home
03-12-10

Ooo, tara trista, plina de humor: Claudiu Raducanu

Traind aceste zile in care clovnii au devenit calai si in care circul a devenit casa de nebuni, incepem sa apreciem, putin altfel, adevaratele surse de comic autentic, involuntar si nevinovat.

Claudiu Răducanu este o sursa inepuizabila de perle, de expresii din putul gandirii, fiind reprezentativ pentru ce inseamna caterinca odata. O figura calda, prost de bun, cum s-ar spune, Clau-gol propunea o retorica a` la Pacala, in care toti ceilalti empatizau, la un anumit nivel, cu personajul. Acesta nu deranja niciodata pe nimeni, nu era agresiv, tupeist si deloc nesimtit, ci chiar avea o anume educatie (nu radeti) care depaseste cu mult patrimoniul mental al multor vedete steliste de azi, unii chiar cu banderola pe brat.

Personalitate care vadea o anumita constiinta a muncii, in sine, a statutului de fotbalist la Steaua, extrem de dedicat si sufletist, Raducanu a fost un jucator care lupta pana la ultima picatura de energie, dedicandu-se total, nu din obligatie, ci din convingere, culorilor ros-albastre.

A fost un atacant foarte bun al Stelei care bascula intre ce a fost si ce este, oportunist, cu un mare travaliu, beneficiind de un fizic mediu, de capacitate de efort si de un simt al portii deosebit. Varf foarte insistent, mereu la limita off-side-ului, semanand (la scara) cu Inzaghi, Raducanu a marcat destule goluri importante pentru Steaua, ajutand-o in incercarile de revenire conduse de Piturca.

Nascut la 3 decembrie 1976, la Craiova, intr-o zona cu potential – si fotbalistic si umoristic –, si-a inceput cariera la CSS Craiova. Debuteaza in prima divizie la varsta de 17 ani, pe 24 septembrie 1994, in Inter Sibiu-Electroputere 4-0, jucand 5 meciuri in acel an la finele caruia oltenii vor retrograda, de pe locul 15. Urmatoarele 4 sezoane vor fi disputate in liga secunda (18 meciuri, in primul, 15 in al doilea, 16 si 3 goluri in al treilea, 27 si 10 goluri in al patrulea, la finele caruia Extensiv a si promovat). Sezonul 1999-2000, de divizia A, il remarca, in tur evoluand 19 meciuri si inscriind 5 goluri.

Victor Piturca, tatal lui, cel caruia ii datoreaza cariera, l-a remarcat pe Claudiu si l-a transferat la Steaua pe care o reconstruia, intr-un lot cu Ciocoiu, Radu Niculescu, Vladoiu, Danciulescu, ca atacanti. In returul aceluiasi sezon, Raducanu joaca 14 meciuri si inscrie 5 goluri. In sezonul urmator, 2000-2001, la finele caruia Steaua avea sa recastige titlul de campioana, Claudiu a fost unul din oamenii de baza, impunandu-se ca unul din atacantii care au ajutat realizarea performantei, luandu-le fata mult mai bine cotatilor Radu Niculescu si Ciocoiu. Olteanul a jucat 24 de meciuri, inscriind 12 goluri. Tripla dintr-un meci din deplasare, cu Otelul, l-a impus in constiinta fanilor stelisti, pana atunci fiind doar unul de la Extensiv, pe care l-a adus Piti.

In sezonul 2001-2002, in conditii de suferinta a echipei, Claudiu si-a pastrat procentajul de un gol la doua meciuri, jucand 25 de meciuri si inscriind 14 goluri. A ratat titlul de golgheter, cucerit de Cursaru (Bacau) cu 17 goluri, urmat de Claudiu Niculescu (Dinamo) si Pancu (Rapid) cu 15 goluri, fiind urmat de Gigel Bucur (Sportul), cu 13 goluri. In Cupele Europene, a jucat 3 meciuri, inscriind 3 goluri. Toate 3 in dubla cu Sloga Jugomagnat. Iata cam care era formatia-tip a Stelei, eliminata usor de Dynamo Kiev, din preliminariile Ligii Campionilor, apoi de St. Gallen, din preliminariile Cupei Uefa: Martin Tudor – Florentin Dumitru, Marius Baciu (Miu), Mirel Rădoi, Dumitru Mitriţă (Bordeanu) – Cătălin Liţă (Sorin Paraschiv), Erik Augustin Lincar, Eugen Trică, Pompiliu Stoica – Claudiu Răducanu (Adrian Neaga), Ion Dănciulescu (Nana N’Gassam Falemi).

Sezonul 2002-2003 este cel mai bun din cariera. Joaca 29 de meciuri, inscriind 21 de goluri, in campionat. Astfel, Raducanu a iesit golgheterul campionatului. Dupa el urmau Danciulescu (Dinamo) cu 16 goluri, Dinita (Sportul) cu 15 goluri, Barcauan (U.Craiova) cu 13 goluri si Sergiu Radu (National) cu 12 goluri. In 2003, la o luna dupa Romania_Danemarca 2-5, pe 30 aprilie, Claudiu debuteaza in Nationala, intr-un meci amical contra Lituaniei. In formula Lobont – Miu, Chivu, Filipescu – Contra, Radoi, Dorinel Munteanu, Rat – Mutu – Bratu, Raducanu, Romania castiga cu 1-0, prin golul lui Bratu, iar Claudiu bifa prima selectie. Pe 7 iunie era convocat pentru primul sau meci oficial, contra Bosniei, la Craoiva (2-0, Mutu si Ganea), fara a fi folosit niciun minut, alaturi de Aliuta, Bratu si Stelea, intrand, in schimb, Bundea si Soava...

A doua, si ultima convocare bifata (adica cu intrare in teren), avea sa vina pe 16 noiembrie, la Ancona, intr-un amical contra Italiei. Romania, cu Lobont – Stoican (`73 Plesan), Iencsi, Radoi, Rat – Florentin Dumitru (`65 Dica), Pancu (`81 Marica), Dorinel (`65 Miu), Mitea (`90 Andrei Cristea) – Bratu (`46 Claudiu Raducanu), Mutu, condusa de Iordanescu pierdea cu 1-0 (gol Marco Di Vaio, in minutul 58) in fata echipei conduse de Trapattoni, cu Toldo – Oddo, Cannavaro, Ferrari, Panucci – Zambrotta, Perrotta, Tommasi, Totti – Cassano, Bazzani (au mai intrat Abbiati, Di Vaio, Castellini, Marchionni, S.Inzaghi, Pirlo, Panacaro).

Sezonul 2003-2004 il gaseste pe Claudiu, in tur, cu 14 meciuri si 6 goluri, in campionat, respectandu-si norma de un gol la doua meciuri. In Cupa Uefa, face trei meciuri extraordinare. Dupa ce Steaua trecea de Neman Grodno (1-1 si 0-0), ii intalnea pe englezii de la Southampton, in deplasre. In formula Hamutovski – Radoi, Rachita, Mutica, Pompiliu – Dumitru, Falemi, Bostina, Aliuta (Paraschiv) – Oprita (Ogararu), Claudiu Raducanu (Niculescu). Claudiu a deschis scorul in minutul 20, dupa o centrare excelenta a lui Florentin Dumitru, in urma unui triunghi ofensiv dinamic de mare viteza, Kevin Phillips egaland pentru insulari. Steaua reusea un joc foarte bun, impresionand, mai ales, morisca de pe partea dreapta, Radoi-Dumitru-Oprita. Aliuta, deasemenea, a facut un joc bun, Claudiu avand inca doua ocazii (dintre care una mare) de a inscrie.

Returul de la Bucuresti a fost dominat tactic de Steaua, care i-a blocat foarte bine pe sfinti, acestia nepropunand nimic altceva decat centrarile ploaie (pleonastice peste vremea de afara). In minutul 83, Hamutovski boxeaza violent o minge pana la Bostina, aflat la 25 de metri de centrul terenului, care paseaza cu Raducanu. Acesta i-o trimite lui Dinita care simuleaza combinatia cu Bostina, Gabriel castigand mult teren, dar paseaza pe jos, sutat, catre Raducanu, aflat la 10 metri de poarta, acesta sutand cu stangul, la coltul scurt si finalizand frumos o actiune de mare viteza a Stelei, care reamintise de momentele de glorie.

In turul urmator Steaua intalnea Liverpool, viitore campioana a Europei. In formula 1.Dudek – 3.Finnan, 4.Hypia, 25.Biscan, 18.Riise – 7.Kewell, 21.Traore, 13.Murphy, 17.Gerrard – 8.Hesky, 9.Diouf, tehnicianul francez Houllier era batut tactic de Piturca, prin Hamutovschi – Radoi, Mutica, Rachita, Pompiliu – Dumitru, Falemi, Aliuta (`73 Neaga), Bostina (`62 Pitu) – Oprita (`85 Nesu) – Raducanu. Pe un teren rusionos, mult sub orice critica, Steaua a apelat la armele neamului, reusind un egal. Dupa ce Traore a inscris in minutul 21, in urma unui corner balbait, Raducanu a egalat in minutul 68, dupa o faza de mare spectacol, cu plecare lui Pitu din stanga in centru si o pasa de 30 de metri, filtranta, pentru sprintul lui Claudiu si executia calma, de varf autentic, pe sub portarul Dudek a lui Claudiu. O faza in care stelistii au gasit, ingenios, solutia optima dintr-o situatie de inferioritate numerica, prin doar 2 jucatori care au dat sah, pe jumatate de teren, la 5 englezi.

Acesta a fost momentul maxim al lui Claudiu la Steaua. In acea iarna a fost transferat la Espanyol Barcelona, pentru o suma vehiculata de 1,2 milioane de dolari, in conditiile in care Steaua era blocata peste tot, la orice operatiune de transfer (plecari-veniri) de fratii Fecali.

Astfel, se incheie, la 27 de ani, aventura lui Claudiu la Steaua. Previzibil, bravul nostru atacant nu rezista in mediul occidental, Piturca fiind cel care-l putea distribui protejat, astfel incat sa dea randament. Ramas singur, Claudiu a dat chix.

La Espanyol, in returul sezonului 2003-2004, intr-o echipa cu Pierre Wome (26 de meciuri/1 gol), Cyril Domoraud (35/1), Alberto Lopo (30/4), Mauricio Pochettino (20/1), Erwin Lemmens, Moreno Toricceli (16 meciuri), Gregory Vignal (9/1), Raul Molina (13/1), Maxi Rodriguez (34/4), Oscar (7/1), Tayfur (20/1), Moustapfa Hadji (16/1), Toni Velamazan (12/0), Ivan De la Pena (25/1), Raul Tamudo (31 meciuri/17 goluri) sau Jordy Cruyff (29 de meciuri, 3 goluri), Raducanu nu a facut o figura prea rea. A fost adus pentru a suplini lipsa de eficienta a atacantilor catalani. In afara lui Tamudo, cu 17 goluri, celelalte varfuri au dezamagit. Fostul coechipier al lui Hagi, de la Barcelona, Oscar, a inscris un singur gol, nejuncand mai deloc. Marocanul Hadji, la fel. Jordy Cruyff, doar 3 goluri.

Claudiu a jucat 11 meciuri, inscriind 3 goluri, primind un galben si un rosu. Primul gol este memorabil. Golul victoriei, in ultimul minut de joc, apoi alergarea catre suporteri si aruncarea tricoului catre ei, acestia ingramadindu-se pe o balustrada, care s-a rupt, cazand de la oarece inaltime vre-oi 20 de insi. Claudiu a dat din maini a lehamite si s-a intors linistit cu spatele, intr-un gest care vroia sa insemne da-va dracu, ca n-aveti nimic!

Nu din cauza prestatiilor fotbalistice, ci din cauza faptului ca nu se putea comunica cu el, neintelegand ce i se cerea, a fost imprumutat, pentru sezonul 2004-2005, in Bundesliga, la Arminia Bielefeld. Aici, situatia s-a agravat cu mult, desi incepuse cu 4 goluri in primele 3 meciuri amicale. I se cerea sa o ia la dreapta, el o lua la stanga, i se cerea sa plece in sprint, el venea la primit, i se cerea sa atace prima bara, el se ducea pe coltul lung. Si tot asa. A jucat doar 5 meciuri, fara a inscrie, intr-o echipa cu Fatmir Vata, Klaudian Duro, Erwin Skela, Michael Fink, Marijo Maric, Roberto Pinto sau Detlev Dammeier, care s-a salvat de la retrogradare, terminand pe locul 13 din 18.

De aici a inceput regresul pentru Claudiu. Nu inteleg de ce nu a insistat pentru ducerea la final a contractului cu Espanyol, chiar si ca rezerva, sau fara a intra in lot. Mai avea doi sau trei ani de contract, locuia intr-un oras superb si trebuia doar sa se antreneze. Mai bine zis, tot ce avea de facut era sa se joace fotbal, in fiecare zi. Pe bani multi.

A renuntat la contractul cu Espanyol, dupa expirarea imprumutului la nemti, si s-a reintors in tara, la Vaslui, pentru sezonul 2005-2006. A jucat doar in tur, 15 meciuri, inscriind doar un gol. Halucinant, cand ar fi putut sa stea pe sute de mii la Barcelona, returul acelui campionat il gaseste in divizia C, la Husi! La 30 de ani neimpliniti! Deci, la 28 de ani era la Barcelona. La 29 a revenit la Vaslui, si la 30 a ajuns la Husi, desi mai putea sa stea pana la 32 de ani la Barcelona!

Turul lui 2006-2007 il gaseste in liga a doua din China, la Guangzhou. Returul il gaseste la Nea Salamina, in Cipru. Faptul ca si-a gasit impresar in persoana celebrei muiste Ana Prodan, explica, si asta, degradarea profesionala a lui Claudiu. Turul lui 2007-2008 il gaseste in Serie C, la Sorrento Calico, iar returul la U Cluj, cu 9 meciuri si niciun gol, fiind pe teren la meciul valiza. Sezonul 2008-2009 il joaca la Khazar Lenkoran, iar turul lui 2009-2010 la CFR Gaz Metan Craiova. Returul il gaseste in Italia, la Gava, in liga a treia.

Tutelat de Piturca, care a fost mentorul sau, Raducanu a fost unul dintre atacantii buni ai Stelei. Titlul de golgheter al Romaniei spune cam totul. Cand s-a despartit de Piti, a murit. A inscris goluri importante (chiar impotriva rivalelor), a aratat dedicatie pentru culori si un suflet curat. Debilitatea sa este mai mult induiosatoare decat motiv de batjocura, ca la alti idioti care mai si semnalizeaza. Procentajele sale la Steaua il propulseaza la statutul de jucator notabil, iar (pentru fiecare in parte), exista momente cu el care-l fac chiar mai mult decat atat. Meciul cu Dinamo (debutul lui Andone) din Groapa, castigat cu 4-2 de Steaua (cu 2 goluri Claudiu) e unul dintre aceste momente. La fel golurile cu Rapid sau cu englezii.

Acum, multi dintre colegii lui, unii niste jeguri notorii (in frunte cu zdreanta de Trica), au abuzat de inocenta lui Claudiu, fiind si invidiosi pe succesul fotbalistic pe care-l avea acesta. Jegul de Trica isi batea joc de el tot timpul, inflorind si livrand jegurilor din presa povesti cu Raducanu. Fireste ca anemia lui Claudiu era reala, dar, fata de Miu (al doilea jeg-sef) si Trica, merg oricand pe mana lui Claudiu ca unul care a suferit cu adevarat pentru Steaua.

Folclorul a inflorit mult, nemaistiindu-se exact care a fost perla initiala, circuland multe variante, imbunatatite.

Motto:
Eu nu mi-am propus nici un gol. Niciodată nu mi-am propus să Îscriu. Care e Î faţa porţii, s-o Îscrie.

Cine e, ma, canicula asta, asa de periculos, de le e la toti frica de el?
Ce auzise vajnicul Claudiu la televizor? Canicula face noi victime! Sunteti sfatuiti sa nu iesiti din case!

Frate, daca ne da cu 3 camere astia, ma mut! La intrebarea lui Miu, daca ar fi de acord sa locuiasca intr-un block notes.

Vroia sa isi ia masina automatica, caci nu avea permis de conducere.

Cand a venit la Steaua si a inceput sa ia primele in euro, i-a parut rau ca a plecat de la extensiv, caci acolo primea caramizi cu bani, in lei. Era mai bine acolo. Ne dadea mai multi bani.

Vroia sa isi ia o masina yacht.

Daca e sa ma convoaca, la bulanul meu, dau sigur gol.

La un meci cu Bacaul:
Mă jur pe copilul meu că am atins-o. Eu sÎt marcatorul golului. Te rog să mă treci pe mine ca autor.
Eu Îl văzusem pe Jovanovici ca marcator, dar dacă Răducanu a venit şi s-a jurat că el a marcat, l-am trecut pe el, l-am crezut pe cuvÎt
(Marius Martis)

In timpul atentatelor de la Madrid, Claudiu a privit minute Î şir transmisia televiziunii spaniole crezÎd că urmareste un film artistic.

In China, la Guangzhou Pharmaceutical, a şocat prin faptul ca si-a facut nevoile in spatele porţii Î timpul unui antrenament şi că se folosea exclusiv de mÎini atunci cÎd mÎca.

Cand era la U Cluj, suparat ca Dancia i-a luat locul in autocar, l-a luat la bataie pe Bundea.

La Vaslui, a facut un schimb prelungit de idei cu un suporter local. Intelepciunea olteneasca si cea moldoveneasca, unite cultural prin fotbal. Ce poate fi mai frumos? Am pastrat grafia originala, adica licentele poetice:
Suporter: Impusca-te! Nu are rost sa te mai chinui!
Claudiu Raducanu: Ma sugi
Suporter: Sa te suga pamantul
Claudiu Raducanu: Sa ma sugi tu ba fraiere cu mata
Suporter: Vezi ca ti-am mutat masina din fata hotelului. Cu ocazia asta am si vopsit-o cu cheia.
(Este doar o farsa la care jucatorul a marsat. Claudiu era in autocarul echipei in momentul in care a primit acest sms. Speriat, a inceput sa se frece pe fata, a intrat in panica si i-a cerut soferului sa se grabeasca n.n.)
Claudiu Raducanu: Merci, nici o problema si multa muie?
Suporter: Analfabetule, “?” asta este semnul intrebarii. Pentru urari se foloseste semnul exclamarii. Arata asa:“!”
Claudiu Raducanu: Esti prost ba
Suporter: Lectia asta se preda in clasa intai, la ora de scriere.
Suporter: Analfabetule, daca ai ghinionul sa mai ramai pana la meciul cu bacau, te bat cu steagul de la coltul terenului!Du-te, schiopule, da-te accidentat, cara-te de aici!
(Claudiu a sunat imediat la numarul de pe care tot primea SMS-uri, dar suporterul nu a raspuns si i-a trimis urmatorul mesaj n.n.):
Suporter: Imi pare rau pentru tine, dar nu pot sa-ti raspund. Nu vorbesc cu copiii strazii.

Claudiu Raducanu: Pe cine bati ba fraiere ne intlim (sic!) sa ne batem bulagiule

Suporter: Cand vrei tu si la orice ora. Am o rugaminte:foloseste si tu virgula.Explicatie:virgula este un semn gramatical, nu un nume de deodorant, asa cum crezi tu.
Claudiu Raducanu: Nu vreau ba
Claudiu Raducanu: Uite? Fraiere sa te pisi in cur
Suporter: Nu vrei? Cred ca nici nu stii cum arata o virgula. Ai grija, daca te intalnesti cu ea pe strada, sa o eviti. E periculoasa rau. Uneori musca.
Claudiu Raducanu: Sa te pisi in gura
Suporter: Analfabetule, o sa dau maine la presa ca ai luat in seara asta primele lectii de gramatica. ?-acesta este semnul intrebarii, ti-am mai zis, nu semnul exclamarii.

In cele din urma, Claudiu si-a arata superioritatea intelectuala, urmand filozofia desteptul cedeaza primul. A doua zi, dupa ce au aparut metafizicele in ziar, a declarat la televizor: Fraierii astia n-are ce sa manance si se oftica ca eu am de toate cu familia mea. Touche!

S-a luat la bataie cu craioveanul Craciunescu, pentru prima sa sotie, Aura. La 16 martie 2002, la meciul Universitatea Craiova - Steaua, scor 2-0, aversiunea lui Răducanu faţă de Crăciunescu a răbufnit. Cei doi au fost eliminaţi Î minutul 67, după ce s-au lovit reciproc: “Aura e a mea, bă!”, urla stelistul Claudiu. “A mea e, bă!”, răspundea Crăciunescu. Episodul l-a completat nefericit pe cel din partida tur, când olteanul l-a faultat pe stelist, provocându- i o entorsă de gleznă, care l-a ţinut pe tuşă timp de o lună! (libertatea)
Clau-gol ne lamureste pe deplin: Dă-o naibii! Îl avea ca amant pe Crăciunescu, umbla cu noi doi Î acelaşi timp. Eu jucam fotbal, să câştig bani, iar ea Îşi pierdea nopţile prin discoteci. Normal că am părăsit-o! După ce ne-am despărţit, ea a rămas Î continuare cu Crăciunescu! Nu merita să stau cu ea şi de aia am lăsat-o. Nu mi-a furat-o Crăciunescu, s-au cuplat după ce am terminat-o noi, e treaba lot (ibidem)
Rasu-plansu: Nevasta ma insala cu varul meu, Costel! (la divort, despre sotie, Alice).

Atata de increzator a fost Claudiu in oameni, incat si-a trecut toate propietatile pe numele soacrei. Nevasta de securist. Pe fiica-sa (nevasta sa) a intalnit-o intr-un bar. Frecventat de arabi.
Dupa cativa ani de la fericitul eveniment, titlu pe prima pagina: „Bloc-notes si-a batut sotia, soacra si menajera!

Taraboi mare in familia fotbalistului Claudiu Raducanu, dupa o iesire nervoasa a acestuia. "Blocnotes" si-a snopit sotia in bataie si s-a "ingrijit" si de soacra sa.
Enervat ca sotia l-a acuzat ca o insala, fiind chiar prins cu o alta femeie, conform spuselor vecinilor de pe strada Ulmului, unde locuieste familia Raducanu, Claudiu a avut o iesire nervoasa. A inceput sa o ia la bataie pe sotia sa, Alice Raducanu, pe care a si jignit-o in ultimul hal. In acel moment, soacra fotbalistului si menajera vilei au sarit sa o apere pe Alice, dar cel poreclit si „Canicula” le-a lovit si pe ele.

Familia a depus o plangere la politia din Craiova, urmand ca Raducanu sa fie anchetat pentru violenta. A venit politia aici, dupa o sesizare a vecinilor, pentru ca urla Raducanu de ziceai ca-i nebun. Stiu ca a primit si o amenda, iar sotia ar vrea sa divorteze, a declarat un vecin de-al fotbalistului”. (stirile protv)

Eu personal nu cred ca e adevarat ce s-a scris, caci adevarul e ca Raducanu respecta legea, fiind surprins pe autostrada Bucuresti-Pitesti, cu doar 205 km/h, in conditiile in care TT-ul lui (singurul bun care i-a rams dupa divort) merge pana la 280, ca asa scrie poe bord, avand si permisul suspendat.

Clau-gol i-a dat bani lui nevasta-sa sa cumpere vila lui Deselnicu, ea a cumparat-o si a trecut-o pe numele lui maica-sa, nici macar al ei, ca bun comun. Acum, dupa divort, Claudiu nu mai are absolut nimic, caci totul a fost pe numele soacrei, care iesise la pensie cu 300 de ron, Claudiu fiind o mana cereasca. Acum, prin avocati (se pare, cu ajutorul lui Becali) incearca sa mai recupreze cate ceva, printr-o actiune care acuza abuzul de incredere. Arabii pot depune, si ei, marturii caracteriale.

Peste toate astea, Claudiu este o figura calda a Stelei. A fost un atacant bun, care a avut contributii notabile. Nu a injurat Steaua si nu a defaimat-o in niciun fel. Extra-fotbalul sa-l interpreteze fiecare cum crede. Mult diferit fata de jigodiile tupeiste (si proaste cat cuprinde, si cu un caracter murad pe de-asupra), Claudiu a fost un om la locul lui. Ce vina avea el ca atat putea? Dar caracterul nu l-a avut urat deloc. Si, ma repet, pe langa capitanul de azi al Stelei, mai ca l-as vedea universitar pe Claudiu.

Nascut in aceiasi zi cu Christian Karambeu, David Villa, Amanatidis, Iulian Apostol, Cosmin Moti, Michael Essien, Luis Garisto, Alberto Tarantini, Ozzy Osbourne sau Katarina Witt, Claudiu Raducanu si-a castigat, pe deplin dreptul de a primi o urare – din inima – din partea suporterilor stelisti.

La multi ani, Clau-gol!
Ai grija ce faci...

Gandalf




FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Pastrarea valorilor

Recentul sondaj despre suporteri face pe scurt descrierea speciei de freegigi. Nevasta lu’ Dorel lasata nesupravegheata in gospodaria care prinde doar G.S.P Tv, cu sarma prinsa de tavanul vecinu