home
23-11-10

Dulcele scuipat

Omul care se plangea ca sabia nu-l ajuta pentru a-si dovedi suprematia si-a adus un ajutor care s-o manuiasca in locul sau, un luptator „care striga si care mai urla”.

Mihai Stoica a plecat de la Steaua acuzand voalat, apoi a trecut la acuze fatise balacarindu-se cu George Becali in vazul lumii si s-a reintors spasit, fara a pune conditii, incarcat cu iubire si coplesit de remuscari. Mai mult, a convocat si o conferinta de presa, un act devenit un soi de constitutie in Ghencea, mediatizarea surclasand performantele sportive.

Nimeni nu pune la indoiala capacitatea intelectuala a domnului Stoica. Am fi nebuni sa o facem si-n cazul celei manageriale. Discursul sau este argumentat, mesajele sunt clare, viziunea sa asupra fotbalului urmareste performanta, iar cartea sa de vizita este zdrobitoare, practic e cel mai galonat presedinte de club postdecembrist din aceasta liga mediocra a fotbalului european.

Judecand la rece, de plecarea lui Stoica se leaga brusca prabusire a echipei de fotbal Steaua Bucuresti. Aceasta nu pentru ca Stoica ar fi unicul manager capabil din fotbalul romanesc ci pentru ca in locul sau nu a fost adus nimic apropiat ca valoare. Practic golul prea mare cauzat de plecarea unui priceput nu a fost acoperit prin importarea de creier si calitate, ci a fost umplut cu solutii de avarie conditionate de nevoia lui George Becali de a decide in legatura cu tot ce misca in cadrul clubului.

Lasand la o parte un aspect deloc de neglijat, adica faptul ca presedintele echipei s-a intors acolo unde a scuipat, putem sa vedem probleme dincolo de acesta.

In primul rand sa nu uitam de imaginea pe care o avea MM in primul sau mandat. Lovitura aplicata unui suporter in timpul unei partide a tinut cap de afis intr-o presa si asa mult prea ocupata in a mediatiza imaginea unui om violent, a unui arogant, a unui obraznic si a unui tip dispus sa se agate de o functie in ciuda concedierilor efectuate in randul antrenorilor adusi de el. Sa ne aducem aminte si de preocuparea ziaristilor de a posta fotografii fioroase cu grimasele lui Stoica alaturi de articole in care acesta era mediatizat.

Plecand de aici si tinand cont de tactica redactionala de a activa varfuri de pix diversioniste cu nume de cod Udrea pentru a infiera apele, intrebarea fireasca este: cat va mai dura pana ce Mihai Stoica, manager respectat in studiouri gsp-iste pe vremea mandatului la Unirea Urziceni, va redeveni tinta predilecta in presa de scandal ca urmare a reinstalarii sale in functia de manager al Stelei? La urmai urmelor a fost adus pentru ca „mai tipa si mai urla”, nu?

In al doilea rand sa nu uitam de atacurile mediatice realizate pe plan sportiv. Nu poate fi uitat laitmotivul presei „portarii Stelei gresesc incontinuu si catastrofal” cu trimitere directa la nepriceperea managerului in a-si alege „pandarii”. In acest sens elocvent a fost episodul in care „o parte a presei” a incercat sa transforme o interventie gresita a lui Zapata, venita pe fondul unui fault evident comis de un atacant al echipei poloneze Zaglebie, intr-o greseala imensa ce ar fi putut periclita calificarea Stelei in Grupele Uefa Champions League.

In al treilea rand ramane problema suporterilor. Si asa publicul de pe stadionul Steaua era divizat din cauza conflictului cu George Becali, iar in ceea ce-l priveste pe Stoica, parerile sunt mai mult decat impartite. Unii suporteri sunt dispusi sa-i tolereze toate iesirile sperand ca echipa isi va reveni, altii nu vor uita trecutul lui MM si nici nu-l vor ierta pentru ca s-a reintors sa lucreze pentru creditor, iar o parte a publicului va fi nemultumita doar din cauza probabilelor scandaluri in care va fi implicata echipa.

In ultima instanta ramane problema legata de autoritate, relatia cu finantatorul, toanele acestuia, relatia cu Duckadam, Argaseala, Lacatus si noii antrenori ce vor veni cu siguranta. Pana ce ne vom lamuri cu privire la evolutia lui Stoica nu putem decat sa constatam cu amaraciune faptul ca acesta nu se dezminte si deja a provocat un nou scandal mediatic in deplasarea echipei de la Targul Mures.
---->


"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Steaua Turabo-Antwerp Giants, 80-75 - OmBun

CSA Steaua Turabo-Antwerp Giants, atmosfera - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Martori si autori ai prabusirii Stelei

Nume: mediocritate. Prenume: neputinta. Pseudonim: Steaua Bucuresti. A fost indecenta bucuria stelistilor la golul lui Bilasco. Nu au jucat mai nimic astazi, iar ocaziile au aparut dupa ce au fost