home
21-11-10

Meme si onoarea


ONOÁRE, (5, 6) onoruri, s. f. 1. Integritate morală, probitate, corectitudine; demnitate, cinste. ◊ Câmp de onoare = câmp de luptă pe care și-au dat viața cei care au luptat pentru apărarea patriei. ◊ Loc. adj. De onoare = a) demn de încredere, cinstit, onest; b) care angajează cinstea, demnitatea cuiva; c) onorific. ◊ Expr. Pe cuvântul meu (sau tău etc.) de onoare sau pe onoarea mea, a ta etc. = formulă folosită pentru a întări o afirmație sau pentru a garanta respectarea unei promisiuni. 2. Reputație, prestigiu, faimă, vază. ◊ Expr. A face (cuiva) onoare = a servi (cuiva) spre laudă, spre fală; a onora. ♦ Mândrie, demnitate. 3. Prețuire deosebită, considerație, respect, stimă. ◊ Gardă de onoare = gardă simbolică instituită în semn de respect cu ocazia unei anumite solemnități. (Ieșit din uz) Panou (sau tablou, tabel etc.) de onoare = panou cu numele (și fotografiile) salariaților unei întreprinderi sau a unei instituții evidențiați în muncă. Cavaler (sau domnișoară) de onoare = persoană care însoțește mirii la ceremonia cununiei. Doamnă (sau damă) de onoare = doamnă atașată unei regine, unei prințese. ◊ Loc. adj. De onoare = de frunte, de cinste. ◊ Loc. adj. și adv. În onoarea cuiva (sau a ceva) = (care se face) pentru a cinsti pe cineva (sau ceva). 4. Favoare, cinste. ◊ Expr. (În formule de politețe) A avea onoarea să... (sau a...) = a avea cinstea să... A face (cuiva) onoarea să... (sau a...) = a face (cuiva) favoarea de a..., a face cinstea de a..., a socoti demn de... (Fam.) Am onoarea (să vă salut), formulă respectuoasă de salut. Nu am onoarea = nu cunosc, nu știu. 5. Manifestare a stimei, a considerației pentru cineva, exprimată prin semne de cinstire, de respect; p. ext. (la pl.) ranguri, demnități. ♦ (Mil.; de obicei cu verbele „a da”, „a prezenta”; în forma onor) Prezentarea armei în semn de salut la întâmpinarea unei autorități militare sau civile superioare, la paradă, la înmormântare etc.; semnal de goarnă care însoțește de obicei această prezentare. ◊ Expr. Pentru onor! = comandă pentru darea onorului. A face onorurile casei = a-și îndeplini îndatoririle de gazdă la o recepție, la un bal etc. 6. (Înv.; în forma onor) Poziție socială, rang. ♦ (La pl.) Figură mare (damă, valet, rigă, as) la unele jocuri de cărți. [Var.: onór s. n.] – Din lat. honor, -oris, fr. honneur, it. onore.

Preluat din dicționarul explicativ al limbii române





Am deja o lista de doi-trei antrenori pe care ii vreau la echipa. Ii voi contacta si sper sa ma ajute Dumnezeu sa-l aleg pe cel bun. Ceea ce se face la Steaua este cu 50 de ani in fata tarii, a ceea ce se face aici. Sunt multi oameni care nu stiu ce sa vorbeasca si atunci dau in Becali. La echipa au vorbit performantele: Champions League, prieteniile cu mari oameni ai fotbalului (ex. Ramon Calderon). Va mai spun un singur lucru: ceea ce este al meu, numai eu voi conduce pana la moarte. Cui ii convine cum conduc si ce fac, sa fie de acord, cui nu-i convine sa stea acasa la televizor. Nu mai vreau sa se vina cu jigniri. Voi aduce in cel mai scurt timp un antrenor. Mizez pe antrenorii romani, dintre cei care stiu bine fotbalul romanesc. Mihai Stoica nu va mai veni niciodata la Steaua, cu toate ca ma gandeam sa il oftic pe Piturca. Mi-am revenit si nu vreau sa ma mai joc cu soarta echipei", a precizat Gigi Becali in cadrul unei conferinte de presa. (Creditorul Stelei)

Duminica sangeroasa in fotbalul romanesc. Dupa ce a spus ca nu-l va ierta niciodata pe MM Stoica pentru ceea ce a facut, dupa ce l-a atacat violent pe Hagi, Gigi Becali se vede pus la punct de fostul sau "locotenent", Mihai Stoica. MM a declarat ca Becali distruge spiritul Stelei si ca patronul ros-albastrilor ar trebui sa-si faca un campionat numai al lui:

"Becali ar trebui sa-si faca un campionat al lui. E director tehnic si la Buzau, sa joace numai el. Eu am plecta de la Steaua pentru ca nu mai suportam sa fac ce nu vreau eu. Am si acum hartiile pe care i le dadea lui Oli, dar nu le fac publice din respect pentru Olaroiu. Becali loveste in spiritul Stelei. Sa nu uite ca nu a ridicat tonul cat am fost eu la Steaua. L-am dominat cinci ani de zile. Poate doar Piturca l-a dominat mai mult, ca la el nici nu indraznea sa intre in vestiar", a tunat actualul manager al Unirii Urziceni la Fanatik. (Stoica in 2007)


Multumim Mihai Stoica pentru gestul de a te intoarce, multumim pentru ca desi acum o luna si-a batut joc de tine desi cativa dintre noi chiar vorbisera si te rugasera sa spui pas ofertei, multumim ca dupa inca o luna pupi unde ai scuipat si te duci langa el. Nu o sa ma bucur cand o sa pleci, pentru ca daca ai impresia ca o sa reusesti sa il controlezi te inseli amarnic.

I.N.Money

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Steaua Turabo-Antwerp Giants, 80-75 - OmBun

Fotografii OmBun - 24-11-2010 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Martori si autori ai prabusirii Stelei

Nume: mediocritate. Prenume: neputinta. Pseudonim: Steaua Bucuresti. A fost indecenta bucuria stelistilor la golul lui Bilasco. Nu au jucat mai nimic astazi, iar ocaziile au aparut dupa ce au fost