home
04-12-10

Steaua - Liverpool cu ochi de spaniol. Marcel Gascon despre atmosfera din Ghencea

Prosport.ro scria joi, după meciul Steaua – Liverpool, că 17.000 de suporteri stelişti au sfidat ploaia şi vântul pentru a crea pe Ghencea o “atmosferă incendiară”.

Am urmărit meciul pe ProTV, şi în nicio fază nu am avut impresia că s-a creat pe stadion o “atmosferă incendiară”.

În primul rând, stadionul nu era plin, chiar dacă venea una dintre marile echipe europene şi Steaua putea obţine calificarea în primăvara europeană. Ploua, era frig şi bătea vântul, dar nu cumva e aceasta vremea normală pentru un început de decembrie în România?

În competiţiile europene, o atmosferă ostilă - infernală, aşa cum le place suporterilor să scrie în bannere - este un capital important pentru echipe mai modeste şi sărace când primesc pe stadionul propriu potentele continentului. Aşa se întâmplă în Grecia, Turcia sau în ţările din fosta Iugoslavie.

Jucătorii locali intră pe teren cu o “viteză” în plus, insuflată din tribune. Oaspeţii simt în fiecare aut flacăra tribunei încinse, iar portarii mai puţin experiementaţi petrec cele 90 de minute cu un ochi la minge şi o ureche la gălăgia care îi vine din spate.

Stelei de joi i-a lipsit un pic de tărie şi energie pentru a concretiza dominarea jocului. O adevărată atmosferă incendiară ar fi ajutat-o să aibă acest plus de intensitate, care, după ce am vazut ce s-a întâmplat pe teren, i-ar fi putut aduce victoria şi automat calificarea.

Când s-a terminat meciul, am intrat pe Youtube şi m-am uitat la nişte video-uri de la Steaua - Valencia din 2005. În nişte condiţii meteorologice nu mult mai bune ca aseară, un Ghencea plin, razboinic şi gălăgios a împins Steaua spre glorie.

Sigur că echipa arăta altfel, că de atunci suporterii au avut de suportat cinci ani sub o conducere delirantă. Dar caracterele se afirmă în marile seri, în care suporterii îşi arată comuniunea dintre ei şi îşi respectă tradiţia - desigur mitificată. Asta nu are nimic de a face cu persoanele care sunt în fruntea clubului în momentul de faţă.

blog Marcel Gascon

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Steaua Bucuresti - CFR Cluj 2-2 (1-1)

Doua echipe de impiedicati.In ultima etapa a turului in Ghencea a venit o echipa puternica, teoretic. CFR Cluj este campioana en titre. Cu toate acestea, clasamentul actual spunea doar ca echipa de pe locul 6 a primit vizita ec

Ghinionul, nu norocul Stelei!

Aferim!Roş-albaştrii au pierdut nemeritat două puncte după un joc cu adevărat european! Nu, gafa lui Reina nu trebuie să-i ruşineze pe fanii Stelei. Gafa lui Reina e doar actul de justeţe făcut d