home
13-11-10

Romania dreptului STRAMB

Comisia de disciplina (a se citi Mitica Dragomir) constata incalcarea regulamentelor si adopta masuri punitive in ambele tabere. Deci, comisia functioneaza. Mai mult, comisia nu sta cu mainile in san, ea ACTIONEAZA. „Aceste fapte....si acesti indivizi....nu au ce sa caute pe un stadion de fotbal”.

Mitica Dragomir, omul, seful LPF, constata exagerarea „membrilor comisiei” (na, ca era sa-mi rup limba), militeaza pentru o corectie a masurilor initiale si declara ceea ce stiam cu totii: de ce sa pedepsesti echipa oaspete odata ce nu aceasta s-a ocupat de organizarea partidei si cu atat mai mult – de ce sa adopti o astfel de masura odata ce „huliganii” echipei oaspete nu primesc bilete direct de la club?

Nea Mitica gaseste portite si pentru organizatori: au angajat o firma de bodyguarzi care nu si-a facut treaba. Nici cei de la Rapid nu au vreo vina. Mesajul este simplu pentru membrii comisiei. Acestia s-au straduit, au analizat, au reactionat, au luat masuri dupa care au fost corectati de catre seful lor pentru „exagerari”, iar acum vor repara ce a ramas de reparat. Comisia a muncit si continua sa munceasca.

Evenimentele petrecute la meciul din Cupa nu se vor incheia. Motivele sunt simple, o parte le-am evidentiat intr-un articol postat a doua zi dupa votarea legii anti violenta pe stadioanele Romaniei. Un alt motiv a fost sugerat mai sus. Aceste episoade nedorite aparute la meciul cu Rapid sunt in stransa legatura cu starea de spirit (?) a societatii romanesti, au legatura cu violenta de zi cu zi, cu o presiune si un stres fantastice, cu legi strambe, oameni mici si interventii mimate.

Sistemul romanesc este unic in lume. Acesta este mult prea preocupat pentru ca sa-si demonstreze functionalitatea in ciuda faptului ca aceasta poate fi demonstrata doar de indicatorii de succes atinsi in cazul unei interventii reale si responsabile, una care sa respecte legile, drepturile oamenilor si spiritul sportiv.

Imaginile cu suporterii stelisti care au comis „crima” de a pune in pericol derularea unui meci, pedepsiti ca si cum ar fi comis o crima reala, adica inzecit prin comparatie cu actele de huliganism comise, de niste brute platite de statul roman care au lovit zambind aliniate sub forma unui cordon ce simbolizeaza triumful abuzului in tara noastra, sunt o dovada a impotentei romanilor de a respecta si aplica legi. Dovedesc incapacitatea unui sistem de a analiza corect o situatie si a actiona in acord cu gravitatea faptelor constatate. Peste tot si toate, dovedesc viziunea administratorului/decizionalului roman asupra drepturilor oamenilor ostili si lipsa de vointa pentru a se realiza o distinctie intre efectele actelor de huliganism si cele ale unui razboi de gherila.

Salbaticia si violenta inlocuiesc legile in tara noastra, pentru ca e mult mai greu sa asiguri protectie si functionalitate prin respectarea legii atata vreme cat tu ai invatat in toata istoria ca linistea si disciplina se obtin mult mai usor, cu eforturi minime: prin violenta combinata cu zambete.
---->


"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Rapid-Steaua, Cupa, abuzuri - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Grupul ULT*RAS se retrage din activitate

Arhiva poza www.ultras.ro…Satui sa tot induram, satui sa tot luptam, satui de anormalitatea de la clubul nostru, satui sa ne dezamagim chiar si pe noi, scarbiti de fotbalul modern si de mercenari, scarbiti de mizeria in car

Mironica si rusinea nationala numita PRO TV

Incredibil, dar adevarat. Desi este angajat al unui trust media care promoveaza de cand se stie numai violenta (a se vedea stirile de la ora 17:00 difuzate de PRO TV) Mihai Mironica a facut un circ

Prostii satului - Miro si cu Sumi

Miro Mă simt trist că trebuie să adopt un alt subiect decât calificarea Stelei în semifinalele Cupei, după aproape 4 ani. Înainte de toate, băieții merită felicitați pentru dăruire și pen