home
12-11-10

Dincolo de reflectoare

Steaua este numarul unu din toate punctele de vedere: istorie, traditie, putere, expunere media. Daca vrei sa dai lectii, daca vrei sa faci demonstarie de forta o faci in prime-time atunci cand si Dan Diaconescu are zero pe linie la audienta.

E noapte si pe strazile din jurul stadionului Valentin Stanescu este o agitatie nefireasca. Ultimii intarziati dau fuga catre stadion, dar in rest toata suflarea este conectata la ce se intampla in arena. Ultima moda este sa scoti plasma in fata SRL-ului din tabla ca sa poti sparge seminte ocrotit de iluminatul public. Asta ca sa ne lamurim de unde provine fraza cu “la revedere”. Atmosfera pe care o creaza gazdele rasuna peste sinele intunecate si se reflecta in blocurile de langa cimitir. E unica, si are farmecul ei, triviala, tribala, patimasa. Este a doua oara in interval de cateva zile in care incearca sa tina prima pagina.

Doar ca dinspre Orhideelor cineva vine sa-si aduca aportul la acest spectacol, care luni a avut un singur solist. Intr-o ironie haioasa a sortii duba care incheie coloana arunca lumini ros-albastre asupra cartierului. Deja consiliul de administratie de la ProTV isi freaca mainile pentru o noua lovitura. Indicele ratingului se duce catre cifre astronomice.

Gospodinele refugiate in dormitoare contracareaza slab cu telenovele, insa si ele schimba canalul sa vada ce fac huliganii care au dat foc la stadion.
“Fa, lasa dreacu novela si da pe Gesepe sa vedem ce-i afara din stadion ca astia dau tot si nu vreau sa pierd nici meciu’. Lasa tampeniile alea ca te uiti maine la munca la reluare”

Romania de la vladica la opinca este oripilata. De tot. De actul in sine, de interventia disproportionata, de culoarea uniformelor jandarmilor, de vaietul oamenilor striviti de plexiglas (oare cineva a avut vreo secunda un flash legat de Heysel), de cordonul umilintei.

“Ce cauta ma barbate fata aia acolo printre golani? Ce i-a trebuit ei la meci?”
“Lasa fa, tu vezi daca zice ceva Becali”

Masa mare este hipnotizata. Lectia poate incepe: meciul este lasat pe mute pentru ca la televiziunile radio-telefonice incep sa curga reactiile celor ce jubileaza. “Cand eu spuneam ca trebe evacuati , voi spuneati ca Becali e dictator”.

Afara dubele vin una cate una “Mai e loc pentru 10, hai inca 10”. In paralel apar si salvarile de la SMURD. Probabil ca au venit sa vada daca huliganii s-au ars jucandu-se cu tortele, surpriza sunt doar oameni batuti . Un adidas este tinut ostentativ in aer. (Reclama mascata!)

“Bine le-a facut! Niste golani, au dat foc la stadion! In sfarsit o interventie buna a jandarmeriei! Sa facem o lege si mai stricta” Reactiile curg garla si suporterii sunt stigmatizati.

Marius Militaru prezinta mandru catre camere obiectele recuperate “ulterior” de pa gazon. Si luni au gasit unele la Rapid cu termenul de expirare depasit, astea sunt artizanale, nu au nici o eticheta.
Nici un cuvant despre tortele de la tribuna a doua

Dincolo de reflectoare viata curge inainte. Sectiile sunt populate, spitalele au de lucru din plin, si putini isi alina suferintele, gandindu-se ca intr-un spectacol pe cale de disparitie, ei au scris inca un capitol. Cand ranile se vor vindeca si cand interdictiile vor trece, vor fi din nou acolo, daca pana atunci nu va exista cine stie ce lege.

Toti cei care au fost prezenti in tribuna I de pe Valentin Stanescu au facut-o benevol , si s-au expus la niste riscuri pentru a reprezenta culorile ros-albastre. A iesit rau, dar va ramane in istorie.

Restul e reactia unei societati care s-a mutat in fata televizorului si a calculatorului si nu mai apreciaza just nimic din ce se intampla in realitate.

Alex (keluboss)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Rapid-Steaua, Cupa, atmosfera - OmBun

Rapid-Steaua, Cupa Romaniei-atmosfera (Prosport) - azzido


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un antrenor stelist a schimbat sufletul fotbalului

FilonPisti Kovacs a fost unul dintre uriasii care si-au pus amprenta in mod substantial pe caracterul jocului de fotbal – la nivel planetar –, adaugandu-i o noua valenta si dandu-i o noua perspectiva

Grupul ULT*RAS se retrage din activitate

Arhiva poza www.ultras.ro…Satui sa tot induram, satui sa tot luptam, satui de anormalitatea de la clubul nostru, satui sa ne dezamagim chiar si pe noi, scarbiti de fotbalul modern si de mercenari, scarbiti de mizeria in car