu, teutonus maximus, cel mai reprezentativ dintre valahus valahus, cel mai norocos dintre norocoşi si cel mai delasator dintre perlele Imperiului. Încercând să compensezi prin dat în cap.

Cum să-ti multumesc pentru dovezile de iluzionism, când dădeai declaraţiile cu spatele la panoul de reclame, fiind la orizontală, în acelaşi timp? Cum să-ţi mulţumesc pentru că i-ai lăsat ca proştii pe ăia care se aruncau în alunecări la sacrificiu, aducând argumente vitale. Braţul, sistemul, operaţia, viaţa... Când tu ţi-ai renegat esenţa ta aparentă, în numele căreia ei te apără, echivalând-o cu un second-hand cu aer condiţionat. Nesentimentalule realpotik ce eşti! A, stai, c-am uitat, am exclus-o şi pe asta. Căca-m-aş pe el de materialism istoric. Ce-aş vrea să le văd, acum, mutrele, la ăia...
Alles hat seinen Preis, dar mult prea ieftin te dai!

Cum să-ţi mulţumesc pentru că ai arătat ce era de arătat, prin toate apariţiile devotate pentru Vaterland Pipera, pentru Gott Fecali şi pentru Kaiser de la cris-tim sau de la Matache. Eehe, mâncatul ăsta (de căcat) nu-i aşa de greu cum crede lumea. Când unii spuneau că faci ce faci din recunoştinţă şi obligaţie, adică din caracter, eu le spuneam: Aveţi puţintică răbdare, stimabililor! şi ei, nu, că-i e dator, că dacă nu era ală, murea! Păi, şi acum, vi se pare că trăieşte, onorabililor? Şi, cu ce cost? Niciodata nu plăteau atât de mulţi, atât de mult, pentru atât de puţin! Un miracol sacrificat pentru câteva mii aruncate în scârba!

Nu, meinen bruders, nu ignoranţa noastră şi nepăsarea au născut opţiunile hangiului. Alţii, cu merite mult mai mari, sunt în situaţii cu adevărat dramatice şi-şi poartă crucea în tăcere şi demnitate. Omul este aşa cum este. Nu a obligat nimeni pe nimeni să facă Pactul cu Diavolul. Astea nu sunt decât motive şi motivaţii. Ce bine te simteai tu! Ce ziceai? Auf der sicheren Seite sein... Niet! O viaţă în picioare e o viaţă în picioare, cât de modestă (dar deloc aşa, în cazul nostru), iar fuga după materialisme vulgare, pentru care să calci în picioare totul şi pe toate, e viaţa în genunchi pe care singur ţi-ai ales-o. Şi cu ce costuri pentru ceilalţi? Cu ce costuri pentru Miracol? Der Geist beherrscht die Materie... mda.

Nu-i vorba de nicio dramă şi de nicio obligaţie. Nu-i o fatalitate, hangiule! E doar fuga după o fleică în plus şi după câţiva metri de stofă. Handgreiflichkeiten!
Pentru care deformezi o Minune! E josnicie şi nesimţire! Arătând cine-i caracterul care se mai poate apropia de Stăpân, opţiunea se mai indulceste cu mult, căci arată imbuibaţii între ei. Den Bock zum Gärtner machen...Unul râgâind, umflat de ego-ul hrănit de joaca cu destinele a sute de mii, iar celălalt râgâind mulţumit, am falschen Ende sparen, de la greutatea celor 150 de kile ale traiului prost, umflat de muuult, muuult mai puţin. N-are nimic, frohlich sein! Demnitatea? Nie in Leben!

Dacă la început intrasem în panică, acum m-ai liniştit, hangiule! O maşină cu allroad, proteze mamare mult mai mari, la cerea, dorinţa şi încurajarea, ta, dantură de câteva mii, tatuaje permanente în sprâncene, diamante în dinţi la copii de 3 ani. O femeie frumoasă langa tine. Te vinzi ieftin, arătând la cât te preţuieşti, ce urmareşti şi care-i nivelul mizer despre care vorbim. Arăţi pentru ce toate schimonoselile. Pentru ce? Pentru nimic! O sa vezi peste ani, alter Hut, ce ţi-ai facut pentru implanturi estetice şi pentru compensarea instaurării a ştii tu ce. Gib mir funf!

E bine că i-ai lamurit cum stau lucrurile lucrurile pe `ăi de te apărau, şi e bine că n-o să aibe nicio tresărire când o să te facă noua colegă, in vollem Gang, ca la Nufărul. Adica pe toate feţele. Ai grijă, că Drei sind einer zuviel! Duh, ja?

Nu ştiam cum să mai trag şi de unde să mai apuc, doar-doar o cădea vre-o intenţie onestă din partea-ţi, care să le arate cine eşti şi ce vrei. Credeam că o s-o faci pe balans. Weihnachten steht vor der Tür...

Nu-i nimic, tu să fii sănătos! Wir nehmen die Dinge so, wie sie kommen. Bine că le arăţi cine eşti. Sich unter Wert verkaufen. Mult unter!

Pfff, ce mă speriaşi!

Silicon Valley

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

CSA Steaua Turabo-Dynamo Moscova, atmosfera II - OmBun

CSA Steaua Turabo - Dynamo Moscova, atmosfera I - OmBun

CSA Steaua Turabo - Dynamo Moscova, 72-59 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Steaua Bucuresti - CFR Cluj 2-2 (1-1)

Doua echipe de impiedicati.In ultima etapa a turului in Ghencea a venit o echipa puternica, teoretic. CFR Cluj este campioana en titre. Cu toate acestea, clasamentul actual spunea doar ca echipa de pe locul 6 a primit vizita ec

Ghinionul, nu norocul Stelei!

Aferim!Roş-albaştrii au pierdut nemeritat două puncte după un joc cu adevărat european! Nu, gafa lui Reina nu trebuie să-i ruşineze pe fanii Stelei. Gafa lui Reina e doar actul de justeţe făcut d