home
09-11-10

Pentru toate motivele gresite

Suporterii Stelei fac o greseala atunci cand au luat decizia de a nu merge, a doua oara in patru zile, sa sustina Steaua in Giulesti, impotriva Rapidului. Iar greseala nu vine din gest, ci din motivele pentru care a fost facut.

Daca suporterii ar fi decis sa nu mearga protestand impotriva conducerii sau declarand ca vor sa atraga atentia asupra lipsei de viitor al Stelei, ar fi fost extrem de indreptatiti. In fond, cu totii doar ne amagim cand speram ca Steaua sa aiba un viitor cat de cat decent (de glorie, nici nu mai poate fi vorba). Singura speranta legitima pentru suporterii stelisti nu poate fi azi decat ca Steaua sa scape de Gigi Becali. Pana atunci, putem sa hibernam si sa ne consumam, precum ursii, rezervele de osanza (din trecutul nostru glorios), in vreme ce chibitam cu privire la cate-o Cupa sau cate-un fotbalist mai acatari.

Suporterii Stelei insa, prin vocea lui Gheorghe Mustata, anunta ca nu merg la meci pentru ca n-au primit bilete suficiente. O motivatie bizara. Am fost eu insumi la meciuri in Giulesti cand tot 406 bilete am primit. Pe Dinamo de 3-4 ani de zile se merge in formula 656, fara sa fie o problema. Mai mult, numarul nu afecteaza in mod obligatoriu calitatea: pe Giulesti, in formula 406, am tinut mesajul unei coregrafii extrem de reusite ("Fenomenul nu moare"), iar in Groapa, tot putini, s-a facut o coregrafie reala-virtuala-clasica. Iar asta in niste vremuri in care una din cele doua peluze invocate azi chiar avea un efectiv numeros (peste 250 de oameni), efectiv pentru care primea de obicei mai putine bilete decat cerea si pentru care nu se supara, totusi, nimeni. Pe Giulesti s-a mers inclusiv in perioada razboiului dintre peluze (cel adevarat, de-acum 5 ani de zile), la meciul de Cupa cu Electromagnetica. Au fost oameni putini si s-a stat in 2 grupuri, dar s-a mers.

Azi, in spatele acestei motivatii de fatada, se asterne de fapt dezorganizarea si lipsa de pasiune la care cele doua peluze steliste au ajuns. Iar daca motivul adevarat pentru care cei 406 suporteri (plus cei ramasi pe dinafara) nu vor sa faca aceasta deplasare este ca li se pare prea mare efortul sa incurajeze aceasta echipa Steaua, am fi mai bucurosi si mai impacati sa aflam asta si nu povesti despre numere si peluze. In fond, e singura explicatie pe care o resimtim si o incercam cu totii in aceste vremuri.

Ovidiu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un antrenor stelist a schimbat sufletul fotbalului

FilonPisti Kovacs a fost unul dintre uriasii care si-au pus amprenta in mod substantial pe caracterul jocului de fotbal – la nivel planetar –, adaugandu-i o noua valenta si dandu-i o noua perspectiva

Grupul ULT*RAS se retrage din activitate

Arhiva poza www.ultras.ro…Satui sa tot induram, satui sa tot luptam, satui de anormalitatea de la clubul nostru, satui sa ne dezamagim chiar si pe noi, scarbiti de fotbalul modern si de mercenari, scarbiti de mizeria in car